Woensdag was ik eerst een beetje lui, en toen dat voorbij was, heb ik me gesmeten in het uittekenen van onze nieuw geplande keuken. Die er nog niet meteen aankomt, geduld is een schone zaak, maar ze is nu toch gepland en besteld. Daardoor kwam het er niet van mijn weekmenu online te zetten. Zou ik vandaag doen, maar nu blijkt dat ik in mijn ijver het weekmenu van vorige week al overschreven heb met het weekmenu van volgende week. Ai. Maar wacht, het is wel te reconstrueren. Het is nog steeds zomervakantie, en we zijn nog steeds met 4 thuis. Makkie.

  • Maandag

Spinaziepuree met kabeljauwburgers

De dag voordien had ik me uit de naad gewerkt met huisbereide stoverij, frietjes en mayonaise, dus nu mocht het wel eens wat makkelijker. Spinaziepuree uit de diepvriezer, met kabeljauwburgers. Voor de ouders kabeljauwburgers met mosterdsaus, die vinden wij echt yummie.

  • Dinsdag

Spaghetti met pancetta, trostomaat en rucola

Op verzoek van de dochter, verzoek dat met graagte ingewilligd wordt, want dit is gemakkelijk, snel klaar en loopt over van de smaak. Yummie!

  • Woensdag

Salade liégeoise

Ondertussen had ik bedacht dat dit echt wel moet kunnen ook als de kinderen thuis zijn, want ik ben oh zo zot van die verse boontjes. Ik hou de vinaigrette gewoon apart, en wie dat lust, neemt ervan. Wie dat niet lust, eet er geen, en zonder vinaigrette zal dit ook wel best lekker zijn.

  • Donderdag

Gevulde paprika’s

Het was nog eens tijd voor Milan zijn lievelingskostje.

  • Vrijdag

Pizza

Pizza’s besteld. En opgegeten, uiteraard.

  • Zaterdag

Bloemkoolschotel

Donderdag de lievelingskost van Milan, vandaag die van Janna. Het was lang geleden ook.

  • Zondag

Kip, gebakken aardappelen, appelmoes

Het typische grootouders-gerecht, maar dan met een moderne toets. De kip gebakken in de halogeenoven (mals vlees, heel krokant korstje), en gebakken aardappeltjes met zuiderse kruiden.

  • Maandag

Quiche met broccoli en gerookte zalm

Een extra dag, wegens feestdag, waardoor de wekelijkse boodschappen een dag uitgesteld worden. Quiche wordt hier ondertussen ook een klassiekertje. Want het is lekker, makkelijk, en snel klaar. De kinderen vinden het lekker, en het was een verwennerijtje voor ze weer naar hun papa vertrokken.

Volgende week geen kinderen in huis. Rust, stilte, en ik voorzie gemakkelijk maar wel gezond eten. Vooral snel klaar, dat is een beetje de vereiste.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?