Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Leuk vraagje in deze “barre tijden”. Ahum. Ja serieus, het sneeuwde wel dit weekend hè. En terwijl ik dit schrijf, zie ik een aangevroren dak van de buren.

Ik zou het liefst ergens wonen waar het altijd zomer is.

Jaja, ik weet het, als het a.l.t.i.j.d. zomer is, wen je daaraan en vind je het niet leuk meer, of niet speciaal meer. Dat mag dan zo wel zijn, geef mij toch maar een eindeloze zomer in plaats van een eindeloze winter.

Ergens waar het eindeloos winter is, daar ga ik compleet verpieteren. Zeker weten. Altijd koud, altijd donker, altijd sneeuw, altijd ijsregen, altijd ijselijk koud. Of zei ik dat al? Koud? Koud. Thanks but no thanks.

Weet je, ik vergelijk het met “je ziet de schoonheid niet meer van de plek waar je woont”. Echt? Ja, ik heb het mensen al horen zeggen die aan de kust wonen, dat het voor hen niet speciaal meer is. Could very well be, maar ik heb een gans leven in Gent gewoond, en ik vind het nog altijd een prachtige stad, ik kijk (ook toen ik er nog woonde) nog altijd rond en bewonder, ik zie nog altijd de mooie dingen.

Een schaapsherder die in de Pyreneeën woont, die zou de schoonheid van het landschap niet meer zien? Ik geloof dat niet. Ik denk dat mensen die schoonheid willen zien, die ook nog altijd zien, ook al kijken ze er alle dagen naar.

In ieder geval: summer all the way baby!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

34 reacties

  1. Goh, dat vind ik een hele moeilijke. Ik hou van de zomer maar ik kan absoluut niet tegen de warmte. Spanje in de zomer, daar moet ik zelfs niet aan denken! Heel het jaar zomer betekent dat ik eigenlijk het hele jaar zal binnen zitten in de airco. Dat vind ik geen fijn vooruitzicht.
    Winter daarentegen, met mooie zonnige sneeuw- en vriesdagen … ik ga daarvoor kiezen.

  2. Ik twijfel geen seconde. Zomer, zomer, zomer. Zon, zon, zon. Warm en licht. Ik ben geen wintermens. Licht geeft me energie en optimisme.
    En schoonheid blijf je wel zien. Dat ondervind ik dagelijks.

    1. Mooi toch hè 🙂
      Ik ben ook helemaal geen wintermens. Ik kan niet echt goed meer tegen warmte, maar ik vind “natuurlijke warmte” net iets beter te verdragen dan “warmte van de chauffage”.
      Maar ook ik heb vooral het licht nodig.

  3. Hier kan ik echt geen keuze maken want ik hou net van de afwisseling van de seizoenen. Ze hebben allemaal iets moois. Het uitzicht op het water en de natuur blijf ik zien en elke dag is er nog verwondering. Ik denk ook niet dat je de schoonheid niet meer ziet omdat je er woont.

    1. De zomer is niet mijn favoriete seizoen, de lente wel. Maar daar kon ik niet voor kiezen 🙂 Ik hou ervan hoe de winter overgaat in de lente, de mooiste tijd van het jaar voor mij. Herfst mag dan mooie kleuren hebben, maar de aanloop naar de winter drukt me al naar beneden. En zo’n winter als deze winter… bah.

  4. De winter vind ik een akelig, doods seizoen waarin het vooral binnenshuis vertoeven is. Laat ik het nou net daar moeilijk mee hebben. Dus, als ik dan toch moet kiezen: de zomer, ook al ben ik au fond een lente- en herfstmens en zou ik de seizoenswisseling enorm missen.

    1. Eigenlijk idem hier. Ik ben een lente-mens. Daarna een zomermens. Herfst en winter mogen voor mij voor onbepaalde tijd opgeschort worden. Ik weet het ik weet het alles heeft zijn nut… maar ach, de lente.

  5. Als ‘kind van de winter’ mis ik tegenwoordige onze echte winters. Aan winters als die van dit jaar heb ik een broertje dood. Maar ik zou ook niet zonder zomer willen, zo lang het maar geen extreem hete zomer is. Als ik moet kiezen tussen extreem hete zomers of koude winters, ga ik uit lijfsbehoud voor het laatste.

    1. Heel koud met een staalblauwe lucht, zo mag het voor mij ook wel. Maar zoals afgelopen winter, inderdaad… daar word je niet vrolijk van. Maar ik vrees dat we er nog zo gaan meemaken.

  6. Een gemiddelde Nederlandse zomer kent drie jaargetijden, dus deze keuze durf ik te maken. Ik ben geboren en opgegroeid in Rotterdam. Dat blijft altijd mijn stad. Sinds 40 jaar woon ik in een dorp en iedere dag zie ik de schoonheid van de polder. Die verveelt me werkelijk nooit.

    1. Zo gaat dat bij mij ook. Ook van de vlakke, rurale omgeving hier geniet ik elke keer weer.
      Het moet wel wat in je zitten denk ik. Mijn zoon moest in zijn pubertijd met de bus naar school, en dan reed hij putje winter door een mooi verlichte stad. Die zei dat dan ook tegen mij: mama, Gent is toch een mooie stad hè. Zalig vond ik dat, dat zo’n kwast van 14 jaar daar van kon genieten 🙂

  7. Liefst alle dagen lente, maar aangezien dat geen optie is, doe dan maar de zomer. Maar liefst met aangename temperaturen. Heel de tijd winter, daar zou ik depressief van worden.

  8. Nou zowel bij zomer als winter hangt het er natuurlijk wél vanaf in welk land. Als het om een echt wárm land gaat de toch liever de winter en die dan bij voorkeur wel koud.

  9. Ik zou het liefst in een land wonen waar het altijd gematigd zomer is. Met af en toe een koele bries, een kleine wisseling van de seizoenen en elke dag tot zeker 21.00 uur licht.
    Utopia ???

Zeg het eens?