DSC_7976

U dacht dat ik niet meer haakte? Fout gedacht! Ik was bezig met een groot project, een gróót project. Een deken voor Milan.

Ik beloofde namelijk dat alle kinderen een zelfgehaakte deken mee krijgen als ze het huis uit gaan. En omdat Milan in de zomer het huis uit wil, begon ik aan een deken, ah ja.

DSC_7987

Het leek me eerst moeilijk om uit te zoeken wat Milan zou willen, maar dat was dan weer fout gedacht van mezelve. Ik stuurde de jongen naar mijn Pinterest dekentjes bord, alwaar hij een idee gaf in welke richting hij dacht: een deken met strepen, in de lengte van het bed gelegd. Zoals deze. Maar dan in andere kleuren. Grijs en zwart, liefst. Ik overtuigde hem dat er ook wat rood en bordeaux bij mocht, en we waren beiden tevree.

DSC_7962

Ik koos voor granny stripes en Stylecraft Special DK garen (zwart, antraciet, grijs, zilver, lipstick, claret). Simpel, eenvoudig, strak. Mooi.

En haakte dus maanden en maanden lange strepen. Heel lange strepen: het deken moest 2,1 op 2,1 meter worden. Milan blij, want zo zou hij eens helemaal onder een deken passen, zonder dat zijn teens er onderuit steken.

DSC_7990

Ergens halverwege kwam ik zonder wol te zitten, beetje misrekend. Maar geen paniek, gewoon bijbestellen en verder haken. Mijn tweede bestelling was heel accuraat: op het eind hou ik van elke kleur geen volledige bol over.

Nog een rand rond gehaakt in het antraciet, grijs en zilver. “Snel een rand rondgehaakt” is niet aan de orde, want 1 rondje bestaat uit een duizendtal steken. Jaja.

DSC_7960

Trevreden met het eindresultaat? You bet!

DSC_7998

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?