Een verjaardagskleedje voor Lili, dat was het plan. En dan zorgen dat het klaar is vóór ons verlof.

Ik zocht een patroontje, en dat werd het Tinny jurkje van StraightGrain. Ik overlegde met Janna welk modelletje we hieruit zouden kiezen (heel erg veel versies beschikbaar in dit patroon, zalig) en welk stofje het zou worden. Roze, dat moest het vooral zijn. Ik vond een mooi katoentje bij Modecoupon, en een al even mooi katoentje bij Eva Mouton. Want ik had al snel beslist dat het twee jurkjes zouden worden.

Het eerste kleedje met de stof van Modecoupon werd gemaakt in maat 5 jaar voor de breedte en 6 jaar voor de lengte. Met een eenvoudig Peter Pan-kraagje, lijfje zonder mouwen en cirkelrok, want kleine meisjes zwieren graag met hun rokjes. Niets dan lof over het patroon: het zit heel goed in elkaar, de werkwijze is tot in de perfectie beschreven en makkelijk te volgen. Een droom.

Met dit resultaat:

Waarna het jurkje al snel naar de kleine juffer ging, zodat we konden passen en beoordelen. Het oordeel ging als volgt: “kleedje zit als gegoten en is MEGA MOOI”.

Uiteindelijk werd het zo’n beetje een paascadeautje. Pipa krijgt binnenkort ook nog een jurkje uit dezelfde stof (ik had ruim gekocht en minder nodig dan ik verwacht had), waarna het échte verjaardagsjurkje nog volgt.

Natuurlijk had ik bij Mevrouw de Fotoschuur bedongen dat er foto’s moesten zijn, die u bij deze natúúrlijk meekrijgt. Ah ja! En of we geluk hadden met een schitterende lentedag voor deze foto’s, ah ja!

Een tevreden girlie.

Cirkelrok.

Dat kind, ge zoudt ze toch opeten.

En dan zit daar ineens een foto van Pipa tussen, haha, dat smoeltje! Je kan toch niet anders dan meelachen!!

Spelende zussen.

En ja dat verjaardagsjurkje, daar zal je wat geduld voor moeten uitoefenen, vrees ik! Misschien komt er eerder nog wel iets over het kleedje van Pipa. Mevrouw de Fotoschuur? (hoewel het nu te koud is voor het jurkje, dus het zal toch ook nog even moeten wachten)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

47 reacties

 1. Ik benijd je omdat je zo mooi kan naaien en dat je bovendien zo twee prachtige modelletjes hebt. Echt mooi!
  Eva Mouton. Is dat ook een striptekenaar? Ik heb ooit een héél mooi filmpje gezien en dat heette ‘Mémé’ – als ik het mij goed herinner was het gemaakt door Eva Mouton. Het is mij altijd bijgebleven en ik zou het graag nog eens terugzien. Zegt het jou iets?

 2. Prinsesjes in bijpassende kleding. Een genot om te zien. Niks fast fashion maar tijdloos mooi zelfgemaakt. Hopelijk deed het deugd weer achter de machine te zitten.

  1. Ja kijk, daar heb je helemaal gelijk in, niks fast fashion. En ik weet dat dit jurkje zeker nog een tweede leven krijgt voor Pipa, en misschien daarna ook nog.
   Ja, het was een plezier om achter de machine te zitten. Die stof naaide ook fantastisch, en het lukte allemaal erg goed. (maar zoals ik bij jou ook al las: in elk project zit altijd wel een fout, dus hier ook wel 🙂 ) (en een nieuw patroon krijg ik nooit in één keer onder de knie)

  1. Ja hè, en ik ben blij dat ik zo van die duurzame cadeautjes kan geven. En dat mijn dochter de huisvlijt apprecieert.

 3. Wat een lieve kinderen en Lili is helemaal gelukkig met haar mooie jurk.
  Echt een kleur die bij de Paas past.
  Wat is het dan dankbaar om zelf een kleedje te maken. Hans

 4. zeer mooi kleedje. Is dit waar je een patroon moest voor assembleren. Je sprak me daar wel in het Chinees toe in je vorige post.

  De Modecoupon…man wat een jeugdherinnering. Dat is oorspronkelijk winkel vanop de markt van Deinze maar die is in mijn tienerjaren opeens dan naar Gent centrum verhuisd.

  1. Haha ja, dit is het kleedje met het patroon dat ik moest assembleren.

   Ha, ik wist niet dat de Modecoupon nog in Deinze gezeten heeft!

Zeg het eens?