Het is hier weer stillekes hè. Kweetet. Weekmenu met een dag vertraging. Kinderen weer thuis. Eentje gelijk weer weg, naar Frankrijk. 3 kinderen dus.

  • Maandag

Pangasiusschnitzel, spinaziepatatten

We beginnen simpel. Het weer leent er zich ook toe. Alleen: de bestelde pangasiusschnitzels waren er niet. Dan maar de kippenvinken die voor de dag erna voorzien waren. Was best wel ok.

  • Dinsdag

Kippenvinken, couscous, groentjes

De kippenvinken waren al op. Zoektocht naar vlees, want ja, de Gentse Feesten zijn bezig en dan is er niet veel open. Onze slager niet. De slager een beetje verder ook niet. Dan maar de Buurtslager bij de Lidl. De chipolata’s waren wel lekker. Met couscous, en een hoop gestoofde groenten (ajuin, look, wortel, courgette, paprika, tomaten).

  • Woensdag

Kip met tomaten en paprika’s, rijst

Kippenbouten in de oven met ajuin, look, paprika’s en tomaten. Daarbij rijst met een blikje fijne erwtjes onder gedraaid. Lekker.

  • Donderdag

Pita

Toen hadden we opeens maar 1 kind in huis, lieten we het wat hangen en haalde dat kind pita.

  • Vrijdag

Spaghetti

Spaghetti met gehakt van de Delhaize. Slecht idee. We zijn verwend door de slager bij ons. Ander gehakt vind ik niet lekker. Zal eens moeten zoeken naar een waardige vervanger.

  • Zaterdag

Lamsstoofpotje in de tajine met couscous

Lamsschouder van bij de Turkse slager. Ajuin, look, wortels, venkel. Passata om het wat vochtig te houden. Ras el hanout. Met couscous erbij. Lekker!

  • Zondag

Macaroni met hesp en kaassaaus

Wat zit er nog in de koelkast? Niet veel. Wat kunnen we daarmee maken? Macaroni met hesp en kaassaus. Ik maak dat niet echt graag klaar. Maar het was wel lekker.

 

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?