Ik blijf het zeggen: had je me in mijn tienerjaren verteld dat ik een sportjaaroverzicht zou maken, ik had je helemaal gek verklaard. Maar kijk, things change, people change, en ik sport dus. En bij deze, als begin van twee weken met wat jaaroverzichtjes: mijn fiets- en wandeljaar op Strava.

Het afgelopen jaar had ik me weer een doel gesteld. Een doel waarvan ik wist dat ik het vrij makkelijk zou halen, maar ik heb geen zin in onhaalbare doelen. Dat motiveert me niet. En dit geeft me toch een schop onder mijn gat om op mijn fiets te kruipen en erop uit te trekken.

Dat doel? 2021km in 2021. Dit jaar had ik het bereikt in september of misschien nog eerder, ik weet het niet meer goed. Daarna heb ik nog gefietst en ik kom aan 2754 kilometer. En daar ben ik blij mee. En het is een béétje meer dan vorig jaar.

De laatste 3 maanden zijn niet bepaald actief doorgebracht, wat met een post-vakantie-dip en vooral, vooral met het weer te maken heeft. Veel regen, en veel grijzer dan grijze dagen die me totaal niet motiveerden om te gaan fietsen. Misschien moet ik voor volgend jaar eens een doel stellen qua actieve dagen. 1 op 2 dagen actief? De wandeldagen horen daar ook bij, wat bij de totale afstand niet zo is.

We stapten het jaar in op 1 januari. Dat is een fijne traditie, dat we tijdens de kerstdagen en de jaarwissel gaan wandelen. Het is dan heerlijk rustig!

We maakten toen een wandeling in Wichelen en omgeving, we gaan graag eens wandelen in de regio waar de Vlaamse klassiekers gereden worden.

De langste fietstocht dan.

In juli fietste ik 71 kilometer, naar Bellem en Ursel en zo. Een hele mooie fietstocht was dat. Ooit wil ik wel eens de 100km halen, een doel dat ik me al jaren geleden gesteld heb, maar wat nog steeds niet gelukt is. Dit is niet mijn langste fietstocht ooit, dat was er eentje ik denk zelfs met de stadsfiets nog, naar o.a. het Kasteel van Ooidonk, met Meneertje Mertens.

Als totaaloverzicht geeft dit alles:

En daar ben ik best tevreden mee.

Mijn laatste ritje van het jaar was er eentje naar de Gentbrugse Meersen. Op naar een nieuw sportjaar!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

13 reacties

 1. Hier mag je best fier op zijn Anne ! Je hebt behoorlijk wat fietskilometers in de benen dit jaar. Zelf heb ik geen idee hoeveel ik dit jaar gefietst heb (weliswaar met een gewone tourfiets). De kilometers hou ik niet echt bij maar het zullen er toch wel wat minder geweest zijn hoor. Enfin, voor 2022 wens ik je alvast weer heel veel mooie ritten toe !
  Groetjes,
  Rudi

 2. Haha, net zoals jij had ik nooit gedacht dat ik ooit fier zou zijn met mijn Strava resultaten. En dat ben ik hoor!
  Ik zie zelfs dat we een beetje gelijk op gaan qua resultaten. Ik vind Strava nog altijd een geweldig motiverende app.

 3. Geweldig je sportjaar en dat je zoveel plezier hebt aan Strava. Je moet je daarbij niet vergelijken met anderen maar louter voor jezelf de uitdaging zien. Ik heb bewust allerlei mensen die ik volgde op stil gezet of ontvolgd. Ik hou het bij als mijn bewegingsdagboek en ieder activiteit is een sterretje voor mijn gezondheid. Als Corona minder is ga ik eens een van jouw routes in Gent fietsen.

 4. Mijn fietskilometers zullen ongeveer gelijk lopen denk ik. Hier geen Strava die correct heeft geteld, want ik vergeet die app ofwel aan te zetten ofwel uit te zetten waardoor al mijn bewegingen (ook met de auto) een annekesnest vormen. Ik ga het dus moeten hebben van een foto van mijn kilometerteller op de fiets.
  Je krijgt extra punten van mij omdat je langste trip naar mijn vroeger dorp leidde! Mijn langste fietstocht was op een warme 31 maart waarop ik heen en terug naar Brugge fietste, in Brugge nog wat boodschappen deed met de dochter en uiteindelijk op 104 km strandde met een batterij die leeg was toen ik het woonerf weer in fietste.

 5. Dat zijn getallen waar ik in de verste verte niet aan ga komen. Gelukkig hoeft dat ook niet al probeer ik wel dagelijks een wandeling te maken. Maar net als bij jou is de motivatie met dat sombere weer toch niet altijd heel groot om mezelf die schop onder m’n gat te geven. laten we hopen dat de dagen snel wat langer worden met wat vaker een zonnetje.

 6. Ik nam strava ook mee in mijn ‘jaaroverzicht’ al was het eigenlijk meer voor de fun want ja ik heb nu ook strava gebruikt hahahaha – normaal zou 2022 beter moeten zijn 🙂
  Mooie prestaties deed je daar!

 7. aangezien ik Strava voor een challenge op het werk gebruikt heb, heb ik gedurende 3 maand zot veel actieve dagen (want ik heb zelfs gelogd als ik naar bakker wandelde) en in totaal die maanden ook heel veel kms gewandeld, want dat doe ik nu eenmaal maar daarna niets meer, gewoon omdat ik niets meer logde. dus ja mijn overzicht trekt op niet veel zo. ‘k kijk meer naar mijn Fitbit die ik altijd aanheb.

  Ja 1 op de 2 dagen actief lijkt me nog een mooi doel om te stellen. Maar je hebt best zeer mooi resultaat eh. en zoveel hoogtemeters, amai.

  1. Ik heb nu erg veel actieve dagen gehad tijdens de verhuis, maar Strava merkt dat natuurlijk niet op. Vind ik wel jammer. Want tijd om te fietsen is er niet, maar dat wil niet zeggen dat ik niks doe.

Zeg het eens?