Als ik het weekmenu van vorige week doorkijk, kan ik me al niet meer voorstellen dat dat pas vorige week was. Lijkt al langer. Tijd is een rekbaar begrip. Het klopt helemaal niet in mijn hoofd, die timing. Maar goed.

  • Maandag

Lasagne van de schoonmoeder

Ze kwamen onze keuken in orde zetten. Kast vervangen wegens ergens foutgegaan op de verschillende plannen, kastdeur met schart in (ah ja, we zijn van Gent en dat zal geweten zijn) vervangen, eindelijk plinten onderaan, plinten bovenaan ook vervangen wegens dikke vlek die er niet meer uitwilde, apothekerkast in orde gezet… allemaal heel netjes gedaan nu. De schoonouders kwamen huiszitten en op de werkmannen hun handen kijken omdat wij alletwee geen verlof konden nemen, en dat is goed gegaan. Ik had gemakkelijk eten voorzien, maar schoonmama had een pot lasagne mee, dus dat was nog gemakkelijker. Planning een beetje omgegooid. De kasten konden netjes weer gevuld worden terwijl de lasagne opwarmde. Lekkere lasagne met courgettes teehee (nu kon er eens een ander zagen over courgette terwijl het anders altijd de dames zijn die zagen over champignons) en ik zat er voor niks tussen! Neh.

  • Dinsdag

Spinaziestamppot met kabeljauwburgers

Het gemakkelijke eten van gisteren verhuisde naar vandaag, het gemakkelijke eten van vandaag vloog in de diepvriezer voor volgende week. Gemakkelijk, tja, ge moet wel iedere vijf voet naar uwen microgolfoven lopen om te roeren in die spinaziepuree. Tsss.

  • Woendag

Salade liégeoise

Ik heb mijn ban op verse boontjes opgeheven, omdat ik zo’n goesting had in salade liégeoise. Veel te lekker jong.

  • Donderdag

Broccoliwok met kip

Zoon vroeg hierom, was lang geleden. Beetje anders, met slierten die ik niet meer moest koken, maar gewoon de pan in kon mikken om even op te warmen. En ik was de sojascheuten vergeten. Maar het was megalekker.

  • Vrijdag

Spaghetti

Met champignons, zonder courgettes. Het moeten niet altijd dezelfden zijn die zagen.

  • Zaterdag

Omelet

Een omelet met olijven, zongedroogde tomaten, spekjes en mozzarella. En een omelet met spekjes, tomaten en mozzarella. En tomaten, komkommer en vinaigrette. En boterhammen.

  • Zondag

Gehaktballetjes met tomatensaus en mozzarella

Een recept dat op de site van Meus stond, maar dat ik nu zo snel niet terugvind. Ovenschotel met penne, tomatensaus met ballen en mozzarella. Heel lekker. Stevige tomatensaus met veel ajuin en sjalot, look, verse tomaten, tomaten uit blik, passata, verse kruiden. Volgende keer doe ik er nog worteltjes bij ook.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

Zeg het eens?