Vorige week lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Ik heb dus geen idee wat ik daarover in mijn inleidend paragraafje moet schrijven. Er was de zoektocht naar een nieuwe auto, waardoor ik vaak alleen moest koken. En dat ben ik niet meer gewoon, want mijn wederhelft voorziet me meestal van praktische en morele ondersteuning tijdens het koken, wat best wel handig is. Het was dus soms een beetje vechten om er te geraken, maar moeilijk gaat ook. Alhoewel makkelijk toch wel leuker is, vind ik.

  • Maandag

Kabeljauwburgers en spinaziepuree

De weg van de minste weerstand: luie-wijven-eten. Voor Nic en mij kabeljauwburgers met een mosterdvulling, hmmmm wat is dat lekker.

  • Dinsdag

Mix paysanne + gemarineerde kippenfilets

De halogeenoven mocht blijven staan (we zochten er ondertussen een plaatsje voor in de kelder, want op het aanrecht neemt hij nogal wat plaats in beslag), want kippenfilets uit de halogeenoven zijn heerlijk mals.

  • Woendag

Nasi goreng maison

Hiermee doen we iedereen altijd plezier, voor sommigen gewoon omdat ze dan sambal oelek mogen eten. Ik heb het gevoel dat ik kook voor een leger, maar ik heb ook het gevoel dat de hoeveelheid die ik maak (o.a. 600 gram rijst) te weinig wordt.

  • Donderdag

Gevulde paprika’s

Tuurlijk. Was al lang geleden. Toch?

  • Vrijdag

Spaghetti maison

Op vrijdag was er musical van de lagere school, waarvoor we te weinig kaarten hadden, waardoor ik uiteindelijk thuis bleef. En spaghetti maakte, vroeg klaar zodat Janna niet met een knorrende maag naar het examen zang moest. Spaghetti waarvan achteraf door de bezoekende familieleden gepeuzeld werd. Met smaak, gelukkig.

  • Zaterdag

Kip, gebakken aardappelen, appelmoes

Plan was eerst om kip te halen bij de Turk op de Dampoort. Maar toen zag ik gemarineerde kippenpilons bij de Colruyt, en ben ik daarvoor overstag gegaan. Gebakken in de halogeenoven. Met krielaardappeltjes in de schil in de oven, met olijfolie en een veelbelovende kruidenmix die bij de aardappelen zat. Veelbelovend maar weinig waarmakend: de kruiden waren op een botte manier pikant en er zat veel te veel zout in. Volgende keer dus weer mijn eigen mix van basilicum, oregano en tijm, grof zout en zwarte peper uit de molen.

  • Zondag

Penne, bloemkool, tomatensaus en balletjes

Omdat dit de vorige keer zo’n succes was, liet de herhaling natuurlijk niet lang op zich wachten. Zálig lekker. Met versgeraspte parmezaan nog zoveel zaligder lekkerder.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?