Tijdens de eerste lockdown maakte ik voor Lili een roze prinsessenkleed met glitter. Dat was scoren, het kind vond het prachtig, en het wordt regelmatig gedragen. Herinner je je het verhaaltje van de prinses en de kip nog? Verkleedkledij is dankbaar om maken voor kleine meisjes die van roze en prinsessenkleedjes en bling houden. Ik zie er haar nog altijd regelmatig mee rondlopen.

Ook Pipa heeft graag verkleedkleren aan, meer dan regelmatig zie ik het kind in een tutu of in een jurkje met heel veel goudkleurige bling. Ik zag haar ook eens in het prinsessenkleed van Lili, maar Lili en Pipa schelen nog véél in lengte, dus voor Pipa is het kleed te lang en ze struikelt erover.

Ik dacht er al langer over en met nieuwjaar kwam het er ook van: ik maakte voor Pipa ook een prinsessenkleedje. In dezelfde roze lakenstof die ik nog liggen heb (meters en meters, daar kunnen nog veel prinsessenkleedjes van gemaakt worden), maar een maat of 2 kleiner. Zo’n kleedje is snel gemaakt, het is verkleedkledij dus spendeer ik wat minder tijd aan de afwerking. Ik maak het ook ruim zodat het kleedje over de gewone kleren aangetrokken kan worden, en liefst ook met zo weinig mogelijk moeite.

Als patroontje gebruik ik het Simple Dress patroon van The Littlest Studio, in maat 3 jaar, met wat extra naadwaarde voor de zekerheid. Ik zet er pofmouwen aan:

20201214_151120

en neem een héél breed stuk stof voor de rok zodat Pipa goed zal kunnen zwieren.

20201215_130050

Dat resulteert in een grote hoop roze op mijn naaimachine.

20201216_115715

Van andere oma Nannydien (u ondertussen welbekend) kreeg ik een doosje vol bling om het kleed van de kleine dame te versieren. Dat werd een gouden lint rond de neklijn en het middel, en voor de rest 2 vlindertjes en véél bloemetjes. Die ik stevig op het kleedje stikte, want dat moet natuurlijk ook gewassen kunnen worden.

20201223_154021

Het resultaat:

20201223_154005

Het kleedje werd dankbaar in ontvangst genomen, en ik sommeerde de kleine dame dat ze ‘s avonds wel haar kleedje moet uitdoen om te gaan slapen, en dat ze het ‘s morgens weer mag aantrekken. Want ik hoorde van de mama dat zich in dat departement soms wel een probleem situeert wat in klinkende ruzie kan resulteren. Oeps. Hopelijk luistert ze naar oma.

Mevrouw de Fotoschuur werd vriendelijk edoch dringend verzocht foto’s te maken van het kleine prinsesje in het roze prinsessenkleedje, verzoek dat met graagte ingewilligd werd, en een reeks foto’s opleverde waaruit het moeilijk kiezen was.

Hallo! Welkom in mijn paleis!

20210102-DSC_0798

Het is hier leuk!

20210102-DSC_0855

Zie je dat gat daar bovenaan?

20210102-DSC_0849

Daardoor kan je de maan en de sterren en de zon en de wolken zien! Ja, jij kan mij ook zien!

20210102-DSC_0885

En kijk, zie je die bloemetjes op mijn kleedje?

20210102-DSC_0871

Hierzo!

20210102-DSC_0907

Mooi hè!

20210102-DSC_0878
20210102-DSC_0910

OK, mijn rondleiding is gedaan!

20210102-DSC_0937

Daa-aag!

20210102-DSC_0769

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

53 reacties

 1. Wat een plaatje, zowel de kleindochter als het jurkje! Natuurlijk wil je zo’n prinsesje verwennen met iets nieuws. Heel makkelijk dat je nog geschikte stof had liggen al kan soms wat overtollige vitrage óók prima dienst doen, in combinatie met grote satijnen kussenslopen, daar maakte ik ooit een jurk van voor een kleindochter.
  Maar jouw prinses poseert professioneel voor de camera, nog meer plaatjes!

  1. Oh maar Riet, dat is geen nieuwe stof hoor. Het is stof die ik een tijd geleden kreeg van de andere oma, die ze ook ergens opgeduikeld had. Het lijkt me stof voor lakens, meters en meters heb ik zo liggen, wel goed opletten want hier en daar zit een gat. Het doet me altijd plezier als ik spullen kan hergebruiken, of tweedehands kan gebruiken. Geeft extra voldoening 😊

 2. Prachtig geworden Anne. Je naaimachine is goed aan het werk geweest.

  Op een of ander manier lukt het met niet meer om op je blog een reactie te laten via de smartphone. Weet dat ik nog steeds regelmatig op bezoek kom en je blogs waardeer. Ik volg je niet meer in de reader omdat iedere dag een blog teveel is voor mij. Misschien veroorzaakt dat het reactieprobleem.

  1. Dankjewel Dorothé 🙂

   Ik hoor af en toe van problemen met reageren via de smartphone, maar heb niks gewijzigd en geen idee hoe ik dat moet of kan gaan oplossen. Normaal gezien zou je gelijk hoe overal moeten kunnen reageren. Ik probeer tussendoor eens wat te zoeken waaraan het zou kunnen liggen.
   Fijn dat je nog altijd meeleest als je er de tijd voor hebt. Ik weet, dagelijkse frequentie is nogal hoog 🙂

   1. Heb net nog op de smartphone gekeken en kan daar ook geen reacties lezen. Ik meld het alleen maar even. Omdat ik juist aan het minderen ben met alles ga ik niet over tot je weer terug zetten in de reader. Ik denk dat je dat begrijpt. Hartelijke groet,

Zeg het eens?