Een beetje blogschade inhalen. 2 weekmenu’s voor de prijs van 1. Al goed dat ik die bijhoud in het zalige programmaatje Evernote, waarin ik ook recepten en boodschappenlijstjes en to do lijstjes bewaar. Ik hou het wel kort, wellicht vaak zonder commentaar.

Week 25

 • Maandag

Visburgers, gebakken aardappelen, sla, tomaat, vinaigrette

 • Dinsdag

Spaghetti Meus

 • Woensdag

Vleesbrood, appelmoes, rösti

 • Donderdag

Gevulde paprika’s

 • Vrijdag

Quiche à la Lies

Ik was het koken zo beu, dat ik me voorgenomen had de kinderen na de examens elk een maaltijd te laten klaarmaken. ’s Vrijdags na de examens was het aan Lies. Ik had zelf voorgesteld dat ze quiche zou klaarmaken, want op zich is dat vrij simpel, je moet geen aardappelen en pasta koken en zo. Ik heb me erbij gesteld, en haar erdoor geloodst. En het was lekker. Quiche met prei, kerstomaatjes en spek. Heel goed gelukt, het heeft goed gesmaakt!

 • Zaterdag

Ballekes met tomatensaus met selder en pasta

 • Zondag

Venkel met tomaten-hamsaus

Een receptje dat ik vond op Jenthe’s keuken, een blog die in mijn feedreader zit. Ham werd vervangen door spek wegens niet in huis bij de kruidenier, voor de rest was het best wel lekker.

Week 26

 • Maandag

Macaroni met hesp en kaassaus

Klaargemaakt door Janna. Het kind heeft haar idee om macaroni klaar te maken verwenst, want bechamelsaus maken is toch niet simpel. En het was veel, makkelijk verwerkt dat niet. Een recept van Meus gevolgd, ze was zelf niet zo zeker van het resultaat, maar iedereen heeft gesmuld!

 • Dinsdag

Milanese schnitzel, gebakken aardappelen, sla tomaat en vinaigrette

Milan zou dit klaarmaken (vandaar de Milanese schnitzel), maar door een verandering van plannen (mijn eigen schuld eigenlijk) was hij niet thuis en heb ik het maar zelf gedaan.

 • Woensdag

Chili con carne

 • Donderdag

Toast

De dag van schoolresultaten, oudercontacten en Rock Werchter, dus moest het simpel blijven. Ik zou toasts maken, maar uiteindelijk was er zoveel chili over dat we die gewoon opgegeten hebben.

 • Vrijdag

Pizza

De kinderen waren weg, en we waren zo lui dat we zelfs ons kot niet uitwilden om eten te halen, dus draaiden we zelf een pizza in elkaar.

 • Zaterdag – zondag

Niet opgeschreven en ik weet het niet meer…

Verwante Berichten:

 • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?