Tijd voor iets nieuws, tijd voor een foto challenge.

Ik was al een tijdje bezig mijn fotoskills aan te scherpen, en wil daar ook iets mee doen, dat onderhouden. Ik heb hier zo twee mooie camera’s, en ik kon daar niet goed mee werken. Eerdere pogingen strandden altijd. Maar nu heb ik het serieus aangepakt.

Voor het ene fototoestel heb ik de basis goed onder de knie. Het andere fototoestel ben ik nu aan het bestuderen, met de handleiding erbij.

In de winter is het soms een klus om regelmatig foto’s te maken. Donker, druilerig weer, weinig ideale omstandigheden. Een foto challenge houdt de moed er een beetje in, geeft mij die schop onder de kont om mijn nieuwverworven skills te onderhouden.

Er zijn honderdduust foto challenges te vinden op het internet, ik weet dat. Maar toch knutselde ik mijn eigen foto challenge in elkaar. Bij deze stel ik u voor: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge!

Elke week een foto, 30 weken lang!

Heb je zin om mee te doen? Dat kan! Dat mag! Graag zelfs.

Ik maak er iets heel informeels van, je hoeft je niet aan te melden en je hoeft zeker niet elke week mee te doen. Het mag, het moet helemaal niet. Spreekt de opdracht van de week je aan, kan je er een leuke foto voor maken, laat het dan weten in de commentaren. Laat weten waar je je foto deelt (je blog, Instagram feed of stories, Facebook of Facebook stories…) en dan kom ik eens kijken.

Mijn eigen foto deel ik in dit bericht, en ik zet ze ook op Instagram. Ik gebruik de hashtag #satur9sphotochallenge, en jij mag dat uiteraard ook doen.

Je hoeft helemaal geen dure camera te hebben om mee te doen. Foto’s maken met je telefoon is ook leuk! Ook de meer technische uitdagingen kunnen vaak met een eenvoudige camera gedaan worden. En ik zorg er ook voor dat er niet echt moeilijke dingen tussen zitten. Of dat de opdracht ruim geïnterpreteerd kan worden. Je kan het zo moeilijk maken als je zelf wil.

Ik begin deze foto challenge met ervoor te zorgen dat ik aanspreekbaar ben. Een foto van koffie of thee. Mijn dagelijkse kop koffie dus. Hoe drink jij je koffie? Of drink je liever thee? Maak een foto van je favoriete kopje, of een foto van je hippe koffiemachine, of misschien van een detail van die machine? Of van jouw favoriete merk thee. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je gaan!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

126 reacties

 1. Ik heb hier ook een goeie camera liggen, volgde zelfs in 2019 een korte cursus, maar vergat vervolgens te oefenen en het geleerde tot automatisme te maken. Het is de schuld van het gemak van de smartphonecamera vrees ik.
  Misschien post ik ook wel wat in de challenge bij je FB aankondiging van je post of zo.

  1. Super 🙂 Met die goeie camera is het inderdaad zo dat het oefenen is tot het een automatisme geworden is. Daar ben ik nu mee weg. En nu moet ik het onderhouden. Waarvoor de wintermaanden moeilijk zijn, vandaar deze schop mijn kont 🙂

  1. Me er zeer van bewust dat niet iedereen van koffie houdt, ging ik voor koffie én thee 🙂 Met melk. Ik drink mijn koffie met melk en suiker, trouwens 🙂

  1. Dankjewel!
   De fototraining is voor deze challenge zeker niet verplicht, maar voor sommigen misschien een pluspunt. Dus de luiaards kunnen ook meedoen 😉

  1. Natuurlijk. Het is zeer informeel opgevat, en je hoeft zeker niet elke keer deel te nemen. Als je iets ziet wat je aandacht trekt en waarvan je denkt: ja, dat wil ik eens doen, dan doe je mee. Alleen zien dat je me ergens tagt of mijn aandacht trekt zodat het niet ongemerkt voorbijgaat.

 2. Hartstikke leuk idee …. ik heb echter al 1-week 3 en 1-week 4 om en om uitdagingen …had een aantal weggedaan omdat het me teveel werd 😉

  Ik ga er ff over nadenken.. .misschien zie je me ergens wel verschijnen of niet, ik beloof niks

  1. Ik heb er een heel los concept van gemaakt, waaraan je deelneemt als je er zin in hebt. Zie je iets waarvan je denkt: “oh ja, dat zie ik wel zitten”, dan zie ik het verschijnen. Geen zin, geen tijd, helemaal niet erg! 🙂

 3. Je hebt leuke onderwerpen bedacht , ik zie ze allemaal wel verschijnen als ze aan de beurt zijn. Heel leuk voor mensen die plezier hebben in foto’s maken, ik knip alleen maar 😉

   1. Oh seg dankjewel voor het compliment, je doet me blozen.
    Je hebt een week tijd, en eigenlijk daarna ook nog. Ik zie het allemaal nogal breed en losjes. Ik hou niet van stress.

 4. Ik kijk hier morgen eventjes beter naar.
  Lijkt me superleuk.
  En hoe weet jij dat ik……?
  Ergens een foto plaats.
  Op FB doe ik niet veel.
  Insta tegenwoordig wat meer!

  1. Ik volg je niet op Instagram, maar ik zal je meteen eens zoeken.
   Als je de hashtag #satur9sphotochallenge gebruikt, zie ik je bijdragen zeker. Je kan ook altijd in de reacties melden waar ik je foto kan vinden. (maar als je Instagram en de hashtag gebruikt, is dat niet nodig)

  1. Bij mij is het omgekeerd 🙂 Koffieliefhebber, en omdat ik cafeïne moet beperken, laat ik thee links liggen. Een lekkere kruidenthee/infusie gaat er wel in.

 5. Ik ga ook proberen meedoen … Fotografie ligt hier om verschillende redenen stil, en ergens mis ik het wel erg! Dus wie weet lukt het op deze manier wel om nog eens af en toe het toestel op te nemen … 🙂

  1. Ha fijn Cindy 🙂 En ja, dit is zo’n “niets moet alles mag” challenge, no stress is mijn motto, dus misschien lukt het wel. En de weken dat het niet lukt, no problem! Maar ik ben er zeker van dat er dingen zullen tussenzitten waardoor je naar je toestel grijpt 🙂

 6. Ik had jouw aankondiging gemist, loop tegenwoordig wel vaker beetje achter in het lezen en schrijven van blogs, maar ’t is een leuke challenge en ik ik probeer zeker mee te doen

 7. Tof idee! En heel mooie foto!
  Momenteel efkes teveel aan mijn hoofd om er nog ideetjes bij te nemen, maar ik vind het te leuk om meteen “nope” te zeggen. Ik sla het dus op en kom misschien nog wel eens af met een bijdrage 🙂

  1. Goed idee. Heb het echt geconcipeerd als een heel losse challenge waaraan je meedoet als je zin hebt. Dus eens af en toe een foto doen, ik vind dat helemaal OK 🙂

Zeg het eens?