audreyknitdress04

Het systeem is: vist een stofje uit de schuif, en bedenkt wat ge ermee gaat maken.

Met dit tricootje was wel duidelijk dat het een kleedje zou worden. Maar welk? Daarvoor schakelde ik Meneertje Mertens in. Dat leverde op: de Audrey Knit Dress van MariaDenmark. Daar kon ik me wel in vinden. Ik had zelfs een passende overschot zwarte tricot liggen om er de contrasterende delen mee te maken. Joy!

audreyknitdress01

Een kleedje dat ik nog niet voordien gemaakt had, dus maat kiezen en patroon overtekenen hoorden er ook nog bij. Voor de maat heb ik eindelijk eens het lef gehad niet een maat groter te gaan dan ik dacht, dus het werd een Medium. En kijk, het past.

audreyknitdress02

Vermits ik geen figuur heb, liet ik de figuurnaden maar zo. En dat bleek ook een goede zet te zijn.

Het kleedje lag een tijdje te wachten (de slaapshirts lonkten nog harder naar mij dan dit kleedje), maar eens bezig, was het snel klaar. Alleen iets zorgvuldiger knippen en naaien voor de contrasterende halsboord, maar voor de rest: toppie! Weer een patroontje dat nog wel zal gebruikt worden.

audreyknitdress03

Schoon kettingske: BAT

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?