Elke vrijdag: Satur9’s Photo Challenge 2022. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Wat heb ik goed gelachen met de vele verkeersborden van het vorige thema. Een mens komt toch wat tegen op de weg en ernaast!

Het thema van deze week: CREATIEF.

Dit is het laatste thema voor de zomerslaap van de foto challenge. De komende weken staan hier heel wat leuke dingen gepland, waardoor ik geen tijd meer ga hebben om de challenge op te volgen. Ik slaagde daar de vorige weken al zo slecht in, dat ik mijn conclusies getrokken heb en nu al ga onderbreken. Let wel, onderbreken. Na onze vakantie, in augustus ergens, komt de challenge terug en doen we verder vanaf thema 12.

Dus, het thema van deze week. Ik dacht: ik maak het mezelf gemakkelijk, creatief, daar kan ik wel wat mee. Tot ik foto’s maakte, en ik er absoluut, maar echt, niet tevreden van was. Opnieuw dus! Beetje last minute, gisteren maakte ik de foto’s, en deze keer was het wel goed genoeg. Niet héél goed, maar goed genoeg.

Ik maakte een een foto van het breiwerkje waar ik al maanden mee bezig ben, minstens 10 keer uitgetrokken en opnieuw begonnen. Het gebreide babyrompertje van een tijdje geleden. Momenteel doe ik er niet aan voort, ik moet dat eens opnieuw opnemen. Maar, er een foto van maken, dat lukte wel.

Denk nu niet van: o ja maar ik bén niet creatief, ik kan dat niet. De opdracht “creatief” mag héél ruim geïnterpreteerd worden. Een creatief reclamebord, een tekening van je (klein)kind, een creatieve foto op zich, het mag allemaal. Wees creatief! (haha)

Ik ben al benieuwd naar wat er komen gaat!

Hoe deelnemen?

 1. Je kan je bijdrage uploaden naar het fotoalbum Satur9’s Photo Challenge 2022 op Google Foto’s. Link: Fotoalbum Satur9’s Photo Challenge. Dit is een publiek album. Als je niet deelneemt aan de challenge, kan je er ook de foto’s gaan bekijken.
 2. Of: plaats een link naar je blogbericht met foto in de reacties. Dan voeg ik je foto toe aan het album. Als je in je blogbericht zelf naar dit specifiek bericht linkt, zou er automatisch een link bij mij moeten verschijnen. Als alle instellingen goed staan. En ook even geduld als je ‘m niet meteen ziet: ik moet die manueel goedkeuren, dus soms kan dat niet meteen.
 3. Een derde mogelijkheid is je foto plaatsen in de reacties onder het Facebookbericht dat bij de challenge van de week behoort. Dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.
 4. Mogelijkheid 4 is me je foto mailen. Vraag daarvoor naar mijn mailadres in de reacties, dan stuur ik je mijn gmail door. (als je mijn gmail adres al hebt, hoef je dat natuurlijk niet te vragen, haha!). Ook dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.

Uiteraard mag je je foto op je eigen blog/Instagram/Facebook enz. plaatsen, maar ik ga zelf niet actief op zoek naar foto’s. Dat bleek vorige echt keer veel te veel werk te zijn.

Er is een (besloten) Facebookgroep voor de deelnemers. Wil je daaraan toegevoegd worden, ga naar Satur9’s Photo Challenge Community en vraag aldaar om toegang. Als je me iets laat weten, kan ik je ook uitnodigen. Je bent er nog altijd welkom!

De regels van deze foto challenge zijn weer erg chill. Je hoeft niet elke week deel te nemen. Foto’s met je telefoon: natuurlijk mag dat. Technische kennis van fotografie? Nope, kan ook zonder (maar misschien leer je de komende maanden wel weer een paar dingen bij, dat kan best zijn). Je mag de thema’s met de nodige originaliteit en creativiteit benaderen. Dat is het zowat zeker? Het is meer wat niet moet dan wat wel moet. Take it easy. No stress. Een nieuwe foto per week wordt deze keer wel geapprecieerd. Maar hoeft ook niet echt, als het niet kan (er zijn genoeg redenen om de deur niet uit te geraken om foto’s te maken, ik begrijp dat).

Laat die foto’s maar komen! Daarna zien we elkaar terug ergens in augustus! (allez, qua foto challenge hè, Satur9’s World gaat niet volledig stilvallen!)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

25 reacties

  1. Je bent creatiever dan je denkt (hierbij denk ik ook aan jouw foto voor het thema vrede). Je mag het thema héél ruim nemen.

  1. Inderdaad, alles op zijn tijd. (en tegen dan ga ik wel wat thema’s en foto’s verzameld hebben). De pauze gaat deugd doen.
   Heel mooie invulling van jou, met je happy stone(s) 🙂

 1. Tja, in eerste instantie denk ik bij creativiteit aan goed kunnen tekenen, schilderen of beeldhouwen en dát kan ik allemaal niet. Toch héb ik wel creatieve kantjes,van waardeloze materialen best wel gekke dingen maken. ik kan in een opwelling gekke creaties maken om mezelf of anderen “te verkleden” vaak een soort persiflage. Zo stapte een paar jaar geleden kleindochter Annemarie binnen op de derde dinsdag in september. Tijdens de troonrede zagen we dat maxima een belachelijke “schijf hoed” met haar haar door een gat en wat nepbloemetjes op had.
  Ik maakte nog binnen de troonrede van Kleindochter Anne met wat karton en oude spullen een kloon van maxima , die verveeld haar nagels zat te vijlen terwijl haar man de troonrede uitsprak. Foto’s heb ik daar niet van maar in een logje kwam dat filmpje natuurlijk wél!
  https://rietepietz.wordpress.com/2018/09/18/tja-soms/

  1. Ik zie creatief toch wel heel ruim. Er zit creativiteit in ons hele leven, denk ik, en zelfs mensen die zichzelf niet als creatief beschouwen, zijn vaak onbewust creatief.
   Het filmpje is schitterend! Heerlijk! Creativiteit ten top, dit 🙂

 2. Deze bewaar ik voor als er weer wat af is. Momenteel ben ik met wat projecten bezig die niet zo vlotten. De uitdaging in jouw challenge zit voor mij ook in het maken van nieuwe foto’s.

  1. Zo lees ik dat graag, dat je er zelf een uitdaging uit kan halen. Je hebt alle tijd nu, tot augustus zelfs 🙂 Hopelijk willen de projecten binnen kort eens weer wat meer vlotten.

Zeg het eens?