DSC_7638

Dit is zo’n beetje een blogpost voor de archieven.

Bij In den beer kocht ik een tijdje geleden stof voor broeken, en bij stoffen.net stof voor shirts. Huis/pyjamabroeken, en shirts om mee te slapen. Moest er eens iets tussenzit dat me erg aanstaat, kan het veranderen naar een shirt om gewoon overdag te dragen.

Zo ben ik dus al een tijdje aan de slag om doodgewone kledij te maken die alle dagen gedragen kan worden. Wat ook wel voldoening geeft, vind ik.

Ik maakte 3 broeken, 2 voor Meneertje Mertens en eentje voor mezelf.

DSC_7572

Een broek (met de simpele tutorial die ik al vaker gebruikte voor pyjamabroeken) voor Meneertje Mertens in een zalig katoentje (rechts), nog een broek voor Meneertje Mertens in zomersweatshirtstof (midden – de stof valt toch redelijk dik uit en de broek zal wellicht in de kast liggen wachten op de winter) en een broek voor mij (Burda 7400) in een heerlijk kleurig gestreept tricotje, met boordband.

DSC_7570

Al deze mooie stofjes komen van bij In den beer.

Daarna ging het over naar de shirts. Allemaal voor mezelve, oeps.

DSC_7599

Ecru jersey waarin bloemetjes verwerkt zitten. Mooie, klassieke stof van stoffen.net. Deer & Doe Plantain shirt. Heel goed gelukt, met mooie afwerking. Blijft een slaapshirt door de ecru kleur.

DSC_7607

DSC_7615

Lichtgrijs geribde jersey, van stoffen.net. Deer & Doe Plantain shirt. Ook mooi gelukt met mooie afwerking, maar een beetje te bleek voor alledaags gebruik, dus ook met veel liefde een shirt om mee te slapen.

DSC_7609

DSC_7633

Heel mooie jersey van stoffen.net, met een mooie structuur. Jammer genoeg zit er een fout in de stof, waardoor het ook een slaapshirt wordt. Renfrew top van Sewaholic.

DSC_7628

Voila. Dat is een mooi stapeltje, vind ik.

DSC_7643

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?