Elke vrijdag: Satur9’s Photo Challenge 2022. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Het blijft een beetje krasselen om mee te kunnen (ik voel me gelijk Yves Lampaert, skarten skarten skarten), maar ik heb weer genoten van alle mooie foto’s van het thema van vorige vrijdag. Wat kunnen zwart/wit foto’s toch mooi zijn!

Het nieuwe thema van deze week is: LIEFDE.

En net als twee weken geleden heb ik (nog) geen foto. Maar ik heb een zeer geldig excuus.

Dit thema komt er niet toevallig nu, want terwijl dit bericht verschijnt, zijn wij onderweg naar Wetteren om de trouwdag van zoon Milan met zijn Sara bij te wonen. En dus komt er later een foto gemaakt op deze dag. Een foto vol liefde!

Maar laat ondertussen die foto’s maar komen! Ik ben er zeker van dat jullie veel inspiratie hebben voor dit thema. En het hoeft geen traditionele foto van een koppeltje te zijn hè, er kan liefde zijn voor zoveel. Ook voor je kind, kleinkind, hond, poes, je kan ergens iets gezien hebben tijdens een wandeling, … er zijn zoveel mogelijkheden.

Edit: na de trouwdag kan ik deze foto plaatsen.

Hoe deelnemen?

 1. Je kan je bijdrage uploaden naar het fotoalbum Satur9’s Photo Challenge 2022 op Google Foto’s. Link: Fotoalbum Satur9’s Photo Challenge. Dit is een publiek album. Als je niet deelneemt aan de challenge, kan je er ook de foto’s gaan bekijken.
 2. Of: plaats een link naar je blogbericht met foto in de reacties. Dan voeg ik je foto toe aan het album. Als je in je blogbericht zelf naar dit specifiek bericht linkt, zou er automatisch een link bij mij moeten verschijnen. Als alle instellingen goed staan. En ook even geduld als je ‘m niet meteen ziet: ik moet die manueel goedkeuren, dus soms kan dat niet meteen.
 3. Een derde mogelijkheid is je foto plaatsen in de reacties onder het Facebookbericht dat bij de challenge van de week behoort. Dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.
 4. Mogelijkheid 4 is me je foto mailen. Vraag daarvoor naar mijn mailadres in de reacties, dan stuur ik je mijn gmail door. (als je mijn gmail adres al hebt, hoef je dat natuurlijk niet te vragen, haha!). Ook dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.

Uiteraard mag je je foto op je eigen blog/Instagram/Facebook enz. plaatsen, maar ik ga zelf niet actief op zoek naar foto’s. Dat bleek vorige echt keer veel te veel werk te zijn.

Er is een (besloten) Facebookgroep voor de deelnemers. Wil je daaraan toegevoegd worden, ga naar Satur9’s Photo Challenge Community en vraag aldaar om toegang. Als je me iets laat weten, kan ik je ook uitnodigen. Je bent er nog altijd welkom!

De regels van deze foto challenge zijn weer erg chill. Je hoeft niet elke week deel te nemen. Foto’s met je telefoon: natuurlijk mag dat. Technische kennis van fotografie? Nope, kan ook zonder (maar misschien leer je de komende maanden wel weer een paar dingen bij, dat kan best zijn). Je mag de thema’s met de nodige originaliteit en creativiteit benaderen. Dat is het zowat zeker? Het is meer wat niet moet dan wat wel moet. Take it easy. No stress. Een nieuwe foto per week wordt deze keer wel geapprecieerd. Maar hoeft ook niet echt, als het niet kan (er zijn genoeg redenen om de deur niet uit te geraken om foto’s te maken, ik begrijp dat).

Ik ben al benieuwd naar jullie foto’s!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

31 reacties

  1. Ik heb het bij een heel eenvoudige foto gehouden.
   De foto’s van de bruiloft komen nog, daar ga je ook wel van genieten! Maar eerst gaan ze er een weekje op uit 🙂
   Het was een prachtige dag!

Zeg het eens?