Laat ik maar met de deur in huis vallen: in 2023 heb ik mijn doel van 2023 kilometer gehaald. Hoera!

De eerste helft van het jaar was nochtans echt niet goed. Alleen in januari fietste ik nog meer dan 100 kilometer (huh? zoveel? hoe kan dat?), daarna zakte het compleet in elkaar, en tijdens de vakantie werd er ook al niet veel gefietst. Tegen juni zat ik ongeveer 600 kilometer achter op het tempo om mijn doel te behalen. Ouch, pijnlijk.

Dat is deels wel te wijten aan het zeer slechte voorjaar (regen, wind, wind, regen… klimaatsverandering anyone??), en aan de vele bergen tijdens onze reis. Maar daarna heb ik me herpakt, en in de zomer reed ik op 2 maanden bijna 1000 kilometer, wat behoorlijk veel is voor mij.

In december waren nog wat zware laatste loodjes op de trainer binnen nodig om mijn doel te halen.

(in het overzicht van Strava worden fietsen en wandelen op één hoop gesmeten, dus klopt het niet helemaal qua fietsen, maar goed) (vandaar die 135km in januari, realiseer ik me nu).

Het totaal van actieve dagen stemt me zeer tevreden: ik ging van 90 in 2022 naar 143 in 2023. Ik denk er al langer over om als doel te stellen één op twee actieve dagen per jaar, maar of ik dat kan halen, dat weet ik niet. Misschien moet ik het maar eens proberen.

In ieder geval, ik ben tevreden over 2023 en op naar het volgende: 2024 kilometer fietsen in 2024.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

15 reacties

  1. Dankjewel!
   Ik vond het jammer dat in het overzicht alles bij elkaar gekieperd werd. Want voor fietsen heb ik een doel, voor wandelen niet.

 1. Reuze knap want het zijn een heleboel kms.

  Ben jaloers op je Strava overzicht. Je krijgt het alleen als betalende abonnee. Begrijpelijk maar vroeger was het gratis.

  1. Je kan nog altijd (gratis) via je profiel in je statistieken het aantal kms gefietst, hardgelopen, gewandeld, …. zien hoor. Ook als niet-betalende abonnee. Je krijgt het alleen niet in zo’n fancy layout.

    1. Bij jou zou dat echt wel indrukwekkend zijn!
     (en ik ben dom, vandaag een kort wandelingetje gedaan, ik had Strava moeten aanzetten!)

  2. Dankjewel 🙂

   Als het een troost kan wezen (wellicht niet): ik vond de lay-out dit jaar op niet veel lijken. Te schreeuwerig.

Zeg het eens?