Ik zag deze bij Liquid Skies, maar zij haalde de mosterd bij Samaja. En daarvoor kwam die van nog ergens anders maar ik geef het hier op.

Wat is je favoriete taart?

Ik eet supergraag frambozenbavarois. Nu vind ik gelatine wel steeds degoutanter, maar daar bestaan natuurlijke oplossingen voor. En zo maakte ik vorig jaar vegan frambozen cheesecake, die momenteel toch wel mijn lievelingstaart is.

Met de auto of met de fiets door de regen?

Ik heb een hekel aan fietsen in de regen. Maar ik heb geen rijbewijs. Ik moet dus hopen op een lift.

Waar ontbijt je mee op zondag?

Normaal gezien met hetzelfde als tijdens de week: half havermout half muesli met exotische vruchten, soms nog wat rozijntjes of exotisch fruit erbij, lactosevrije melk. En koffie. Koffie!

Als je alles zou kunnen eten zonder ooit een slechte invloed op je gezondheid te hebben, wat zou je dan dagelijks op tafel zetten?

Frieten hamburgers pizza’s lasagne (als ik die niet zelf moet maken) boterkoeken chocoladekoeken pannenkoeken wafels slagroom hagelslag choco confituur en boter! boter! veel boter pita kipschotel met cocktailsaus ballekes van Ikea cheeseburger van de Quick curryketchup olijven gemarineerde artisjokharten kaas kaas allerlei soorten kaas veel kaas en lookbroodjes met gegratineerde kaas ovenschotels met gegratineerde kaas en pureepatatjes en gebakken patatjes frambozentaart banketbakkersroom chocomousse rozijnenbrood moet ik nog verder gaan eigenlijk?

Wat was je lievelingskostje als kind? Is dat nog steeds zo?

Ik weet dat eigenlijk niet zo goed meer, wat mijn favoriete kostje was. Er staat me iets bij van puree met appelmoes en lever. God in de hemel lever, wat is dat lang geleden, zo gebakken met ajuin. Lekker!

Wat is je favoriete gerecht ‘uit een pakje’?

Nou nou. Gerechten uit een pakje zijn niet meer aan mij besteed, ik word er vreselijk mottig van. Soms eet ik zoetzure kip met rijst van de Carrefour, dat is lekker en gaat nog vrij goed. Of een dagschoteltje van de buurtslagers.

Pakjessoep of sloten koffie?

Pakjessoep word ik dus mottig van, zelfde als hierboven. Sloten koffie mag ik al lang niet meer, maar doe mij dus maar een koffie of 2.

Hoe pimp jij je koffie?

Koffie met een klontje suiker en een ferme plets (lactosevrije) melk. Op precies de juiste temperatuur kan dat godsonmogelijk lekker zijn.

Cava of champagne?

Maakt me niet uit. Is dat godslastering?

Netflix of YouTuben?

Netflix all the way. Youtuben af en toe voor muziek, meer niet.

Wat is je favoriete fast food keten?

Quick. Definitely.

Je bent een Belg. Waar ligt de beste frituur?

Mijn favoriete frituur (niet de beste, geen idee of het de beste is) is Frituur Dampoort. Ook voor de flinke scheut couleur locale die je er opgelepeld krijgt. Maar ze hebben lekkere frietjes en al even lekkere hamburgers.

Hotelontbijt of high tea?

Moeilijk. Doe mij dan toch maar een hotelontbijt. Sowieso mijn favoriete buitenshuise maaltijd, het ontbijt.

All you can eat sushi of all you can eat pizza?

Pizza. Ben geen fan van sushi.

Kaas- of chocoladefondue?

Goh jeetje. Chocola.

Wat is je favoriete chill outfit?

Mijn zelfgemaakte pyjama’s. Een comfortabele yogabroek in zwarte katoenjersey, een t-shirt met lange mouwen. 2 paar sokken. Een zwarte trui van de Decathlon.

Favoriete comfortfood als je ziek bent?

Depends. Geen idee eigenlijk. Ben ziek terwijl ik dit schrijf, maar heb niet specifiek goesting in iets. Toen mijn slokdarm ontstoken was van de bestraling, heb ik pudding gegeten tot die mijn oren uitkwam, ik mag er nu nog steeds niet aan denken.

Wat is je meest ongezonde eetgewoonte?

Boter. Ik hou van boter. Een verse boterham met een dikke laag boter en confituur. Of erger nog, een boterham met een dikke laag boter en choco. Heaven! Maar heel lang geleden.

Wat is de meest smerige groente?

Smerig? Groente? Ik zou het niet weten. Ik associeer smerig eerder met dierlijk voedsel. Groente waar ik niet van moet hebben zijn schorseneren.

Vergelijk jezelf met lui dier?

Een kat. Slapen op de vensterbank ik de zon. Of opgerold op schoot van mijn “baasje”. Yep.

Drink je frisdrank?

Ice Tea Green Tea momenteel. Af en toe een Fanta.

Wat vond je vroeger van turnen op school?

Ramp.

Wat zijn je favoriete sporten?

Wandelen en fietsen.

Wat vind je van zwemmen?

Dat aan- en uitkleden is zo’n gedoe.

Kan je met je tenen aan je mond?

Vroeger wel. Nu niet meer, daar ga ik veiligheidshalve van uit, ik heb het niet geprobeerd.

Hoeveel stappen zet je gemiddeld per dag?

Momenteel 5330. In het begin van vorige week zat ik vaak boven mijn streefdoel (6500, 10000 is in mijn geval absoluut niet realistisch momenteel), de laatste dagen er grandioos onder wegens ziek.

Wat vind je van een elektrische fiets?

Ik ga hier de gevleugelde woorden van mijn moeder herhalen: “elektrische fietsen zijn voor oude mensen”. Toen ze dat zei, was ze zelf al rond de 80. Dus ja. Ik voel ergens een weerstand.

Als er een hemel zou bestaan, wat zou daar op het menu staan?

Crème brûlée met zilveren lepeltjes.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

Zeg het eens?

%d