Het afgelopen weekend brachten we door langs de kant van een smal weggetje in Auchy-lez-Orchies.

Om koers te kijken, jawel. Paris-Roubaix. En geloof me, als je een weekend daar staat om koers te kijken: je krijgt koers voorgeschoteld. Véél koers. Liefhebbers, de vrouwen, de junioren, beloften en mannen, je ziet ze allemaal. Ik heb het er nog wel over in week in beeld zaterdag.

Ik maakte een korte wandeling naar het dorp, en maakte foto’s. Van alles rond het koersfestijn.

Mijn favoriete foto.

De kasseien zijn echt vreselijk. We zijn een paar secteurs over gereden met de camper, alles wat los zat, rammelde. Alles wat vast zat ook. Slecht gelegde kasseien, putten, bulten, modder…

De kerk van Auchy-lez-Orchies.

Er was net een dienst aan de gang. Jésus, j’ai confiance en Toi.

Bloesems en bloemen onderweg.

Het open landschap van de regio.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

24 reacties

    1. Klopt helemaal! Die Tour de France, da’s echt familie-feest voor de Fransen. Ze komen af met hun tafeltjes en stoelen en koelboxen, en feesten. Soms zie je ook gewoon lange, lange tafels langs het parcours waar zowat het hele dorp feest. Prachtig vind ik dat altijd.

      1. Begrijp ik, jammer genoeg. Gelukkig woon je in een mooie omgeving waar je op relatief korte afstand nog verstrooiing vindt.

 1. Ohhhhhhhhh heel iets anders dan het zich liet aanleunen 😉

  Ik dacht “orchies? met een ch? Anne toch, dat moet met een g….. ” mijn nieuwsgierigheid was gewekt want jij lijkt mij niet de persoon om over zo’n onderwerp te bloggen….

  en kom ik hier… zie ik iets totaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal anders 🙂 😉 :-0

  1. En het is dus nog veel erger dan ik dacht, echt een verschrikking. We durfden er met onze mobilhome aan niet meer dan 10km/h over rijden.

 2. Mooie foto’s! Jouw favoriet is ook de mijne. Ik heb ooit een stukje op Belgische kasseien gefietst in de Vlaamse Ardennen. Ik reed denk ik niet sneller dan 6 of 7 km per uur (ik doe nu heel erg stoer, dat begrijp je) en na een kwartiertje zat alles op en in mijn lichaam op een plek waar de schepper het niet bedoeld had. En dan te bedenken dat men in de koers er met 50 km per uur overheen dendert. Ik kan dat niet bevatten.

  1. Het is echt ongelooflijk. Ik heb al een hekel aan fietsen over de Vlaamse kasseien (hoofdpijn is al heel snel mijn deel), maar die Franse? Die liggen er écht slecht bij, dat is nog veel erger. Je snapt dat inderdaad niet hoe die daar aan 50km/u over vlammen. En tijdens deze editie met veel rugwind, was het soms nog sneller dan dat. Ongelooflijk.

  1. Dankjewel 🙂
   Verschrikkelijk hè, kasseien. Stuur losjes vasthouden, zeggen ze dan. Jaja. Snel fietsen, zeggen ze dan. Jaja. Hahaha. En ja, die Franse liggen er nog slechter bij dan de Vlaamse.

  1. Hahaha dankje! Het is onwaarschijnlijk hoe die renners en rensters daarover rijden. Ik vind stappen op die kasseien al gevaarlijk 🙂

Zeg het eens?