Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik America met A Horse with No Name, waarop Goofball doordraaide met Seven Horses in the Sky van the Pebbles.

Een goeie opvolger, vind ik dat. Soms geven de opvolgers al eens een complete stijlbreuk, deze keer vind ik het muzikaal goed bij elkaar passen. Niet dat die stijlbreuken niet leuk zijn, ze maken het net spannend.

Ik wilde verdergaan met die Sky, mogelijkheden zat natuurlijk. Maar ik maak de link iets minder opvallend. Wat is er gepaster dan New Year’s Day van U2 op deze eerste dinsdag van het jaar? Niets natuurlijk. Maar waar zit ‘m dan de link, hoor ik je denken. Wel, deze versie komt van het live album Under a Blood Red Sky, met een iconische foto van Bono met zijn vlag. Een heel goeie live versie, trouwens. Het album heb ik indertijd grijs gedraaid. En let eens op The Edge, die zowel gitaar als keyboards speelt.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

    1. Ik in Werchter! Toen deden die haasje over met Simple Minds: het éne jaar kwam U2, het andere Simple Minds en zo wisselden ze af. Ik heb mijn exemplaar van die plaat nog altijd en heb die echt grijs gedraaid.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: