Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Ik bundelde alle deelnemende foto’s van de afgelopen weken ==> op deze pagina. Neem zeker eens een kijkje, de verzamelingen foto’s zijn erg leuk om te zien!

Het thema deze week: water.

Water in al z’n variaties. De zee. Een rivier. Een kreek. Een plas water. Een glas water. Een bad vol water. Een fles water. Water uit de kraan. Een waterval. Ik zou zeggen: laat de creativiteit los in jezelf en maak er iets leuks van.

Zelf dacht ik om nog eens voor een cliché te gaan. Ik ga op een vroege ochtend naar Gent, en maak daar wat foto’s van zo echt dé toeristische plekken. We wonen nu eenmaal niet voor niets in de stad die doorkruist wordt door de Schelde én de Leie én de Lieve, niewaar. De Vleeshuisbrug, het Prinsenhof, eventueel ook de Bijlokekaai.

Waarna Janna (allergisch aan clichés) kwam met dit idee. Ja kind, een foto van Steven Meert, gelijk ik me daaraan ga wagen. Je hebt wel al gemerkt dat Janna me met veel liefde buiten mijn comfortzone duwt als het om fotograferen gaat, en van een uitdaging écht wel een uitdaging maakt. Meestal mopper ik eerst wat, om daarna eens na te denken en het idee voorzichtig te omarmen. Waarna ik vaak compleet loos ga.

Dus. Ik bekeek de weerberichten eens (we spreken over vorige week, wat voorsprong in die challenges is altijd aangenaam), en kon dat plan van die idyllische plekjes in Gent wel opbergen. Wolken, regen, nog meer wolken. Getver. Ik kan me niet riskeren om tot op het laatste te wachten en dan niks te hebben. Dus ja. Dat plan B van Janna dan maar hè.

Statief opgesteld, plek in de keuken opgeruimd, tafel leeggemaakt, glas water, stoelen weg, trapje in de plaats (zodat ik wat lager kon zitten) en fotograferen maar. Dat evolueert dan van compleet foute instellingen naar een foto waar ik echt blij mee ben. Ik heb wel 75 foto’s gemaakt. En iedere keer rechtstaan vanuit zeer lage positie, naar het fototoestel, foto bekijken, sluiter induwen, terug naar mijn lage positie… enzovoort. De dag nadien had ik pijn in mijn benen zoals ik nog maar zelden gehad heb. Mijn dijspieren! Dat was dus wel 75 keer squatten hè. Miljaar.

Maar, happy met mijn foto. Gisteren maakte ik er dan nog een zwart/wit versie van, omdat ik vind dat dat er beter bij past.

Dus! Schiet in actie, zoek een glas water, een kraan, ga naar buiten en fotografeer een rivier of een kreek, laat maar komen!

Post je foto op je blog (link of berichtje hier in de reacties altijd welkom), op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina (hier ook: hashtag #satur9sphotochallenge) of als reactie op mijn aankondiging van dit blogbericht op Facebook. Alle foto’s verzamel ik op de Satur9’s 30 Week Photo Challenge recap pagina.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

47 reacties

 1. Al de moeite is wel niet voor niets. Heel leuke foto!
  Bij mijn vies water foto werd naderhand ook nogal heftig gesport, die avond op de hotelkamer 🙂 A ja, dat water moest uit mijn systeem hé.

 2. En tóch vind ik vaak “je eigen” foto’s het mooist. Wat tips geven moet vooral niet verward worden met een ander naar je eigen model proberen te kneden. Wel héél veel moeite gedaan , ik hoop dat de spierpijn niet al te veel ongemakken gaf. 😉
  Erg leuk idee dat dan weer wel, al vind ik de armen nogal groot en overheersend, een beetje afleiden van het goed geslaagde leuke effect.

  1. Ik beschouw deze challenge als een leerproces, en als ik erdoor bijleer, vind ik het altijd mooi meegenomen. Nieuwe dingen leren maakt deel uit van een eigen stijl zoeken. Ik voel me het meest op m’n gemak in landschapsfoto’s, maar hiervoor zat dat ellendige weer in de weg… voor volgende week ziet het er beter uit, en dan ga ik toch nog doen wat ik van plan was. Maar dan is het hiervoor te laat 🙂 Plan B dus, waar ik eigenlijk best wel tevreden van ben. De armen leiden inderdaad wat af, daar heb je gelijk in. Maar ik wist niet wat ik ermee moest aanvangen 😀

   1. Snap ik, ze laten amputeren voor “het perfecte plaatje: gaat een beetje ver zul je wel met me eens zijn. 😉 Je hebt gelijk denk ik dat landschap , en dan vooral lucht, foto’s jouw ding zijn.

    1. Inderdaad 😀 En omdat ik alleen was, moest ik ook iets doen waarbij ik ze snel kwijtkon. 10 seconden zijn snel voorbij 🙂
     En voor buitenfotografie moet het weer wel een béétje meezitten. Laat dat de laatste 2 weken hier echt, écht triestig geweest zijn… nu kunnen foto’s in slecht weer ook mooi zijn, maar ik probeer het openbaar vervoer te mijden dezer dagen, en dan ben ik nogal beperkt in mijn mogelijkheden bij slecht weer.

  1. Ja, l’embarras du choix is ook een thema deze week, geloof ik 🙂 Dankjewel, ik vind het altijd fijn al ik kan bijleren, en hieruit heb ik toch weer veel geleerd.

  1. Ik moet achteraf ook gaan recupereren in de zetels, het is ook maar magertjes gesteld met mijn energie.

   Maar een graai in de oude doos, dat volstaat ruimschoots! Zeker zo’n gevarieerde graai als de jouwe 🙂

 3. […] even terug naar deze plaats? W dus. Al een tijd zie ik op verscheidene (en ook verschillende) blogs de foto challenge van saturnein passeren. Foto’s en ik, dat is een match. Toch doe ik niet mee aan de challenge. Ik ben […]

 4. […] alweer de negende keer dat ik een foto (een paar foto’s) plaats in het kader van Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Thema: WATER. “Water in al z’n variaties. De zee. Een rivier. Een kreek. Een plas water. […]

 5. hahaha wie had nu gedacht dat je zoveel zou squatten en spierpijn zou hebben van een fotochallenge aan je tafel. Wel leuk resultaat ja. Ik wou wellicht ook domweg een riviertje fotograferen

Zeg het eens?