Condé sur l’Escaut – 27/07/2016

Na onze vakantie in Frankrijk hadden we heimwee, dus zochten we op het internet naar een wandeling over de grens. Het werd een wandeling in Condé sur l’Escaut, in het noorden van Frankrijk.

kaartconde

We reden ernaartoe via de N60, en over de grens zaten we meteen in het natuurgebied. We parkeerden onze auto “ergens in een wijk”… we vroegen ons af of we hem achteraf nog zouden terugvinden, en hadden een beetje moeite om de start van de wandeling te vinden.

Het werd een heel mooie wandeling, een eerste deel in een soort recreatiepark à la Puyenbroeck in Wachtebeke maar dan met véél minder volk, en daarna de natuur in. We wandelden stukken langs het water, stukken door bos, stukken op wat ons aan heidelandschap deed denken. Een constante was de mijntoren die we quasi overal zagen. Een mooi reliek uit oude en vervlogen tijden. Iets wat dit landschap ook uitstraalde: vergane glorie.

We bleven de mijntoren zien, tot we er ineens tot onze verbazing vlak voor stonden. Mooi om te verkennen en bekijken.

Na de mijntoren begonnen de kilometers en de warmte wat te wegen. We hadden een stukje zon, maar daarna vooral wolken. En ook zeer dreigende en donkere wolken, maar het bleef droog. En warm. Niet echt ondraaglijk warm, maar toch: warm.

De auto vonden we uiteindelijk vrij makkelijk terug. Waarna we langs de N60 weer huiswaarts keerden.

We maakten een albumpje met foto’s, klik op de foto hieronder om het album te openen.

DSC_6574

Wij gaan naar Frankrijk!

Voor het eerst in lange tijd hebben wij een echte vakantie gepland. We hebben een mobilhome gehuurd, en trekken naar Frankrijk, de Tour de France achterna. Op het gemakje, geen haast, relaxed, het is vakantie, weetjewel. Dus niet hollen van de ene rit naar de andere, maar chillax cruisen.

Wat staat er op de planning?

kaart

Vandaag mogen we de mobilhome ophalen, morgen gaan we die laden. Waarna we heel sexy de eerste nacht gaan slapen op de oprit van mijn ma en Herman. Kwestie van die volgeladen mobilhome niet in onze gangstastreet te laten staan en leegroven.

Zondagochtend vroeg vertrekken we naar het zuiden. Een eerste tussenstop is gepland in Bourges, waar we plaats op een camping gereserveerd hebben.

Maandagochtend vertrekken we naar Peyrens, een dorpje zo’n 25km voor de aankomstplaats van die dag, Revel. Daar gaan we op dinsdag de rit tussen Andorra en Revel volgen.

Woensdagochtend vertrekken we heel vroeg richting Mont Ventoux. Die dag is er een rit van Carcassonne naar Montpellier, we trekken meteen wat hoger zodat we hopelijk de drukte in die streek een beetje ontvluchten. We rijden op het gemakje naar Caromb, waar we op de oprit van vrienden mogen staan. Op donderdag 14 juli gaan we naar de rit naar de Mont Ventoux kijken. Niet op de berg (waar blijkbaar de eerste toeschouwers nu al gearriveerd zijn), maar aan de voet van de berg.

Vrijdag gaan we de tijdrit tussen Bourg-Saint-Andéol en La Caverne du Pont d’Arc volgen. Hopelijk vinden we een leuk plaatsje op het parcours. Het statief en een dikke vette telelens zitten al klaar voor die dag. Foto’s maken!

Op zaterdag plannen we een luie dag (of gaan we eventueel de berg eens op), waarna we op zondag naar Annecy vertrekken. Daar hebben we in Sévrier aan het meer een plaatsje op een camping geboekt voor 4 nachten. De Tour kampeert daar ook in de buurt tijdens die dagen. We proberen dan eventueel één of meer ritten mee te pikken, en gaan uiteraard ook de omgeving verkennen. Ik heb gelezen dat er aan het meer een heel mooi fietspad zou zijn (voie verte du lac d’Annecy), dus gaan we misschien wel eens fietsen (als mijn os sacrum het toelaat).

Op 21 juli vertrekken we stilaan huiswaarts, met een tussenstop in Bulgnéville. Waarna we op vrijdag 22 juli echt huiswaarts sjezen, ons gerief thuis binnensmijten, de camper gaan stofzuigen op de oprit van mijn ma en Herman, en hem *snik* weer gaan inleveren.

(waarna we gelukkig nog een week thuis zijn om te bekomen)

Zei ik al dat we er zin in hebben? En dat het allemaal nieuw is en dat we wellicht veel zullen bijleren ook?

