Griet, een collega van me die ook naait, attendeerde me op een stockverkoop van Nathalie Engels, ze dacht dat de stofjes me wel zouden bevallen.

Op een druilerige ochtend begaven we ons naar de stockverkoop, en ik was meteen helemaal om. Een mooi huis, vriendelijke mensen, exclusieve maar heel betaalbare stoffen. Ik kreeg keihard het gevoel dat kiezen verliezen was, maar koos toch 3 mooie stofjes waar ik meteen iets voor in gedachten had. Ze gaan hier nog allemaal verschijnen voor het einde van het jaar, want het rokje is al af, het truitje is het volgende, en het kleedje moet nog af vóór de eindejaarsperiode.


DSC_0789

Als eerste dus een bordeau stofje met fijn grijs-blauw streepje. Een streepje wat volgens mij om een recht rokje roept. In het stofje zit ook wat rek (ik denk dat het linnen is met wat rek in, zou dat kunnen? nog nooit gezien maar zo lijkt het wel), dus ideaal voor het rechte rokje van Burda voor beginners dat ik al eerder maakte.

Ik ben opgetogen over het resultaat: mooie pasvorm, mooi afgewerkt met een perfect gelukte rits, een kamsnapje dat braaf opent en sluit, goed gelukte tailleband en mooie zoom. Hoera.

DSC_0780

Over de foto’s ben ik iets minder tevreden wegens stofje dat niet helemaal deftig wil strijken en rokje dat niet goed gefotografeerd wil worden wegens onderkant van paspop goed te zien in het rechte rokje.

DSC_0785

DSC_0787

Kettingske: deBATjes op Etsy!

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: