Elke vrijdag: Satur9’s Photo Challenge 2022. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

En opnieuw lukt het me niet echt goed om te volgen, maar tegen dat het nieuwe thema online staat, zou ik mijn achterstand moeten ingehaald hebben. De kerken in allerlei vormen en maten waren mooi!

Het thema van deze week koos ik in functie van de foto die ik gisteren nog kon maken. En dat nieuwe thema is: MOBIEL. “Vervoersmiddel” was een beetje lang om in het raster hierboven te duwen, dus maakte ik er mobiel van. Wat de mogelijkheden best wel ruimer maakt. Eerst was het zo’n beetje fietsen, auto’s, treinen, vliegtuigen en zo, maar nu kan de benenwagen er ook bij. En misschien nog andere betekenissen ook.

Gisteren maakte ik nog een fietstochtje in de buurt, en zo kon ik een foto maken van het vliegtuig dat langs de kant van de N9 (de “oude baan naar de kust”) staat, aan de gekende dancing Kokorico. Eén van de twee vliegtuigen die in het Gentse opgesteld zijn, aan de Schelde in Kwatrecht is er zo nog eentje. Ik vind dat zalige dingen.

Omdat ik het niet laten kan, nog een extra foto. Ik zit me nu al een dag het hoofd te breken over een cartoon met een hond, de neus van het vliegtuig doet me denken aan de neus van de hond. Maar ik kom er niet op.

Dus, laat die foto’s maar komen. Ik wil fietsen! Mooie auto’s! Treinen! (eigenlijk kunnen stations en luchthavens ook). Vliegtuigen! Benenwagens! Rollators! Laat maar komen!

Hoe deelnemen?

 1. Je kan je bijdrage uploaden naar het fotoalbum Satur9’s Photo Challenge 2022 op Google Foto’s. Link: Fotoalbum Satur9’s Photo Challenge. Dit is een publiek album. Als je niet deelneemt aan de challenge, kan je er ook de foto’s gaan bekijken.
 2. Of: plaats een link naar je blogbericht met foto in de reacties. Dan voeg ik je foto toe aan het album. Als je in je blogbericht zelf naar dit specifiek bericht linkt, zou er automatisch een link bij mij moeten verschijnen. Als alle instellingen goed staan. En ook even geduld als je ‘m niet meteen ziet: ik moet die manueel goedkeuren, dus soms kan dat niet meteen.
 3. Een derde mogelijkheid is je foto plaatsen in de reacties onder het Facebookbericht dat bij de challenge van de week behoort. Dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.
 4. Mogelijkheid 4 is me je foto mailen. Vraag daarvoor naar mijn mailadres in de reacties, dan stuur ik je mijn gmail door. (als je mijn gmail adres al hebt, hoef je dat natuurlijk niet te vragen, haha!). Ook dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.

Uiteraard mag je je foto op je eigen blog/Instagram/Facebook enz. plaatsen, maar ik ga zelf niet actief op zoek naar foto’s. Dat bleek vorige echt keer veel te veel werk te zijn.

Er is een (besloten) Facebookgroep voor de deelnemers. Wil je daaraan toegevoegd worden, ga naar Satur9’s Photo Challenge Community en vraag aldaar om toegang. Als je me iets laat weten, kan ik je ook uitnodigen. Je bent er nog altijd welkom!

De regels van deze foto challenge zijn weer erg chill. Je hoeft niet elke week deel te nemen. Foto’s met je telefoon: natuurlijk mag dat. Technische kennis van fotografie? Nope, kan ook zonder (maar misschien leer je de komende maanden wel weer een paar dingen bij, dat kan best zijn). Je mag de thema’s met de nodige originaliteit en creativiteit benaderen. Dat is het zowat zeker? Het is meer wat niet moet dan wat wel moet. Take it easy. No stress. Een nieuwe foto per week wordt deze keer wel geapprecieerd. Maar hoeft ook niet echt, als het niet kan (er zijn genoeg redenen om de deur niet uit te geraken om foto’s te maken, ik begrijp dat).

Ik ben al benieuwd naar jullie foto’s!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

35 reacties

 1. Je bedoelt wel degelijk mobiel, en niet mobieltje😉.
  Jouw frontale vliegneus is indrukwekkend.
  De kerk is er hier niet van gekomen, tijd- en inspiratiegebrek, hoewel meer dan kerken genoeg in de buurt, maar geen enkele de moeite waard, vond ik.
  Deze week probeer ik mijn huiswerk wel te maken, want het is een superleuk 😉

  1. Met deze challenge mag dat hè, thema’s overslaan 🙂
   Mobiel kan inderdaad ook mobieltje betekenen, ik sta er in ieder geval voor open 🙂
   Veel plezier met het huiswerk!

 2. Prachtige foto. Het vliegtuig is mij welbekend! Leuk dat ik bij jou zoveel uit de streek zie.
  Mijn fietsverslag van vandaag giet ik later in een logje rond mobiel met de fiets.

  1. Vief schreef dat ook al, en ik geniet ook van jullie herkenning van allerlei plekken 🙂
   Ik kijk al reikhalzend uit naar je logje!

 3. Wat een heerlijk thema! Ik loop wat achter (moet nog foto’s maken voor tijd, liefde en kerk) maar probeer er asap werk van te maken!

  1. Ha, fijn dat je het een leuk thema vindt!
   Niet inzitten met die achterstand, over een paar weken gaat de challenge in een iets langere zomerslaap dan voorzien, wegens nogal drukke kalender eind mei-juni-juli. Dan heb je alle tijd om in te halen.

Zeg het eens?