Onze laatste dag in Caromb wordt een luie dag. Een dag om een beetje op ons gemak te zitten, en om de Mont Ventoux te beklimmen. Met de wagen, anders was het geen luie dag, dat spreekt voor zich.

Kristal en Manu zijn fantastische gidsen, en tonen ons allerlei mooie plekjes. Een panoramapunt met mooi zicht op de weg van Bédoin naar boven, bijvoorbeeld.

DSC_5735

We zien heel veel fietsers passeren, naar omhoog en naar beneden. De weg van Bédoin naar de top is de bekendste bij wielerliefhebbers, en is ook die die de professionele renners het vaakst doen in wedstrijden. We hebben respect voor elke fietser, of die nu traag gaat of snel, recht een mooi tempo peddelt of de berg opzwalpt. We zouden het zelf nooit kunnen.

Vanuit de wagen kunnen we ook mooie foto’s maken van het maanlandschap.

DSC_5824

We stoppen nog eens vóór de top. De foto’s worden steeds sprekender.

DSC_5851
Ik denk dat onze gidsen de Berg van de Wind nooit beu zullen raken.

DSC_5853

Nog wat foto’s vanop het uitkijkpunt vóór de top:

DSC_5856

DSC_5885

Waarna we doorrijden naar de top en daar parkeren. Dit is het hoogste punt:

DSC_5924

De uitzichten zijn mooi en wat nevelig vandaag. In de verte zie je de rookpluim van de bosbranden aan de Franse kust.

DSC_6003

Het bouwwerk op de top dat je overal in de streek vanuit de verte ziet (we zagen de berg al vanop 30km bij het terugkeren van de tijdrit) is imposant. Is het een weerstation, of is het méér dan dat?

20160716_150203

20160716_144051

En wat een mooi beeld van onze lieve BATjes!

DSC_5906

We rijden langs de kant van Malaucène de berg weer af, met nog een stop bij een mooie panoramaplek.

Waarna het tijd is om het zwembad in te duiken!

DSC_6051

We brengen nog een heerlijke avond door bij onze vriendjes in Caromb, waarna we vroeg in ons bed in de Belgische kamer duiken.

Op zondagochtend verlaten we rond 4u als dieven in de nacht het huis van Kristal en Manu, om koers te zetten naar Annecy in de Haute-Savoie. Daar hebben we een plaatsje gereserveerd op een camping aan het meer, om als uitvalsbasis te gebruiken voor eventueel nog een tourrit, en wat uitstappen/wandelingen/fietstochtjes.

We vorderen vlot, we moeten zo’n 350km rijden en dat gaat lekker vooruit. Rond de middag passeren we Aix-les-Bains en maak ik nog enthousiast foto’s.

20160717_125720

Het is er druk, drukker dan we de afgelopen week gewoon waren. We rijden verder naar Annecy. Daar is het zowaar nóg drukker. Maar dan gebeurt datgene wat elke vakantieganger vreest: de wagen begint zeer vreemde geluiden te maken, en voor we het weten staan we langs de kant van de weg met een geblokkeerd voorwiel. Letterlijk, maar écht letterlijk 500 meter voor de camping waar we gereserveerd hadden. In een klein straatje, waar niet al te veel verkeer is.

Het is 13u ongeveer, de zon brandt, de schaduwen zijn heel kort. We proberen de verhuurster te contacteren via het nummer dat op de map staat met informatie: er neemt niemand op. We bellen naar het nummer dat op de mobilhome staat: gelukkig wordt er opgenomen. De verhuurster zal Touring contacteren. Even later belt ze terug, Touring zal binnen de 90 minuten ter plaatse staan.

DSC_6059

Het was uiteindelijk 15u30 tegen dat er iemand was. Vriendelijke mens. Hij constateerde dat er een probleem was met de remmen. De mobilhome reed uiteindelijk nog, en hij adviseerde ons om naar onze camping te rijden, en daar af te wachten. Het was zondag, er was niets open, en hij zou de ochtend nadien bekijken wat de mogelijkheden waren, en ons (in samenwerking met Touring) laten weten wat er kon gebeuren.

Wij dus met een bang hartje naar de camping. Dat lukte, ingecheckt, en met veel lawaai en stank naar ons plaatsje gereden. Het was daar gezellig en schaduwrijk, we installeerden ons en konden wat bekomen.

20160718_080840

Niet dat we nu zo vréselijk happy waren, maar we stonden toch met onze mobilhome op de camping, en morgen zouden we meer weten.

Van Kristal hadden we godzijdank vanalles meegekregen om te eten, we hadden maar uit de koelkast te halen en een beetje op te warmen om lekker avondeten te hebben, en daar waren we verschrikkelijk dankbaar om. Het duurde niet lang voor we uitgeput in onze nest zaten.

Vervolg in deel 4 van ons verslag: de dagen in Annecy met een kapotte mobilhome! Spannend!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?