Nog eens een verzamelblogpost met kleren die ik de afgelopen tijd maakte.

Eerst nog een laatste slaapshirt. Het staat paarser op de foto dan het is, en ik heb geen idee of het stofje een volgende wasbeurt gaat overleven. We zien wel. Maar ik vind het niet mis. (stof gekocht bij stoffen.net, patroon Deer & Doe Plantain).

DSC_7812

Voor Lies maakte ik ook nog eens iets. We vonden een leuk stofje bij In den Beer, dat twee favorieten combineert: bordeaux en met glitters. Als patroon gebruikte ik het zelfgetekende kimono shirt.

DSC_7820

De stof is wel absoluut niet te fotograferen. Ze is niet zo plastiekerig als ze op de foto’s lijkt, maar heeft een zacht fluwelen gevoel als je met de vleug mee strijkt.

Achteraan stak ik er een rits in, en voegde ik een plooitje toe onderaan de rits.

DSC_7826

We gingen ook eens naar Stoffen Verkempinck in Oostende (ik denk dat meneertje Mertens begint in te zien dat stoffenwinkels een helende en therapeutische werking hebben). Daar kocht ik onder andere een heel mooi retro tricotje, waar ik een simpel rokje van maakte. Plan was eerst een nieuw en gratis patroon, maar ik had geen zin in het printen en knippen en plakken, dus tekende ik maar een rokje over uit mijn kast. In geen tijd klaar voor instant gratification draaggenot: overtekenen, knippen, zijkanten vastnaaien, tunneltje maken bovenaan, rekker doortrekken en sluiten, en zoom erin. Klaar!

DSC_7846

Heel mooi samen met de happy Renfrew top die ik een tijd geleden maakte met een stofje uit de overschotjes van de BATjes.

DSC_7840

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?