Een materiële droom.

Als klein wijfje droomde ik dat er achter de garage voor mij een veranda zou gebouwd worden. Waar ik mijn poppen en hun meubeltjes dan fijn zou kunnen zetten. En waar ik zou kunnen spelen. Ik maakte er heelder plannen van, met tekeningen en al.

Als groot wijf heb ik nog steeds een gelijkaardige droom. Alleen wat uitgebreider. Dat we met de lotto winnen (dat we niet met de lotto spelen, is een klein detail dat we graag even over het hoofd zien). En dat we een huis kopen. Een mooi, groot huis. Een echt herenhuis, hier in de buurt, met een prachtige gevel. Met een souterrain, waar een grote garage is voor de auto en waar al onze fietsen kunnen binnenstaan. Met daarachter een utility room voor de diepvriezer en wasmachine en toestanden, en een server room. Op het gelijkvloers een woonkamer en keuken, alles mooi ruim en licht, met een terras en een trap naar de tuin. De eerste verdieping is onze verdieping, met een master bedroom, een badkamer en een dressing. Tweede verdiep is voor de meisjes, elk hun kamer en een gedeelde badkamer. Daarboven dezelfde indeling, voor de jongens. En dan nog een zolder. Met stevige vloeren zodat het niet kraakt langs alle kanten als je erover loopt. Maar wel een plankenvloer, dat wel uiteraard.

Een droom waar ik me helemaal kan in verliezen. Niet dat ik niet graag in ons huis woon. Fantastisch huis, dat waar we in wonen. Maar toch, weetjewel…

Oh ja, een poetsvrouw of -man en een tuinvrouw of -man passen ook wel in die droom.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?