Bij Seamwork zag ik een bloesje dat ik heel mooi vond: Natalie. Eenvoudig, en in een model dat me wel aanstond. Ik had hier nog wat katoentjes liggen die ik hier en daar in de uitverkoop kocht aan 5 euro de meter. Perfect.

DSC_2513

Van het eerste had ik maar een meter, en dat was echt niet genoeg. Hup naar de winkel om bijpassend katoen te kopen voor de binnenkant van de kraag, want ha, stápels stof heb ik hier liggen, maar niks dat er echt bij past. Van het tweede had ik ruimschoots voldoende (van de rest kon ik zelfs nog een rokje maken voor Vif), dus begon ik daarmee.

Het naaien was een zeer eenvoudig proces. Geen ingewikkelde toestanden met manchetten en zo, en de kraag is ook zeer eenvoudig. Mooie paarse knoopjes had ik ook, ooit gekocht op de rommelmarkt bij Sint-Jacobs.

Waarna ik het afgewerkte product aantrok (ik weet het, ik weet het, ik zou tussendoor moeten passen maar dat doe ik niet graag, hehe), en ik he-le-maal niet content was. Het leek op een zak, en de kraag was gigantisch. Meh. Meh meh. Verdju toch.

Waarna ik het bloesje op de paspop hing en daar een tijd in het zicht liet hangen. Ik wou het project niet zomaar dumpen, wegens dat ik het stofje echt wel mooi vond. Af en toe eens een blik op werpen en nadenken dus.

Na een week besloot ik het erop te wagen. Om te beginnen maakte ik figuurnaden in het rugpand, om het zak-gevoel wat te counteren. Ik tornde de kraag los, knipte er een flink stuk af en naaide ze terug op haar plaats. Dat ging behoorlijk vlot, gelukkig. Achteraan zat ook nog teveel ruimte wat in een bult resulteerde, dus bij het aannaaien van de kraag, installeerde ik ook een plooi in het rugpand. Daarna naaide ik nog kleine figuurnaden in de voorpanden.

DSC_2486

And lo and behold, toen ik de bloes weer aantrok, was het resultaat veel en veel beter. Er blijft nog een teveel aan stof op de rug net onder de kraag, dat krijg ik niet opgelost, maar voor de rest is het resultaat heel draagbaar. En deze wijzigingen kan ik dan ook toepassen op het bloesje in de andere stof, dat ik al geknipt had.

DSC_2476

DSC_2473

DSC_2493

Dit draag ik graag met een donker, nauw aansluitend rokje. Ik had eerder al eens het Mabel rokje, ook van Seamwork, gemaakt, en wilde er zo wel nog wat bij. Bij de Modecoupon kocht ik 2x een halve meter dikker katoenjersey en toog aan de slag. Het rokje is simpel en makkelijk gemaakt, en ik haalde knopen uit mijn voorraad (de Handmade with love kreeg ik van Sara, de andere van Janna’s schoonmama Nadine) voor op het valse knopenpat. Op 2x een uurtje tijd weer twee zeer draagbare rokjes erbij! En die gaan mooi samen met het bloesje.

DSC_2421

 

DSC_2427

 

DSC_2452

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?