Dag 11 – maandag 10 juli

We houden net als de renners een rustdag vandaag. Of ook: een dag om wat te poetsen, op te ruimen en kleren te wassen. We hebben namelijk niet voldoende kleren mee voor 3 weken, dus we hadden voorzien te wassen op de campings waar we gereserveerd hebben. We slapen wat langer, ontbijten op ons gemak, en gaan een eerste machine insteken. Terwijl we wachten tot de machine van een andere kampeerder klaar is (we hadden zoals eerst gedacht vroeg moeten gaan!), wassen we wat dingen met de hand. Daarna plempen we onze was in de machine, en keren terug naar de camper. We kuisen een beetje (vooral Meneertje Mertens eigenlijk), besluiten onze was toch in de droogkast te steken, prutsen wat en gaan de was halen. De camping loopt stilaan leeg op deze maandagochtend. We hadden eerder al besloten de camper te keren in de hoop dat we zo satelliet-ontvangst zouden hebben. Maar al onze buren vertrekken, dus we gaan vragen aan de receptie of we een ander plaatsje mogen. Geen probleem. Meneertje Mertens keert de camper, en op de plaats naast ons hebben we wel satelliet-ontvangst. We zijn content, want eigenlijk staat de camper ook echt wel beter nu.

Daarna besluit Meneertje Mertens toch naar Yenne te fietsen (ik rijd niet mee, dr. Balliu heeft me verordoneerd om op mijn gat voor de camper te zitten dus doe ik dat zo ongeveer toch) om geld af te halen in de bancontact aldaar. Want ik had domweg ons laatste cash geld gebruikt om de camping te betalen. Oeps. Ondertussen maak ik eten, fruitsla en thee. (en help en passant den elektriek om zeep door de waterkoker 2 keer na elkaar te gebruiken?! Onze kabel was te kort en we hebben er een verlengkabel aan gehangen, daar knelde het schoentje). Meneertje Mertens keert onverrichterzake terug uit Yenne: het geld in de bancontact is op. Tja. Geen centen dus. Een kabel gaan lenen bij de mensen van de receptie, gelukkig mogen we hem gebruiken zonder de gebruikelijke waarborg te betalen. We probeerden al een paar keer te videochatten met Janna, maar lopen elkaar telkens jammerlijk mis. We gaan zwemmen in het meer bij de camping, wat is dat zalig zeg! Vlakbij, redelijk rustig om te zitten, het water is niet te koud, het uitzicht is gewoonweg fantastisch. Wat een prachtige omgeving!

Lili, my one and only…

Zicht vanuit het water!

Na een uurtje keren we terug naar de camping, schrijf ik verslag, wachten we op Janna want vandaag is echt wel de beste dag om eens een babbeltje te doen en ons lief klein pierke Lili te zien. En het lukt, uiteindelijk, na verschillende pogingen. Lang leve de moderne techniek en de Wi-Fi op de camping, we kunnen zwaaien naar het kleintje en ze kijkt verwonderd terug. Maar na een tijdje zwaait ze terug, en krijgen we nog dikke zoenen ook. Wat een schatje. We kunnen er weer tegen voor een tijdje. Tussen de bedrijven door hebben we nog aan sneltempo ons gerief buiten opgeruimd want het is gaan onweren, er stak een hevige wind op en het regent hard. We gaan nog afwassen, het is wat uitgeklaard maar gelukkig besluiten we binnen te gaan zitten, want het wordt weer donker en er volgt nog een onweersbui.

Dag 12 – dinsdag 11 juli

We slapen allebei niet echt denderend (ik al 2 nachten onrustig, ik droom vanalles), ik ben al wakker als Meneertje Mertens wakkerschiet: het is al half zes! Rustig, jong, je moet niet gaan werken. En dan zijn we allebei klaarwakker. Koffie, douchen, ontbijt. We steken nog een machine was in, en hangen die daarna aan de waslijn bij de camper. We hopen dat het weer wat gaat uitklaren, want morgen vertrekken we, liefst met droge was. We zoeken een wandeling, vinden er geen, Meneertje Mertens steekt er zelf eentje in elkaar. Rond 20 over 8 zijn we al weg, stapschoenen aan. En wat een mooie wandeling! Het weer is niet super: rond de 18 graden, en bewolkt. Dat levert prachtige zichten op met laaghangende wolken. We genieten, maken foto’s, met de telelens maakt Meneertje Mertens ook tig foto’s van bloemen langs de weg. We wandelen grotendeels langs de weg, en ook een stuk op een onverhard pad.

Rond 10u30 zijn we terug op de camping. We lummelen even rond, en beslissen dan naar het dorp te gaan om wat fruit en brood. Ook dat is weer een mooi tochtje.

We hebben niet veel cash geld, dus we houden de boodschappen beperkt tot een minimum. We hebben voor de rest nog genoeg in de koelkast. Koken is ook makkelijk: ik bak vlees, waarbij de de rest van de couscous van gisteren met komkommer, tomaat en andere rauwe groentjes eten. Het smaakt weer heel erg goed. Daarna kijken we koers (we hebben chance! Het is weer zo’n saaie vlakke rit! meh), ruimen we wat op, en schrijf ik dit verslag. We hebben onze plannen voor de komende dagen veranderd. Plan was om op het gemakje naar de buurt van Rodez te rijden voor de rit van zaterdag. Maar het rijden en het live supporteren voor de renners bevalt ons, dus hebben we besloten de rit van vrijdag ook mee te pikken. Dat houdt wel een veel grotere verplaatsing in. Op 2 dagen gaan we 600km doen, goed te doen uiteraard, maar toch veel meer dan gepland. Maar we hebben er zin in. Morgen vertrekken we van zodra we de camping af kunnen (8u dus), we rijden langs de Isère zo verder richting Carcassonne, Béziers en uiteindelijk een beetje voorbij Foix. We nemen geen autostrades, daar vinden we namelijk niks aan. Vrijdag zijn we dus weer present in de koers met onze rode Gent-vlag! Omdat we niet weten wat het Wi-Fi gewijs gaat geven, schrijf ik op dinsdag al dit verslag en zorg ervoor dat het op woensdag online gezet wordt.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?