Het werd een beetje een rommelige week, qua eten. Twee kinderen thuis, waarvan er eentje vaak op zwier was (en het was haar gegund, begrijp me zeker niet verkeerd) en waarvan de andere zijn kamer schilderde. Waarvoor 3 dagen lang een vriend kwam opdagen om hem te helpen. Zéér lief vond ik dat. Zo je vakantiedagen opofferen om een vriend te helpen schilderen. Top!

  • Maandag

Couscous met groentjes en kip

Maandag begonnen we nog eens met een geliefd klassiekertje. Gemarineerde kippenreepjes, ajuin, wortels, paprika, courgette, aubergine. Met couscous. Yummie.

  • Dinsdag

Kip met zoetzure saus

De week voordien vertelde collegaatje me dat ze kip met zoetzure saus gegeten had, en daar kreeg ik gelijk zin in. Receptje opgeduikeld op het internet voor de boodschappen, maar bij het klaarmaken baseerde ik me toch weer op een recept dat ik met kerst ook gebruikt had. Zalig lekker. Ik vind het niet op onze receptensite, ik zal het er toch eens moeten opzetten, want het is super. Gekregen van datzelfde collegaatje, komt uit een cursus van haar zus. Dit weekend probeer ik de receptensite eens wat bij te werken. Toevallig twee keer kip na elkaar, en een gelukkig toeval, want de vriend van Milan at mee, en die is moslim.

  • Woensdag

Trakteerden we tot ieders jolijt op pita.

  • Donderdag

En toen werd het wat rommelig. Ik zou kippenwok met broccoli en sojascheuten klaarmaken (alweer kip), en ik had net genoeg in huis zodat Kamil ook kon blijven eten. Waarna Janna kwam binnengewaaid met Florian, en vroeg of die ook mocht blijven eten. Oei, dat ging niet, want voor 6 had ik echt niet genoeg. Waarna we beslisten om pizza’s te bestellen. Waarna Kamil opeens niet kon blijven om te eten. Waarna de pizza’s beloofd waren en we dan toch maar lekker pizza’s bestelden bij Pizza Roma. Lekker.

  • Vrijdag

Kippenwok met broccoli en sojascheuten

Dan maar op vrijdag de kippenwok (en de geplande rode kool met worst afgevoerd). Beetje mislukt. De kippenwok en broccoli en sojascheuten niet, maar de mie… pfhuh. Ik had ooit eens Soubry wokmie gekocht, zonder koken, direct in de wok, stond daarop. Jaja. Achterlijk eigenlijk, want mie is sowieso al geen werk om te koken. Bleek dat dat iets is wat je in je pan met je groenten moet kappen, met een hoeveelheid water erbij die dan opgeslorpt zou worden. Maar ik zag dat niet zitten, met de saus die bij mijn kippenwok is… dus besloten om die wokmie in een kom te gooien, daar water bij te doen en dat al roerend te laten opslorpen. Pffff… mislukt experiment, was nog wel redelijk te eten maar daar bleef het ook bij. Help me onthouden dat ik nooit nog wokmie van Soubry koop.

  • Zaterdag

Hadden we zoveel overschotjes allerhande, en zoveel werk aan het leegmaken van onze kamer voor de schilderwerken, dat de geplande gehaktballetjes bij een plan bleven.

  • Zondag

Waren we kinderloos en gingen we frietjes halen. Waar we blij mee waren, want zo een eerste couche leggen, daar word je moe van.

Volgende week: een kinderloze week met veel werk, en dus aangepaste planning. Spannend!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?