Vakantie. Een combinatie van braafjes koken en lui wijf uithangen. Nu ja, lui wijf, er werd wel gewerkt ook (en hard zelfs), en er moesten nog wat dingen gedaan worden. Het viel best mee qua lui wijf.

  • Maandag

Bloemkoolschotel

Daar hadden we nog eens zin in, en het weer leent er zich ook uitstekend toe. Alhoewel ik die bloemkoolschotel eigenlijk best wel for all seasons vind.

  • Dinsdag

Simpele pasta van Meus

He’s simple, he’s dumb, he’s the pilot. Ah nee wacht, dat bedoelde ik niet. Het is simpel, het is lekker, het valt bij iedereen in de smaak. Zo was het. Een simpele pasta boordevol smaak, dat mocht nog eens op ons menu komen.

  • Woendag

Pita

Woensdag zouden we pita halen. Waren we natuurlijk vergeten dat, eens het juli is, alle Turken voor weken aan een stuk naar het thuisland trekken, ook die die een succesvolle pitazaak uitbaten. Streep door onze rekening, maar gelukkig is er nog een goeie frituur in de buurt. Het werden dus frietjes.

  • Donderdag

Pizza

Ze waren zeer lief bij de Collect & Go. Ik bestelde verse pizza’s, die we op maandag gingen halen. Valt mijn oog er toch wel op dat de vervaldatum van twee van die pizza’s op zondag ligt zeker? De zondag ervóór, ja. Kijk, yoghurtjes en zo, daar zit ik niet mee in dat die wat over datum zijn. Maar verse pizza? Sorry, neen, geen 4 dagen over datum (tegen dat we die gingen opeten hè). Gebeld dus naar Collect & Go, en we mochten meteen andere pizza’s halen, geen probleem. En gratis service ook, voor de volgende keer. Zo moet dat zijn. En de pizza’s waren lekker.

  • Vrijdag

Quick

Gingen we Janna haar reiskoffer afzetten in Oostakker, en en passant hamburgers halen. Héél lang geleden was dat.

  • Zaterdag

Kip curry

Vanaf nu leven we 14 dagen zonder kindertjes, dus passen we onze eetgewoonten daaraan aan. Mijn collegaatje had vorige week een overschot kip curry mee, waarvan ik eens mocht proeven. En man man, wat was dat lekker, dat moest ik ook eens klaarmaken! Receptje doorgemaild gekregen, en dit was het eerste wat klaargemaakt werd in het huishouden zonder kinderen. Want niet iedereen is daar even zot van kokosmelk, en al helemaal niet van curry. Ik serveerde hier nog een slaatje bij, want veel groeten zitten er uiteraard niet in. Maar ’t is beestig lekker.

  • Zondag

Gevulde tomaten

Een receptje dat ik zag staan in het zomergroenten boekje van de Colruyt, en dat me erg aansprak. Niet echt geschikt voor het herfstweer dat we nu kennen, maar ik moest en zou het eens klaarmaken. Het was lekker, maar kweenie, superdeluxe lekker toch ook weer niet. Wordt niet herhaald, vrees ik. En ik zet het ook niet op onze receptensite. Het waren dus gevulde tomaten met rijst, geroosterde paprika en artisjokbodems (uit een glaasje), peterselie, balsamicoazijn, look. Met ijsbergsla. Misschien lag het aan het weer, moet het bloedheet zijn om zoiets te eten? Niet slecht, maar ook niet meer dan dat.

Volgende week ziet het ernaar uit dat ik flink ga zijn, en 6 dagen op de 7 ga koken. Het is ooit wel anders geweest in kinderloze periodes.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?