Ik naaide de afgelopen tijd een hele stapel shirtjes.

Een groot deel ervan (de onderste van de stapel) passeerde hier al, het zijn shirts om mee te slapen (en een short). De bovenste zijn voor vandaag. De moed ontbrak me om foto’s te maken met het statief, het is dus allemaal een beetje uit de losse pols.

De shirtjes zijn allemaal gemaakt met stofjes uit mijn voorraad, de meeste vrij kleine lappen waarbij het passen en meten was om eruit te krijgen wat ik wilde. Alle stofjes heb ik gekregen.

Het eerste moest een mouwloos shirt worden (een patroon dat ik zelf overtekende van een shirt uit mijn kast), niet genoeg stof voor mouwen. De schouders zijn vrij breed, en dat zie ik graag.

Het tweede werd weeral! alweer! een Deer & Doe Plantain shirt. De stoffen, vooral het stuk dat ik gebruikte voor de rug, zijn nogal flodderig, en het shirt werd dus ook flodderig. Maar ik vind het best wel ok.

Voor het volgende shirt gebruikte ik een nieuw patroon, de Gretta tank top van Seamwork. Een eenvoudig shirtje, met dichtgeknoopte schouders. Ik gebruikte er een stofje voor dat ik al lang met liefde bekeek als ik eens door mijn stoffen ging, zwart met bloemen, iets glibberig viscose-achtigs.

En ok, het is een mooi stofje, maar wat een ellende was dit. De stof ging met mij aan de haal in plaats dat ik ze verwerkte. Het glibberde alle kanten uit, en ik slaagde niet in deftig uitknippen. Ik heb dus geen idee hoe het patroon valt en zo, want de top is absoluut niet volgens het patroon.

Nu, ik heb mezelf aangemaand rustig te blijven en heb rustig verder aangemodderd. Het shirt is draagbaar, maar ik ga toch eens dit patroon gebruiken met een deftige stof die niet alle kanten op stuitert, om te zien wat het dan geeft.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: