Elke vrijdag: Satur9’s Photo Challenge 2022. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Corona-update: wat een rotvirus zeg. Ik kan niet zeggen dat ik nog ziek ben, maar goed voel ik me ook niet. De hoest blijft hangen (ik klink als een kettingroker), wordt wat beter en dan weer wat slechter. De keelpijn is de laatste dagen ook weer terug. Gevolg: omdat ik ook nog wat andere dingen te doen had, nog minder tijd om in de challenge te steken. Ik probeer komend weekend mijn schade in te halen. Eens ik zover ben, vind je alle resultaten vind je als vanouds hier.

Het nieuwe thema is: ZWART/WIT.

Gelukkig ben ik wel zover geraakt om een foto te maken. Gisteren was het mooi weer, en maakte ik ’s ochtends een fotoritje, en daarna ook nog een rustig fietstochtje. Voor het thema had ik een paar oude gebouwen in Waarschoot in gedachten. Ik maakte foto’s van de voorgevel van B&T Textilia, en fietste dan naar het station om daar foto’s te maken, en ook van SAW ernaast.

Ik koos voor een foto van het station. Het was verlaten en een beetje nevelig. De foto straalt iets mysterieus uit, je kan er hele verhalen bij bedenken.

Deze week mogen jullie dus weer compleet vrij kiezen wat het onderwerp van je foto is. Alleen: hij moet in zwart/wit. Zorg dus voor voldoende contrast, en het geschikte onderwerp voor een zwart/wit foto.

Hoe deelnemen?

 1. Je kan je bijdrage uploaden naar het fotoalbum Satur9’s Photo Challenge 2022 op Google Foto’s. Link: Fotoalbum Satur9’s Photo Challenge. Dit is een publiek album. Als je niet deelneemt aan de challenge, kan je er ook de foto’s gaan bekijken.
 2. Of: plaats een link naar je blogbericht met foto in de reacties. Dan voeg ik je foto toe aan het album. Als je in je blogbericht zelf naar dit specifiek bericht linkt, zou er automatisch een link bij mij moeten verschijnen. Als alle instellingen goed staan. En ook even geduld als je ‘m niet meteen ziet: ik moet die manueel goedkeuren, dus soms kan dat niet meteen.
 3. Een derde mogelijkheid is je foto plaatsen in de reacties onder het Facebookbericht dat bij de challenge van de week behoort. Dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.
 4. Mogelijkheid 4 is me je foto mailen. Vraag daarvoor naar mijn mailadres in de reacties, dan stuur ik je mijn gmail door. (als je mijn gmail adres al hebt, hoef je dat natuurlijk niet te vragen, haha!). Ook dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.

Uiteraard mag je je foto op je eigen blog/Instagram/Facebook enz. plaatsen, maar ik ga zelf niet actief op zoek naar foto’s. Dat bleek vorige echt keer veel te veel werk te zijn.

Er is een (besloten) Facebookgroep voor de deelnemers. Wil je daaraan toegevoegd worden, ga naar Satur9’s Photo Challenge Community en vraag aldaar om toegang. Als je me iets laat weten, kan ik je ook uitnodigen. Je bent er nog altijd welkom!

De regels van deze foto challenge zijn weer erg chill. Je hoeft niet elke week deel te nemen. Foto’s met je telefoon: natuurlijk mag dat. Technische kennis van fotografie? Nope, kan ook zonder (maar misschien leer je de komende maanden wel weer een paar dingen bij, dat kan best zijn). Je mag de thema’s met de nodige originaliteit en creativiteit benaderen. Dat is het zowat zeker? Het is meer wat niet moet dan wat wel moet. Take it easy. No stress. Een nieuwe foto per week wordt deze keer wel geapprecieerd. Maar hoeft ook niet echt, als het niet kan (er zijn genoeg redenen om de deur niet uit te geraken om foto’s te maken, ik begrijp dat).

Ik ben al benieuwd naar jullie foto’s!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

38 reacties

 1. Ik stuur een extra dosis beterschap naar je toe. Misschien heb je er een griep overheen gekregen. Er heerst nl. ook een gemene gewone griep. Manlief had daar veel last van.

  1. Ik denk dat je wel eens gelijk zou kunnen hebben. Dit was echt zo erover…
   Wat ik ook heb, is dat mijn corona-hoest geëvolueerd is naar mijn allergie-hoest. Die had ik al een tijd onder controle, maar is nu dus heftig opgeflakkerd. Ik probeer hem onder de knoet te krijgen 🙂

    1. Ja, dat zal wellicht zo zijn. Ik heb een puffer tegen de allergiehoest, en die ben ik weer beginnen gebruiken. Nu betert het veel sneller.

 2. Het is inderdaad een vervelend virus. Ik had het in november, en heb nu pas voor het eerst weer een beetje genoeg energie om te gaan roeien. Een kwart van wat ik hiervoor deed…
  Ik wens jou veel beterschap. En wat een leuke opdracht weer!

  1. Ik herinner me inderdaad dat jij het ook te pakken had, en serieus ziek geweest bent. En dat de nasleep lang, euh, aansleepte.
   Blij dat je het een leuk thema vindt 🙂

 3. Het vervelende is dat er nu óók een heleboel andere verkoudheid/griepvirussen rondgaan, die waren door het afstand houden even buiten beeld maar storten zich nu met volle overtuiging op al die mensen die verzwakt door corona een makkelijke prooi zijn. Beterschap, ik hoop dat je nu snel opknapt.

  1. Het voelt eindelijk beter aan. De hoest is nog niet weg, maar ik hoest me toch niet meer te pletter. En inderdaad, er waart vanalles rond, ook de “gewone” ziektes.

  1. Dankjewel! Het is inderdaad een hardnekkig beestje bij mij. Maar het lijkt eindelijk zowat achter de rug.
   Ik had je bijdrage bijna over het hoofd gezien, maar ze staat er nu netjes bij 🙂

Zeg het eens?