Meneertje Mertens en ik trekken 3 weken samen door Frankrijk, deels om de Tour de France te volgen. Waar de Tour te grote omzwervingen maakt, laten we los, maar we pikken nog eens in in Le Puy en Vélay en daarna rijden we naar huis. Zo ziet ons reisplan eruit:

Ik probeer een verslag bij te houden, maar weet nog niet of dat goed gaat lukken. Ik heb altijd bewondering voor Herman, die dat heel erg consequent en goed doet. Zijn regelmaat zal ik wel nooit te pakken krijgen, maar als we goed internet hebben, probeer ik 2 dagen verslag te posten.

Dag 1 – vrijdag 30 juni

Zoals we al weken zitten te hopen, mogen we een beetje vroeger om te mobilhome. Om 10u staan we in Heestert, en na een uitleg van Nikis rijden we de oprit af. De vakantie begint. We rijden via de E17 in de gebruikelijke colonne vrachtwagens naar huis, waar we aan hoog tempo de mobilhome inladen. We kunnen in onze straat en zelfs voor onze deur staan (hail to het Gentse parkeerplan!), deze keer zonder miserie met de buren, maar staan nogal breed in de weg.

We maken dat we zo snel mogelijk weg zijn. We rijden nog langs Wondelgem om wat kampeerspullen op te halen bij mijn ma en Herman (de master kampeerders lenen met liefde uit).

Daarna rijden we door naar een camperplaats in Machelen aan de Leie om ons verder klaar te maken en de nacht door te brengen. We hadden daar al eens verkend, en het is een beetje moeilijk om vinden. Het juiste adres leidt niet naar de juiste plaats. Maar als je Chiro Machelen ingeeft, dan kom je er. Eventjes paniek: er is kermis in het dorp! We kunnen niet door! Hoe moeten we daar nu geraken (we weten dat de Leie en eenrichtingsverkeer de zaken bemoeilijken). Maar het lukt. Er staan een vijftal campers, en we hebben een beetje het gevoel de harmonie tussen een stel habitués te komen verstoren. We maken ons verder klaar, en kruipen niet al te laat in bed.

Dag 2 – zaterdag 1 juli

We staan vroeg op: we kunnen elk om beurt niet slapen. Ik ’s avonds, Meneertje Mertens onder de ochtend. Zijn bioritme staat nog op werken. We stommelen een paar uur rond in onze mobilhome, wellicht tot wanhoop van onze buren. Rond 8u vertrekken we naar Gent, waar we nog een paar dingen gaan ophalen.

Daarna naar Londerzeel, waar we nog eens goeiendag gaan zeggen tegen Nic zijn ouders en Lies, en ondertussen de watertank bijvullen. En dan zijn we echt, écht weg! Richting Wallonië. Onder de ochtend had het urenlang hard geregend, tegen dat we in Gent en daarna in Londerzeel waren, werd het minder en ging het over. Maar we rijden in de richting van het slechte weer, en in Wallonië begint het weer te regenen. We rijden eerst naar een camperplaats in Soumagne op een provinciaal domein, maar die lijkt naar ons gevoel nogal opgedoekt. Het is er verlaten en stil. Via de Campercontact app een andere camperplaats gezocht, een twintigtal kilometer verderop. Een vijftal kilometer van onze bestemming raken we achter een Engelse camper verzeild, die naar dezelfde plaats blijkt te rijden als wij. We beginnen ervoor te vrezen dat er geen plaats meer zal zijn maar wat bleek? Een zeer ruime camperplaats op de parking van de oude mijnsite van Blegny, en er is nog plaats zat. Als de wiederweerga plugt Meneertje Mertens onze elektriciteitskabel in, en we staan perfect. Hoera! Elektriciteit! Zalig. Het blijft zowat de hele dag regenen, dus komen we de mobilhome amper uit. TV kijken, eten klaarmaken, wat prullen en prutsen en naar de proloog kijken.

We hebben allerlei voorraad mee van thuis en daar kunnen we wel een eindje mee verder: fruit, yoghurt, rauwkost, ham, gerookte zalm, mozarella, eitjes, blikjes tonijn, zelfgemaakte soep… we komen de dag goed door met lekker en gezond eten en hoeven voorlopig geen boodschappen te doen. We kruipen weer redelijk goed in bed en vallen gezwind in slaap. We hebben een goed bed met een lattenbodem en goede matras.

Veel foto’s hebben we nu nog niet (door teveel werk die eerste dag en teveel regen de tweede), maar dat betert wel.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?