Tijdens Design Your Wardrobe van Seamwork besliste ik om voor de zomer het patroon van de Weston Shorts uit te proberen. Voor de eerste probeerversie gebruikte ik stof die ik kreeg van de schoonmama van Janna. Een soort canvas-achtige stof, zwaar maar erg mooi. Helemaal zonder rek, maar dat was goed voor deze short.

Ik maakte een maat 10, en het in elkaar steken ging erg vlot, ook de ritssluiting. Alleen met de bovenband heb ik flink gesukkeld, vooral omdat ik in de war raakte met de diverse stukken (links rechts, binnen buiten…) en dat niet meer goed kwam. Maar de short is heel erg draagbaar, en de maat zit redelijk goed. Als ik nog een kilootje of 2 à 3 afval, wat momenteel helemaal niet lukt.

Later bestelde ik bij Driessen Stoffen een verrassingspakket, wat me erg goed meeviel. Leuke stofjes. Daartussen zat een stuk jeansstof in een erg mooie kleur (blauw, maar met een zweempje groen) met een lichte stretch erin. Ook in het pakket, een blauw-geel gestreept katoentje dat daar perfect bij paste. De belletjes gingen meteen aan het rinkelen in mijn hoofd: een Weston short in de jeansstof, en een topje zonder mouwen erbij in de het streepjeskatoen. Behoorlijk buiten mijn comfort zone wat kleuren betreft, maar ik zag het helemaal zitten en was ongeduldig om eraan te beginnen.

Voor de short had ik net een beetje stof te weinig om de binnenband te knippen. Ik knipte die in een leuk stofje dat ik nog liggen had. Zo kon ik ook niet zo makkelijk in de fout gaan met de diverse stukken (links rechts, binnen buiten…). Verstevigen moest ook niet, met deze stevige stoffen.

De short werd zalig mooi, alles lukte, en met de lichte stretch in de jeansstof zit de maat 10 ook buitengewoon perfect. Happy camper.

Voor het topje gebruikte ik het Adelaide patroon, ook van Seamwork. Dat is een jurkje, dat ik inkortte tot een topje met behulp van het Deer & Doe Plantain patroon, voor de lengte en de breedte. Draaide dat even mooi uit!

In het achterpand zitten coupenaden, waardoor het topje wat aansluit (en mij toch weer wat taille geeft, iets wat ik dacht dat verdwenen was bij mij) en toch comfortabel zit.

Het patroon maakt gebruik van biais-band om de halslijn en armsgaten af te werken. Waar ik er vroeger een hekel aan had slash doodsbenauwd van was omdat ik er niks van bakte, begint dit stilaan toch te lukken.

En ik heb een mooi voorraadje biaisband in allerlei kleurtjes liggen, helemaal gratis en voor niks dankzij de schoonmama van Janna.

Ik ben supertevreden met het resultaat!

Bij de antracietgrijze short had ik ook een perfect match in gedachten. Ooit kreeg ik van mijn schoonmoeder zakken tweedehands kleren, waar ik dit shirt uit bewaarde. Ik vond de kleuren fantastisch.

Het was echter een XXL, klein beetje te groot voor mij. De halslijn vond ik ook wel mooi.

Ik verbouwde dit shirt dus naar een mouwloos shirtje. De halslijn bewaarde ik, ik knipte er de mouwen en een stuk zijkant af, en werkte de naden af met de coverlock. Upcycling to the max, mooi resultaat, al zeg ik het zelf!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?