Op deze eerste maandag van het nieuwe jaar kijk ik terug op mijn blogjaar 2021. Even stilstaan bij wat was is altijd goed, om dan gezwind weer verder te gaan.

Als eerste: mijn vaste ankers in de week. Dinsdag is muziekdag, dan draaien Goofball en ik door. Iets waar we heel veel plezier aan hebben, allebei. De gesprekjes die we voeren over de muziekjes die we kiezen, soms ook proberen uit te vissen waar de link van de ander zit (want soms zoeken we het ver), soms echt gewoon lachen om die links. Er zijn zo van die reeksjes die ik bij momenten echt zalig vind. In 2022 gaan we dus onverdroten door.

Throwback Thursday. De analoge foto’s waren heel fijn om doen. Ik tel mijn zegeningen met de vele foto’s die we hebben, waarbij ook heel veel foto’s uit lang vervlogen tijden. De laatste weken was het niet altijd even makkelijk inspiratie te vinden, maar het was goed. Voor 2022 ga ik verder met een nieuwe reeks. Ik denk dat ik nog even wacht met verklappen wat dat wordt.

Week in beeld is een favoriete reeks. De laatste weken waren soms ook niet simpel omdat hier gewoonweg heel weinig gebeurde. Soms is die week in beeld dan wel weer de reden om toch maar op stap te gaan. Soms ook niet. Laat ons hopen dat we in dit nieuwe jaar wat minder grijs weer krijgen.

In het begin van het jaar, tot en met maart, blogde ik nog alle dagen. Daarna nam ik wat gas terug. Hoewel de regelmaat er altijd wel bleef inzitten door de vaste reeksjes. En ik dat alle dagen bloggen soms ook mis.

Ook in het het begin van het jaar was er het vervolg van de vriendenboekjes, een reeks gastblogs die in 2020 al van start ging. Tot mijn en ieders plezier was het enthousiasme groot, ik klokte af op 37 deelnemers. Hier kan je nog eens mijn afsluitende conclusies lezen, en hier staan alle vriendenboekjes samen.

En dan was er natuurlijk ook de foto challenge. Wat ik heb ik daar een plezier aan gehad. Zoveel deelnemers, zoveel enthousiasme! Wat mensen kunnen aanzetten tot anders, aandachtiger kijken naar de wereld, dat vind ik er eigenlijk nog het mooiste aan. En dat ik mensen dingen kon leren, dat vond ik ook fantastisch. Het was soms zwaar en veel werk, het was soms moeilijk zelf mijn foto’s tijdig klaar te hebben, maar ik heb er echt van genoten. Terugblikkend zie ik nu ook dat die challenge bijna over het volledige jaar liep, vind ik eigenlijk ook wel leuk. Ik moet me nog eens zetten aan het verzamelen van de latere deelnames, dat komt er binnenkort wel eens van.

En er waren onze reizen natuurlijk. Verslagen van onze #tourofbelgium van het voorjaar. Waarvan me het slechte weer bijblijft, maar ook het vele moois dat we gezien hebben. Het doorkijkkerkje van Borgloon, de mooie omgeving van Orcq en Bernissart, de camperplaatsen die we ontdekten en onthouden voor later, Luxemburg en de zalige camping daar… er is zoveel. Ook het verjaardagsfeestje in Diksmuide, en onze eerste coronaprik.

Dat slechte weer, dat zorgde ervoor dat we in september nog eens op stap gingen. Niet zo lang, maar wel veel verder. En of we daar op de eilanden in Frankrijk zon gekregen hebben! Een heel kleine inhaalbeweging zomer. Fantastisch. Weer zoals het moet zijn: ’s nachts regen en overdag zon. Ideaal. Ik ben nu nog steeds bezig met het nagenieten met de foto’s die ik toen maakte.

