Met nieuwjaar kreeg ik van mijn nichtje Maja een hele stapel stofjes uit haar stoffenkast. Ze heeft zelf de tijd niet meer om te naaien, en bezorgde haar stofjes dan liever maar een goede thuis. Ze waren hier heel welkom, want het zijn mooie stofjes!

Er was er eentje bij waar ik meteen een shirtje in zag voor Lili, en als er genoeg was ook voor Pipa. En er was zeker genoeg.

20190308_103957

Voor Lili maakte ik een eenvoudig shirt van Nap Time Creations, maat 3 jaar, die ik wat versmalde voor onze smalle dame. En hopelijk is het nu smal genoeg, want ik mispak me eraan hoe fijn ze is, en heb ook altijd schrik om te klein te maken. Liever te groot dan te klein!

Voor Pipa haalde ik het befaamde jumpsuit patroon van Kiind nog eens boven. Ik gebruikte dat al vaker om een shirtje mee te maken, omdat de enveloppe hals zo handig is voor zo’n klein mopje. Ik gebruikte roze, elastische biaisband van Veritas.

20190308_103916

Ik gebruikte maatje 68 en versmalde ook hier wat. Ik hoop dat ze er niet in zwemt, want voorlopig kan ze nog steeds in een maatje 56. Och ja, anders is het voor later hè. Maar hopelijk kunnen de zusjes toch eens tegelijk hun shirtjes dragen!

20190308_103923

Dit is mijn tiende bericht in de de 40 dagen bloggen challenge. Uitleg alhier. Deelnemerslijst alhier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: