Maak een round-up met links rond een thema, zoals: alles dat ik ooit heb geschreven over schoenen kopen. (pagina 202, opdracht 8)

Ik vroeg aan Meneertje Mertens zijn mening over deze opdracht, en hij riep meteen: onze reizen! Want daar zijn we uiteindelijk wel veel mee bezig. Met de afgelopen reizen, maar ook met de komende reis.

Onze eerste reis met de mobilhome begon alzo.

Meneertje Mertens en Satur9 gaan naar Frankrijk

De eerste dagen met vertrek en onze tocht Frankrijk in.

Vakantie in Frankrijk – deel 1

Het zalige deel 2 aan de Mont-Ventoux en met de tijdrit.

Vakantie in Frankrijk – deel 2

Deel 3, met hoe onze mobilhome in frieten draaidege.

Vakantie in Frankrijk – deel 3

Deel 4, hoe we flink onzen plan trokken, elkaar niet op de kop timmerden en eigenlijk bevestigden dat onze relatie bestand is tegen een behoorlijk stootje.

Vakantie in Frankrijk – deel 4

De sores met de mobilhome bederven uiteindelijk onze pret niet in die mate dat we niet meer op reis willen met een mobilhome. Integendeel. We zoeken een goede verhuurder, huren een betere mobilhome, en plannen. Tussendoor is er een uitleg over checklists.

Checklist #projectblogboek

Maanden en maanden tellen we af, en dan mogen we eindelijk vertrekken. We starten in alle rust in België.

Op reis: Machelen aan de Leie / Blegny

Waarna we een ommetje maken naar Luxemburg.

Op reis: Battice (Luik) / Luxemburg

En zo rijden we via Luxemburg het zonnige Frankrijk in. Waar we van marina naar marina rijden, zo lijkt het wel.

Op reis: Corre / Passavant-la-Rochelle

We komen in prachtige kleine dorpjes, ergeren ons aan een bende boertige Fransen, en kijken uit over weidse landschappen en graanvelden.

Op reis: Chaumont / Saint-Seine-l’Abbaye

Waarna we via Aix-les-Bains naar de eerste camping rijden waar we drie dagen blijven staan, op een berg, aan 2 meertjes, in Saint-Jean-de-Chevelu.

Op reis: Aix-les-Bains / Saint-Jean-de-Chevelu

Op reis: Saint-Jean-de-Chevelu

Op de camping beslisten we onze plannen drastisch om te gooien, en er een uitstapje naar de Pyreneeën bij te nemen. We hebben het ons nooit beklaagd. Alleen een beetje het eerste stuk onderweg, toen we niet de mooiste weg uitgekozen hadden. En dat moment dat we daar hoog op een berg stonden en het nogal smallekes was. Maar dat was gewoon spannend en alles kwam goed.

Op reis: Saint-Just / Pyreneeën

Waarna we dus een Pyreneeën-rit meepikten en een Midi-Pyreneeën-rit na allerlei nachtelijke omzwervingen op smalle baantjes.

Op reis: Massat / Sainte-Juliette sur Viaur

En toen reden we naar Le Puy en Vélay, waar we drie heel mooie dagen spendeerden, gevuld met zon, koers, mooi weer, mooi stadje, staalblauwe luchten.

Op reis: Le-Puy-en-Vélay

De tijd tikt onverbiddelijk, en van Le Puy en Vélay ging het naar huis. Via een camping met vreemde mensen.

Op reis: Le-Puy-en-Vélay / Tonnerre

We passeerden wat bekender gebied, genoten van de sfeer in het noorden van Frankrijk en breiden een eind aan onze mooie vakantie.

Op reis: Catillon sur Sambre / Sint-Eloois-Vijve – the end

Ondertussen is onze mobilhome voor 2018 al geboekt, voor 4 weken. Ja, vier weken! Vier lange, zalige weken, zeker weten. De plannen beginnen ook vorm aan te nemen. We rijden op ons gemak langs de Franse kusten (deels, hier en daar slaan we een stuk over) naar Noirmoutier-en-Île, waar we een paar dagen gaan verblijven en de start van de Tour gaan meemaken. Dan gaan we daar in de regio een paar ritten volgen. Onder andere een ploegentijdrit, hoera! Daarna trekken we mee naar Bretagne. Naar het noorden van Frankrijk volgen we niet, dat is te ver uit de baan. We rijden op ons gemak naar Annecy (en kijken de interessante ritten wel op TV). In Annecy blijven we weer een paar dagen plakken. Waarna we via Valence naar de Pyreneeën rijden. En van daar naar huis. Strak plan? Strak plan! Vanaf januari boeken we hier en daar een campingske of camperplaatske!

Anticipation is half of the fun. Beetje het motto van mijn leven eigenlijk.

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?