DSC_6443

Ik breide een trui, en ik ben er niet tevreden van. Wat is me dat voor een openingszin. Ha.

Eerder al breide ik een versie van de Antalia sweater, als probeersel. Ik was er toen redelijk tevreden over, en breide hem nu in donkergrijze Stylecraft Special DK, omdat ik wil dat het een makkelijk wasbare trui is.

Maar: ik moet eens afleren om kleren te maken in maat Large, omdat ik bang ben dat Medium te klein gaat zijn. Ook bij het naaien geldt dit, trouwens. Het is een beest van een trui geworden, waarbij de mouwen sowieso al wijde dingen zijn, dus ja, nu zijn ze héél wijd.

DSC_6431

Tweede punt waarover ik ontevreden ben: de halsboord. Die moet aan de trui gebreid worden, en dat is duidelijk te moeilijk voor mij. Het aantal steken dat het patroon opgeeft vind ik veel te weinig, daar krijg ik mijn kop niet door, zeker weten. Dus ik doe maar wat. Maar wat ik doe is niet mooi. En dat ik een hekel heb aan rondbreinaalden, daar ga ik maar over zwijgen.

DSC_6440

Dus. Een volgend patroon zal zonder aangebreide boorden zijn, dat is al zeker. En een maatje kleiner mag zeker.

Deze trui zal ik wel dragen putje winter, als het écht koud is. Niet nu dus… de trui lag trouwens al maanden onafgewerkt te wachten… ik voelde de bui al hangen zeker?

DSC_6437

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?