Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Ik bundelde alle deelnemende foto’s van de afgelopen weken ==> op deze pagina.

Het thema deze week: jezelf.

Een zeer eenvoudig thema voor deze week: een foto van jezelf. Misschien vind je dat geen eenvoudig thema omdat je niet graag op de foto staat. Of omdat je misschien niemand hebt om een foto van je te maken.

Geen nood: ik trek het thema heel breed open. Je kan bijvoorbeeld een portret maken van jezelf met je camera op een tripod en met de zelfontspanner van je camera. Of met je camera op een stapel boeken. Met je telefoon kan je een selfie maken.

Wil je niet op de foto, omdat je liever anoniem blijft? Absoluut geen probleem. Dan maak je een foto van iets wat je nauw aan het hart ligt. Of iets wat je regelmatig gebruikt. Iets wat je graag ziet. Iets uit het dagelijkse leven. Je beslijkte wandelschoenen bijvoorbeeld. Of je verlovingsring. Of je lievelingseten. Maakt me niet uit, als het maar iets is wat jou of een aspect van je weergeeft.

Op Pinterest vind je zoals altijd tips en inspiratie voor de wildste ideeën.

Zelf stak ik tijdens onze laatste wandeling mijn telefoon in de gehandschoende handen van Meneertje Mertens, en vroeg hem een foto te maken van mij. Ik ben héél tevreden met wat hij ervan maakte. Een portret van mij zoals ik ben tijdens een ijskoude ochtendwandeling. Dikke vest met kap, handschoenen, fototoestel, gouden uur, meetjesland. Voila!

Dus! Schiet in actie en maak een foto van jezelf, laat een foto van je maken, maak een selfie, of fotografeer iets wat toont wie jij bent. Shoot!

Post je foto op je blog of op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina of als reactie op mijn bericht op Facebook, mogelijkheden zat.

PS: deze foto maakte ik van Meneertje Mertens terwijl hij een foto maakte van mij.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

49 reacties

 1. Ik wil aan dit thema ook meedoen, maar er is inderdaad dat deeltje privacy van mijn blog dat ik niet graag deel met iedereen. Nu ja, ik pas er wel een mouw aan.
  Mooie foto van jou en zeg tegen je meneertje dat hij stoer staat met de bloemetjes op de smartphone 🙂

  1. Ik was me op voorhand bewust van dit privacy-probleem, waar ik een mouw aan gepast heb door heel ruim te interpreteren. Je mag dus ook een foto maken van iets wat je nauw aan het hart ligt, al was het je wandelschoenen of zo 🙂
   Hihi, schitterend hè, die bloemetjes. En naaimachine! 😀

 2. Slimme invulling van je, en mooi thema. Op die manier zien we toch énkele bloggers hun gezicht. Hoewel, als ze het allemaal zo slim invullen als jij, dan zullen we niet veel bijleren :).
  Het zal je zijn opgevallen dat ik niet op de kar van deze challenge ben gesprongen. Reden is dat ik het aantal ‘vaste’ nummertjes wil beperken, en dit voorlopig enkel invul met mijn muziekdoos.

  1. Dankjewel 🙂
   Het is me inderdaad opgevallen, maar ik snap het uiteraard. Hopelijk beleef je plezier aan wat de anderen ervan maken 🙂

  1. Ik was zo blij dat deze foto’s zo goed uitdraaiden, ik had ervoor al zitten klooien met verschillende zelfportretten maar dat lukte maar niet. (omdat ik niet echt graag op de foto sta, ha)

  1. Het is in ieder geval een correct tijdsbeeld: zo wandelen we als de temperatuur rond het vriespunt schommelt! 🙂
   Ik ben blij dat je meedoet! Hoera! 🙂

 3. Jezelf … goh, had ik het maar geweten. Als de invulling van het thema zo vrij mag worden geïnterpreteerd, dan had ik vandaag eigenlijk ook best mee kunnen doen. Vandaag voel ik me namelijk best wel een kleurrijk figuur … 😉
  Maar ik zal eens kijken of ik volgende week beter op kan letten. 🙂

  1. Je mag altijd een inhaalbeweging maken hoor, vind ik helemaal niet erg. Je ziet, ik ben écht niet moeilijk. Ik heb het opzet op voorhand echt heel ruim genomen, bij “jezelf” bijvoorbeeld omdat ik weet dat er mensen liever niet hun foto op het internet zetten. Heb ik alle begrip voor. En zo probeer ik elke week ook ervoor te zorgen dat mensen met telefoon of mensen die technisch niet uit de voeten kunnen, ook kunnen meedoen. Het moet vooral leuk zijn 🙂

 4. Het was me het opdrachtje wel zeg. Jij hebt er ook flink aan gewerkt lees is wel en het is je goed gelukt. Ben erg benieuwd naar alle andere deelnemers. Het merendeel zie ik wel in je overzicht.

  1. Van mij mag dat 🙂 Soms zet ik een tweede foto wel in het overzicht 🙂 Sowieso, als je ‘m tagt op Instagram met de hashtag, staat hij tussen alle andere foto’s.

 5. Wat een leuke challenge!
  Ik was op zoek naar een uitdaging om weer wat meer met mijn foto’s te doen. Voor een doel tijdens mijn ommetjes, en misschien ook een andere manier van contact houden met mijn collega’s. De meeste challenges moet je per dag mee doen, dat is me te veel van het goede. Deze is helemaal leuk, ook de onderwerpen. Ik doe met terugwerkende kracht mee op mijn facebook-pagina https://www.facebook.com/mirjam.holleman.9/.

  1. Ik vind het supertof dat je ook meedoet Mirjam, van harte welkom! Blij dat je in deze challenge je gading vindt. Het is inderdaad maar één keer per week, en ik probeer er ook wel voor te zorgen dat iedereen kan meedoen, ook mensen die enkel foto’s maken met hun telefoon.
   Ik zet je foto’s erbij op de overzichtspagina, met een link naar je Facebook-pagina 🙂

Zeg het eens?