Als diverse onderwerpen herinner ik me ook nog het zeswoordverhaal, waaraan ik meedeed tot onze reis of tot het ter ziele gaan, dat ben ik niet meer zeker. Er waren maaksels, zoals de prinsessenjurk voor Pipa, het paasjurkje en het verjaardagsjurkje voor Lili, een dekentje en een sprei voor de Fotoschuur. Er was ook opruimwoede, waarbij ik mijn muziekcassettes terugvond (en ook weggooide), en ook mijn poëzieboekjes (die ik bewaarde).

Wat zal 2022 brengen op bloggebied? De vaste reeksen gaan door. #wedraaiendoor en de week in beeld zoals we het gewoon zijn, Throwback Thursday met een nieuw onderwerp. Terug naar… loopt ook nog enkele weken door. Daarna is het een beetje koffiedik kijken. Ik heb wat losse onderwerpjes in de pijplijn, maar verder niks. De foto challenge beviel zodanig, dat ik daar ook nog wel iets mee wil doen. Ik ben nog aan het denken over de vorm en inhoud. En voor de rest: we zien wel!

Ik sluit af met een top 10 van blogberichten van 2021. De vriendenboekjes laat ik er vantussen omdat ik er geen populariteitspoll van wil maken. Cijfers delen doe ik ook niet, dat vind ik nuttig noch nodig.

 1. Satur9’s Photo Challenge (1)
 2. Naaien voor Beginners (3)
 3. Wie
 4. Oma’s sprei voor de Fotoschuur
 5. Satur9’s Photo Challenge (3)
 6. Satur9’s Photo Challenge (7)
 7. Satur9’s Photo Challenge (9)
 8. Tien dingen die niemand vraagt
 9. Satur9’s Photo Challenge (2)
 10. Op reis: eindconclusies #tourofbelgium

Bedankt om hier te komen lezen, liken en reageren. Dat laatste zal ik in het komende jaar ook wel weer beginnen doen, met mijn excuses voor de reactie-stilte alom. Ik hoop dat jullie nog willen blijven komen!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

18 reacties

 1. Natuurlijk wil ik nog blijven komen.
  De challenge en de vriendenboekjes waren zo leuk. Ik hoop dat je snel de moed vindt om nog eens zo iets te organiseren. 😘

 2. Wat heb je toch fijne dingen ondernomen en geplaatst in het afgelopen jaar. Van de fotochallenge heb ik enorm genoten. Een nieuwe uitdaging sla ik niet af…
  Niet mee zitten met die reacties. Dat begrijp ik he-le-maal. Hoe dan ook, ik blijf je volgen, want je bent echt de moeite waard!

 3. Mijn beste wensen en bedankt om ons weer een jaar veel leesplezier te bezorgen! Maakt helemaal niet uit, die reactie-stilte. Je schenkt ons al massa’s (gratis) content, je bent hier niemand iets verplicht he. Geef er een lap op in 2022!

 4. Door wat je hier op een rijtje zet realiseer ik me eens te meer dat ik nooit vaste rubrieken heb, sterker nog, ik dit moment heb ik nog geen nótie wat voor logje ik vanavond ga schrijven. het énige vaste onderdeel dat ik heb is het maffe filmpje met de kerstwens. Het succes van jouw foto challenge kwam ik overal tegen bij andere bloggers, daar zal een vervolg ook zeker gewaardeerd worden. En ja natuurlijk blijf ik lezen bij je al doe ik vrijwel nooit mee aan uitdagingen.

  1. En dat hoeft ook niet hè 🙂 Ik ben al blij dat je er plezier aan beleeft.
   Mijn vaste rubrieken komen me soms heel goed uit: zo had ik voor de zotte verhuisperiode voor een maand berichten van vaste rubrieken klaargezet. Heel praktisch 🙂

 5. Heel bezige bij ben jij. Ik heb veel gelezen, meestal in vertraging, en er veel plezier aan beleefd. Ik houd ervan om even te piepen in iemands leven, zonder er zelf (overdreven) geprikkeld te worden maar wel onderhuids inspiratie op te doen.

 6. Het vriendenboekje en de photochallenge waren heel leuk! Altijd fijn om je posts te lezen.
  Benieuwd wat 2022 zal brengen … 🙂

Zeg het eens?