Elke vrijdag: Satur9’s Photo Challenge 2022. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Het thema van vorige week werd op veel enthousiasme onthaald, en de foto’s waren heel divers. En wonder o wonder, ik kon redelijk goed volgen deze keer!

Het thema van deze week had ik vorige week al vastgelegd: VERKEERSBORD. Simpel en eenvoudig, fot’s van een verkeersbord dat je opviel. Makkelijk te fotograferen, vind ik.

Zoals sommigen onder jullie weten, maak ik graag foto’s van verkeersborden. Er was er eentje in Waarschoot waarmee ik moest lachen de eerste keer dat ik het zag. Nu moet ik nog steeds grinniken. Om één of andere reden vind ik het grappig.

En ik heb er nog eentje. Tijdens onze verhuizing zochten we een alternatieve weg van Gent naar Waarschoot, door werken aan de Koopvaardijlaan was er zeer veel verkeer dat linksaf sloeg op de Wiedauwkaai aan Meulestedebrug. Er geraakten iedere keer 3 keer auto’s door het groen daar, wat lange wachttijden opleverde. Uiteindelijk reden we rechtdoor, sloegen aan het veer van Langerbrugge af naar Wippelgem, en zo verder via Kluizen naar Waarschoot. Nog een voordeel: vanaf Meulestedebrug wordt het al meteen vrij rustig, en is het een meer ontspannen rit.

Soit. We passeerden dus vaak door Wippelgem, waar me een straatnaam opviel. De eerste keer dat ik die straatnaam zag, had ik echt de slappe lach. Woar weunde gij? In ’t Terrescheytersstroatje! Man man. Heb dat als adres.

Zo. Ik kijk jullie bijdragen met belangstelling tegemoet!

Hoe deelnemen?

 1. Je kan je bijdrage uploaden naar het fotoalbum Satur9’s Photo Challenge 2022 op Google Foto’s. Link: Fotoalbum Satur9’s Photo Challenge. Dit is een publiek album. Als je niet deelneemt aan de challenge, kan je er ook de foto’s gaan bekijken.
 2. Of: plaats een link naar je blogbericht met foto in de reacties. Dan voeg ik je foto toe aan het album. Als je in je blogbericht zelf naar dit specifiek bericht linkt, zou er automatisch een link bij mij moeten verschijnen. Als alle instellingen goed staan. En ook even geduld als je ‘m niet meteen ziet: ik moet die manueel goedkeuren, dus soms kan dat niet meteen.
 3. Een derde mogelijkheid is je foto plaatsen in de reacties onder het Facebookbericht dat bij de challenge van de week behoort. Dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.
 4. Mogelijkheid 4 is me je foto mailen. Vraag daarvoor naar mijn mailadres in de reacties, dan stuur ik je mijn gmail door. (als je mijn gmail adres al hebt, hoef je dat natuurlijk niet te vragen, haha!). Ook dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.

Uiteraard mag je je foto op je eigen blog/Instagram/Facebook enz. plaatsen, maar ik ga zelf niet actief op zoek naar foto’s. Dat bleek vorige echt keer veel te veel werk te zijn.

Er is een (besloten) Facebookgroep voor de deelnemers. Wil je daaraan toegevoegd worden, ga naar Satur9’s Photo Challenge Community en vraag aldaar om toegang. Als je me iets laat weten, kan ik je ook uitnodigen. Je bent er nog altijd welkom!

De regels van deze foto challenge zijn weer erg chill. Je hoeft niet elke week deel te nemen. Foto’s met je telefoon: natuurlijk mag dat. Technische kennis van fotografie? Nope, kan ook zonder (maar misschien leer je de komende maanden wel weer een paar dingen bij, dat kan best zijn). Je mag de thema’s met de nodige originaliteit en creativiteit benaderen. Dat is het zowat zeker? Het is meer wat niet moet dan wat wel moet. Take it easy. No stress. Een nieuwe foto per week wordt deze keer wel geapprecieerd. Maar hoeft ook niet echt, als het niet kan (er zijn genoeg redenen om de deur niet uit te geraken om foto’s te maken, ik begrijp dat).

Laat die foto’s maar komen!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

31 reacties

 1. O wat een heerlijke borden , snap de lacht, zou ik ook hebben. Ik zag laatst in Leiden een pleintje met de naam “Vrouwenkerkhof” dan ben je toch een bofkont als je daar levend weg komt. 😉

 2. Ik heb er enorm veel van vaarwegen ook en van vreemde straatnamen. In bijna ieder fietsblog staat er wel een. Ik sla deze dus ook maar over. De laatste thema’s van jouw challenge zitten sowieso veel in mijn blogs. Ik vond het dan lastig om er een specifiek blog aan te wijden.

  1. En dat hoeft ook helemaal niet! Aan deze challenge zitten geen verplichtingen vast, of toch zo weinig mogelijk 🙂

 3. Ik heb op reis een foto genomen waarbij ik dacht “ik vraag aan Anne dat ze verkeersborden in de challenge zet”. Ik deed het niet maar word nu toch op mijn wenken bediend.

  1. Gek hè, hoe mensen verschillen. Ik heb héél veel foto’s van verkeersborden 😀 (wel meestal telefoonfoto’s hoor, over het algemeen doe ik niet de moeite er foto’s van de maken met mijn camera).

 4. […] Het thema van Satur9’s fotochallenge deze week is VERKEERSBORD. Simpel en eenvoudig, fot’s van een verkeersbord dat opviel. Misschien wel gemakkelijk om te fotograferen, maar eigenlijk niet iets dat ik snel doe. En omdat ik alleen nieuwe foto’s hier wil plaatsen, werd het toch nog een beetje een uitdaging. […]

Zeg het eens?