En meteen hier al een antwoord op de meest gestelde vraag tot nog toe: “En? Ziet Nic dat zitten om met zo’n mobilhome te rijden?” Ja, toch wel. Bij de verhuis van Janna heeft hij met een bestelwagen gereden van een collega, een Mercedes Sprinter met dubbele as, en daar was hij meteen mee weg. Het zal nu ook wel loslopen. Alhoewel hij stilaan toch wel een klein beetje zenuwachtig wordt.

Gent – 07-06-2015

We rijden vaak kleine en grote toeren rond Gent, vaak langs de Schelde. De meeste zet ik niet op deze blog, dit is een voorbeeldje. Er valt heel veel moois te verkennen in en rond Gent, wel jammer dat het vertrek vaak druk en stressy is.

2015_0607_gent_kaart

Afstand: 21,7km

Destelbergen – Gent – Gentbrugge – Heusden – Laarne

WP_20150607_12_47_07_Pro

Oostende – 20-06-2015

Ritten aan de kust zijn niet het dada van Anne. Slippen in opgewaaid zand op de dijk, veel te veel volk… op het einde van deze rit reden we nog een beetje verkeerd, wat na een 45-tal kilometer niet vrolijk onthaald wordt. Het fototoestel was mee om eens één en ander uit te proberen.

2015_0620_oostende_kaart

Afstand: 47,4 km

Bredene – Middelkerke – Leffinge – Oostende – Oudenburg

oostende01

oostende02

oostende03

oostende04

oostende05

oostende06

oostende07

oostende08

Meetjesland – 28-06-2015

Een fietstocht in elkaar gestoken door de ma van Anne, door haar geboortestreek, gereden met vrienden. Langs de kreken en de Lembeekse bossen, met het lichtjes geschifte Bardelaeremuseum.

2015_0628_meetjesland

Afstand: 52km

Assenede – Bassevelde – Kaprijke – Lembeke – Meetjesland – Oosteeklo

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

fietstochtma017c

Lembeekse Bossen – 02-01-2016

Voor de eerste wandeling van 2016 haalden we de kaart van de Lembeekse Bossen uit de box van Toerisme Oost-Vlaanderen. 7 kilometer door en langs de Lembeekse Bossen, en Anne’s ogen gingen blinken, zoals Nic zei, want wat is het daar heerlijk. Heerlijk stil vooral: er zijn weinig grote wegen die het Meetjesland doorkruisen, en je kan er hele stukken wandelen of fietsen zonder ruis van grote wegen op de achtergrond. We vertrekken vaak rond de middag, en daardoor is er ook weinig volk. Een mooie en soms modderige wandeling door bos- en landbouwlandschap.

2016_0102_lembeke_kaart

Afstand (volgens Endomondo Anne): 7,7km

Lembeke – Waarschoot

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

lembeke05

Merendree – Oude Kalevallei – 30-12-2015

We maakten een lus van de wandeling van Tourisme Oost-Vlaanderen door de Oude Kalevallei. Het was niet koud voor de tijd van het jaar, maar er was een snoeiharde en koude wind. Waardoor we flink doorstapten, en maar kort pauzeerden voor wat foto’s te nemen of een mandarijntje te eten. In het tweede deel van de wandeling staan verschillende veesluizen waar je over moet klimmen. Mooie wandeling met prachtige landschappen.

merendree_kaart

Afstand: 7,5 km

Merendree – Oude Kalevallei.

Voor het fotoalbum, klik op de foto hieronder.

merendree01

Domein Puyenbroeck – Wachtebeke – 26-12-2015

Een wandeltochtje van net geen 5 km door het Provinciaal Domein van Puyenbroeck. Beetje teveel park en teveel volk naar ons goesting, maar toch wel mooi. En op Boxing Day zagen we een kalkoen die kerst overleefd had, verstopt tussen de duiven.

puyenbroeck_kaart

Afstand: 4,82km

Provinciaal Domein Puyenbroeck – Wachtebeke.

Voor het fotoalbum, klik op de foto hieronder.

puyenbroeck09

Elsegem – 24-12-2015

In de winter fietsen we nauwelijks (Anne is een goedweerfietser en er lijkt niet veel in huis te komen van de vroege ochtendritjes van Nic), maar beweging is belangrijk. Daarom bestelde Anne een box met wandelingen van de Provincie Oost-Vlaanderen, en op 24 december gingen we voor het eerst op stap. De Scheldekant route met vertrek aan de kerk van Elsegem, een korte wandeltocht langs verharde wegen, onverharde wegen, gras- en modderpaden, en een passage door het uitgestorven (gisteren althans, het zal er wel mee te maken hebben dat het 24 december was) Domein de Ghellinck.

Afstand: we moeten nog een beetje oefenen in het bijhouden van het traject en de afstand, nu varieert die van 4,51 km (Endomondo Nic) tot 4,92 km (Endomondo Anne) tot 5,5 km (kaart Provincie, maar we hebben een stukje niet gelopen).

elsegem_kaart

We maakten een fotoalbum, klik op de foto hieronder om het te bekijken.

elsegem_12