Ik zag deze bij Myriam, en wilde ‘m gelijk ook doen. Dat werd zo’n twee weken later, maar nu dan toch: tien dingen die niemand vraagt!

1. Neem je mini flesjes shampoo enzo mee uit hotels?

De flesjes waarvan ik gebruikt heb, neem ik soms mee. Maar meestal gebruik ik mijn eigen spullen, omdat ik nogal moeilijk ben als het over geuren gaat, en ik mijn dag niet wil verpesten door shampoo of doucheschuim met een geur die ik niet kan uitstaan.

2. Heb je bij de jeugdbeweging gezeten toen je klein was?

Nee. Twee keer naar de Chiro geweest, maar het was echt niks voor mij, en gelukkig verplichtte mijn moeder me er niet toe. Janna en Milan waren er ook niet toe geneigd, en ook zij zijn nooit geweest. Jens en Lies zijn wel een paar jaar naar de KSA of zo geweest, en als ik over sommige van hun activiteiten hoorde, werd ik al lichtjes niet goed. Het is echt. mijn. ding. niet. End of discussion.

3Gebruik je to-do lijstjes?

Zeer beperkt. Soms heb ik zoveel naai-ideeën dat ik weet dat ik vanalles ga vergeten, en dan schrijf ik die ideeën wel eens op. En ik heb een lijst van boeken die ik wil lezen. En een boodschappenlijstje. Dat zijn de enige lijstjes die ik heb. Nauwelijks to-do lijstjes te noemen dus.

4. Heb je ooit in de bosjes geplast?

Yup. Laatste keer toen we naar het BK wielrennen gingen kijken. Ik vind het absoluut niet leuk en probeer het te mijden, maar soms kan het niet anders.

5. Hoe groot is je bed?

1m60 op 2m. Met elk een eigen matras en eigen deken, ruimschoots breed genoeg.

6. Ben je lui?

Ja. Ik ben erg lui. Ik kan uren in mijn zetel zitten. Dat niets doen niks voor mij is, en ik altijd bezig ben met iets, doet eigenlijk niks terzake. Ik ben lui.

7. Kauw je op potloden en pennen?

Neen. Ik vind dat dat vreselijk vies smaakt. Bweurk. En als ik andersmans afgekloven potlood of pen in mijn handen geduwd krijg, protesteer ik.

8Weet je hoe je het oliepeil van je auto moet checken?

Ik heb geen rijbewijs, dus waarom zou ik het oliepeil van een auto moeten kunnen checken.

9Kijk je nog wel eens naar tekenfilms?

Zelden. Ik ben echt geen fan, en ik keek zelden mee met de kinderen, en ook niet met de kleinkinderen. Behalve de oude klassiekers. Ontelbare keren meegezongen met “wat je van beren leren kan” uit Jungle Book met baby/peuter Lili op schoot, die dan gefascineerd keek en luisterde.

10. Tel je de treden als je de trap oploopt?

Altijd. Al helemaal als ik met een kind op mijn arm de trap op- of afloop. Dan wil je je al helemaal niet misstappen. Met een kind op de arm tel ik ook vaak luidop, meestal vinden ze dat leuk. Ik herinner me dat Lili het heel grappig vond als ik luidop telde. Onze trap tot de 2e verdieping: 38 treden. 12 – 8 – 8 – 10. En dan nog 13 treden naar de mezzanine-zolder.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

43 reacties

 1. Je schrijven over de jeugdbeweging herken ik volledig😉. Ook bij onze kinderen, kleindochter daarentegen is vurige fan. Het zal dus toch niet in de genen zitten….

  1. Ha, blijkbaar niet dan. Ben wel blij dat er nog zo van die mensen zijn hoor. Commentaar dat ik daarop al gekregen heb… echt, sommige jeugdbeweging-liefhebbers vinden dat je je kinderen slecht opvoedt als je hen de jeugdbeweging onthoudt!

   1. Mijn zoon heeft het geprobeerd, is één keer mee op kamp geweest en zei nadien ‘het was plezant maar ik ga nooit meer mee’. Toen was de chiro voor hem verleden tijd. Wij hebben het ook nooit gepusht want ik vond het zelf ook niet plezant.

