Eindelijk nog eens een creatief blogbericht: ik breide een dekentje voor De Fotoschuur en deel dat hier graag.

Eerlijk is eerlijk: er zijn maar weinig creatieve projecten die dezer dagen mijn blog halen. Nog eerlijker: mijn naaimachines hebben wekenlang stof staan vergaren. Gelukkig werd er ondertussen wel gehaakt en gebreid.

Janna en ik gingen samen aan de slag voor haar Fotoschuur. De fysieke fotoschuur, waaraan momenteel naarstig gebouwd wordt door Florian en Janna. Die ziet er nu zo uit.

Om zichzelf wat moed te geven, is Janna bezig met de inrichting. Pinterest, moodboard, kleuren, meubels, ideeën… maar we zijn ook al écht aan de slag gegaan. Want moeder wil dekentjes maken.

Janna kocht de wol, ik brei en haak. Voor het eerste dekentje baseerden we ons op dekentjes die ik zowel voor Lili als voor Pipa al maakte uit het boek Jules & Julie.

We gebruikten dezelfde wol (Rico Baby Classic dk) waar ik graag mee werk, en Janna koos voor dit dekentje de kleur caramel. We besloten de vierkantjes iets groter te maken, ik kwam al snel uit bij 15 steken op 18 rijen (ipv. 10 steken op 12 rijen).

We kochten 10 bollen, wat eigenlijk iets te veel was, maar uiteindelijk besloot ik het deken wat langer te maken en zo alle bollen toch op te breien. Meer deken, meer zachtheid om baby’tjes op te leggen of in te wikkelen in de Fotoschuur.

Ongeveer een maand na de start is dit het resultaat. Janna maakte uiteraard de foto’s. Want breien, dat is mijn ding, foto’s maken, da’s helemaal haar ding.

Ook mooi met een tiny human, natuurlijk!

Bye!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

40 reacties

  1. Prachtig, breien is inderdaad leuk om te zoen. Maar een trui breien en is eigenlijk niet meer de moeite, veel duurder dan kant en klaar kopen. Maar je krijgt natuurlijk een heel apart dekentje op de ze manier.

    1. Het is zeker zo dat ook dekens in een pakweg Ikea voor weinig geld naar je hoofd gegooid worden. En ik vind ze vaak nog mooi ook. Maar deze dekentjes hebben een verhaal, zijn het begin van een verhaal, en dat vinden wij leuk 🙂

    1. Ik vermoed van wel ja, in het dak van het huis zitten in ieder geval veluxen, en ik denk dat ze in huis nog een paar van die platdakvensters hebben.

Zeg het eens?