Het kind haar verjaardag is al bijna een maand voorbij, maar ik wil dit toch nog even bloggen, voor mijn archief en omdat de foto’s zo schattig zijn.

Eerder maakte ik al een testversie, waar ik zeer tevreden van was. Waar we zeer tevreden van waren: Janna vond het één van mijn mooiste maaksels ooit, en Lili vond het ook prachtig. Dat de rok zwiert, dat was dé extra, kleine meisjes vinden dat schitterend.

Ik had nog een tweede stofje, waaruit ik het echte verjaardagskleedje wilde maken. Een stofje uit de collectie van Eva Mouton, met ijsjes. Staat nu niet meer op haar site, is van de vorige collectie. Schattig stofje. Roze, en ijsjes, dat zou Lili wel leuk vinden.

Net als de vorige keer gebruikte ik dus het Tinny Dress patroontje van Straightgrain, en gezien het testjurkje perfect zat volgens Janna, maakte ik opnieuw een 6 jaar in lengte en 5 jaar in breedte. Opnieuw zonder mouwen, met cirkelrok en met eenvoudig Peter Pan-kraagje.

Deze keer heb ik toch wat meer gesukkeld dan de vorige keer. De stof van de Modecoupon was makkelijker te hanteren dan de ijsjesstof, die een beetje meer een eigen leven leidde op de naaimachine. Het resultaat vind ik net wat minder dan het vorige jurkje. Maar het is zeker mooi genoeg. Ik maakte ook een witte legging die Lili op frissere dagen onder het kleedje kan dragen.

Ik maakte er een verjaardagspaketje van, gezien wij niet thuis zouden zijn op Lili haar verjaardag. Ik maakte een ritszakje (waarvan ik geen foto terugvind, hoewel ik er eentje gemaakt heb, in mijn herinnering) waarin ik 10 euro stopte, zodat Lili kon trakteren met een ijsje. En ik maakte ook mondmaskertjes op kindermaat, in de stoffen van de twee kleedjes. Om mee te spelen, voor alle duidelijkheid. Niet dat ik wil dat die kinders altijd een mondmasker dragen.

Uiteraard kreeg ik achteraf van Mevrouw de Fotoschuur mooie foto’s. De deugnieterij spat ervan af.

Mijn favoriete foto. Juffrouwtje speelvogel, met een totje vol deugnieterij.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

38 reacties

 1. Onze dochter was ook fan van zwierjurkjes, het staat ook zo vrolijk. Had er eentje laten maken voor haar lentefeestje in eerste leerjaar en toen ze in het zesde leerjaar zat, wou ze opnieuw zo’n jurk.

 2. 5 jaar al, de tijd vliegt toch hé. Hier was ook een 5-jarige, jammer genoeg kan ik geen jurkjes maken…alhoewel ik denk dat hij het nog wel een heel klein beetje leuk zou vinden… ik had vorig jaar ook een paar speel-mondmaskertjes gemaakt, en wat vond Otto ervan : ‘dat riekt naar oma…’ 🙂

  1. Dat vliegt echt, niet te doen.
   Ik ben blij dat ik kleedjes mag maken, echt waar, jongenskleren liggen ook moeilijker.
   Hahaha, Lili zou dus ook zo’n opmerking geven, zeker weten 🙂

 3. Meisjes en zwieren met rokken; als ik nu voor me kijk zie ik een foto van mijn kleine kroost die net dat doet op een Engels strand.
  Mooie jurk!

 4. Schattig, en zo leuk dat het vestje er perfect bij past.Vooral bij cirkel rokjes is de structuur van de stof je parten spelen. Hoe meer rek erin zit hoe lastiger het te verwerken is. Maar uiteindelijk is het resultaat toch een lief jurkje.

  1. Het was ook gewoon katoen, net als die vorige stof, maar die was net iets stijver en verwerkte makkelijker. Ik kwam vooral in de problemen met de rits, die bij de eerste versie erg vlot ging.
   Maar inderdaad, lief jurkje geworden, en mooi in combinatie met het vestje 🙂

  1. Dankjewel 🙂 Je wil niet weten hoe blij ik ben met die meisjes zodat ik jurkjes kan maken 😀 Het klopt, voor meisjes is er (nog steeds, ondanks inspanningen hier en daar) veel meer moois te maken.

  1. Dankjewel! 🙂
   Nee hoor, die twee worden niet onder een glazen stolp gehouden, mogen buiten spelen en spelen en ravotten en zich vuil maken. Je zal vooral Lili op veel foto’s zien met smoezelige pollekes en een vuile snoet 😀

 5. Wat een mooi kleedje. En zo tof dat Lili een meisje-meisje is. Ik ken meisjes van vijf van wie de kleedjes al na vijf minuten zwart zien van de modder …

  1. Het is ook een buitenspeel-kind hoor, en ze kan van top tot teen zwart zien. Maar door de modder rollen, daar houdt ze gelukkig minder van 😀

    1. Je moet er maar eens op letten hoe vaak ze met smoezelige pollekes en vegen op haar gezicht op de foto staat 🙂

Zeg het eens?