    1. Ik ben zelfs nooit mee geweest op kamp, gelukkig maar. Zoals Vief hier al ergens schreef: op kamp gaan met de CM was al een opgave 🙂

  1. Zot hè. Op mijn schoot, op de laptop aan het kijken en luisteren naar Jungle Book 🙂 En dan zong ik ook mee, en keek ze me met grote ogen aan 😀

 2. In mijn jeugd was er geen sprake van naar een jeugdbeweging te gaan (het was ‘werken’ geblazen, meehelpen in de zaak van zodra we konden stappen). Onze kinderen hebben er ook hun gading niet gevonden, maar waren super enthousiast in een soort alternatieve jeugdbeweging met een heel beperkt aantal kinderen.

  1. Mijn man mocht dat ook niet. Die mocht ook geen vriendjes mee naar huis brengen of ergens gaan spelen. Hij mocht wel bij een sportvereniging en heeft vele jaren op redelijk niveau geroeid.

 3. Een jeugdbeweging was evenmin iets voor mij. Ik had een grote schare vriendjes en samen amuseerden we ons rot.
  Verder zie ik echt het nut niet in van trappen tellen, doch mogelijks is het iets dwangmatigs.

  1. Wij speelden hier ook op straat en de buurkinderen kwamen bij elkaar over de vloer.
   Ik zie niks dwangmatigs in trappen tellen, bij mij is het vooral veiligheid. Ik voel me nogal onzeker bij het naar beneden gaan (slecht zien, geen dieptezicht, helpt niet), en dan helpt het trappen tellen wel, zeker als ik iets mee heb naar beneden (kind, wasmand…)

 4. Dat van de jeugdbeweging, dat speelt in Nederland stukken minder. Ik ben wel een blauwe maandag bij de Kabouters (verkenners) geweest toen ik een jaar of 5 was. Maar dat was voornamelijk omdat ik het jurkje leuk vond 🙂 Onze kinderen zaten alleen op sportclubs.

 5. Nou zulke dingen mag je me best vragen. Duidelijke antwoorden.Geen geheimen.
  Jeugdbewegingen kennen we niet zo onder deze term in NL. Ik zelf ben lid geweest van de zwemvereniging en de gymnastiek. Mijn kinderen ook en nog muziekles en judo. Mijn kleinkinderen gaan naar de padvinderij. Dat vinden ze leuk.
  To do lijstjes zijn voor mij een must

  1. Zoals Myriam zegt, de padvinderij leunt het dichtst aan bij de Belgische jeugdbewegingen.
   Mijn kinderen zijn ook een tijdje naar de turnles geweest. Oudste dochter heeft jarenlang muziekles gevolgd.

 6. Naar de jeugdbeweging gingen alleen kinderen die thuis in de weg zaten en je leerde er alleen maar dingen die je beter niet zou leren, dixit mijn ouders.
  dat zal zeker niet helemaal waar geweest zijn maar wij zijn er dus nooit naartoe geweest en daar ben ik héél blij om. Op kamp gaan met CM was al erg genoeg 🙂
  Trappen tellen, hier ook guilty!

  1. Hahaha, da’s wel een extreme mening over de jeugdbeweging 🙂 Ik vond op kamp gaan met de CM ook niet bepaald het leukste wat er was, pffff 🙂

 7. Toffe vragen! Ik ben wel naar de jeugdbeweging geweest, van mijn 6 tot mijn 20 en ik snap dat nu totaaaal niet waarom ik daar zo lang bij ben gebleven :p Als ik opnieuw zou moeten kiezen zou ik passen en mijn zondagnamiddagen relaxed doorbrengen. In de zetel bijvoorbeeld want dat kan ik ook goed. Ik ben ook lui :p
  Ik tel ook de treden van de trap maar ik kan het gek genoeg nooit echt onthouden. Ik twijfel altijd hoeveel het er nu weer zijn.

  1. Hahaha, kijk, daar kan ik nu eens helemaal inkomen, ik lag ook liever in de zetel een boekje te lezen 🙂
   Ik vind het hier makkelijk te onthouden. Hoewel ik ook altijd twijfel over het aantal helemaal boven naar de mezzanine. Zijn het er nu 13 of 15?

 8. Ongelooflijk late reactie, maar wat een leuk lijstje! Ik ga hem misschien ook eens invullen. 🙂
  En het lijkt erop alsof ik de enige ben die geen trappen tel? Oeps!

Zeg het eens?