Omdat onze verhuis eraan komt, komen er op vrijdag een aantal blogposts met herinneringen aan dit huis en aan deze buurt.

Fietstochtjes maken en documenteren, ik doe dat al lang. Zoals bijvoorbeeld op 1 mei 2004, toen ik langs de Schelde naar Melle fietste en terug. Langs de Gentbrugse Meersen dus, toen nog helemaal anders en mij niet erg bekend.

De foto’s werden gemaakt met mijn eerste digitale camera, een Casio 3 Megapixel Exilim EX-Z3. Dat cameraatje kreeg ik van Meneertje Mertens. Een klant had er hem zo verschillende gegeven, uit dankbaarheid. Er waren 3 paletten met van die cameraatjes vermist, en Meneertje Mertens heeft ze kunnen opsporen. De mens was zo blij, dat hij hem verschillende cameraatjes gaf. Die Meneertje Mertens dan uitdeelde, uiteraard. Het was een leuk cameraatje waar ik erg blij mee was.

De eerste foto’s zijn er van het kerkhof van Gentbrugge, een plek waar ik wel vaker foto’s zou maken.

Het jaagpad langs de Schelde, volgens mij op ongeveer dezelfde plek als waar ik deze foto maakte.

Het boerderijtje staat er ook nog.

Het wegje richting boer Janssens.

De grote weiden met koeien zijn er niet meer. Het hele gebied evolueert meer en meer richting de natuur die er vroeger was.

Deze zijn wel nog altijd alomtegenwoordig.

Onbewust paste ik af en toe wel de regel van drie toe.

Het slib in de Schelde is er ook nog steeds, en hopelijk kan het blijven.

Bijna aan het keerpunt, met het Thaise restaurant. Dit gebouwtje figureert ook op een recente foto.

Het kerkje van Melle.

Deze staan er nu ook nog. Hoe heten ze nu ook weer?

En terug langs de andere kant van het water. Kerkje en brug van Melle.

De oude fabrieksgebouwen dichtbij Gent zijn ondertussen allemaal afgebroken, en vaak vervangen door appartementen.

En zo was ik weer bijna thuis. Alles was toen veel groener, in de zin van: veel meer gras. De natuur is er 18 jaar later veel meer divers. Wat een goede zaak is.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

15 reacties

  1. Een mooi overzicht in beeld.
    Ik wens jullie veel succes met de verhuis. Een heuse onderneming… blij dat ik die achter de rug heb. Maar het vooruitblikken is ook héél leuk. Plannen maken en uitkijken naar het nieuwe. Geniet ervan!

  2. Ik ben niet jaloers van de verhuis. Uitkijken naar het nieuwe, ja maar ik was destijds ook best emotioneel over wat ik achterliet.
    Veel succes, moed, veerkracht en energie dus.

  3. maar daarmee dat ik 3 jaar in Gentbrugge gewoond kan hebben en gewandeld en nooit in die meersen geweest? ’t waren weiden toen? Mja, ofwel heb ik ook echt niet zoveel gewandeld (of ’t ging richting centrum)

    1. Als jij eerder richting Moscou brug woonde en vooral naar het centrum wandelde, zal je de Meersen idd niet rap gezien hebben. Je kon toen ook wel al wandelen op het jaagpad en op de boerenwegeltjes door de Meersen, maar het was helemaal niet gelijk nu.

Zeg het eens?