Condé sur l’Escaut – 27/07/2016

Na onze vakantie in Frankrijk hadden we heimwee, dus zochten we op het internet naar een wandeling over de grens. Het werd een wandeling in Condé sur l’Escaut, in het noorden van Frankrijk.

kaartconde

We reden ernaartoe via de N60, en over de grens zaten we meteen in het natuurgebied. We parkeerden onze auto “ergens in een wijk”… we vroegen ons af of we hem achteraf nog zouden terugvinden, en hadden een beetje moeite om de start van de wandeling te vinden.

Het werd een heel mooie wandeling, een eerste deel in een soort recreatiepark à la Puyenbroeck in Wachtebeke maar dan met véél minder volk, en daarna de natuur in. We wandelden stukken langs het water, stukken door bos, stukken op wat ons aan heidelandschap deed denken. Een constante was de mijntoren die we quasi overal zagen. Een mooi reliek uit oude en vervlogen tijden. Iets wat dit landschap ook uitstraalde: vergane glorie.

We bleven de mijntoren zien, tot we er ineens tot onze verbazing vlak voor stonden. Mooi om te verkennen en bekijken.

Na de mijntoren begonnen de kilometers en de warmte wat te wegen. We hadden een stukje zon, maar daarna vooral wolken. En ook zeer dreigende en donkere wolken, maar het bleef droog. En warm. Niet echt ondraaglijk warm, maar toch: warm.

De auto vonden we uiteindelijk vrij makkelijk terug. Waarna we langs de N60 weer huiswaarts keerden.

We maakten een albumpje met foto’s, klik op de foto hieronder om het album te openen.

DSC_6574

Wij gaan naar Frankrijk!

Voor het eerst in lange tijd hebben wij een echte vakantie gepland. We hebben een mobilhome gehuurd, en trekken naar Frankrijk, de Tour de France achterna. Op het gemakje, geen haast, relaxed, het is vakantie, weetjewel. Dus niet hollen van de ene rit naar de andere, maar chillax cruisen.

Wat staat er op de planning?

kaart

Vandaag mogen we de mobilhome ophalen, morgen gaan we die laden. Waarna we heel sexy de eerste nacht gaan slapen op de oprit van mijn ma en Herman. Kwestie van die volgeladen mobilhome niet in onze gangstastreet te laten staan en leegroven.

Zondagochtend vroeg vertrekken we naar het zuiden. Een eerste tussenstop is gepland in Bourges, waar we plaats op een camping gereserveerd hebben.

Maandagochtend vertrekken we naar Peyrens, een dorpje zo’n 25km voor de aankomstplaats van die dag, Revel. Daar gaan we op dinsdag de rit tussen Andorra en Revel volgen.

Woensdagochtend vertrekken we heel vroeg richting Mont Ventoux. Die dag is er een rit van Carcassonne naar Montpellier, we trekken meteen wat hoger zodat we hopelijk de drukte in die streek een beetje ontvluchten. We rijden op het gemakje naar Caromb, waar we op de oprit van vrienden mogen staan. Op donderdag 14 juli gaan we naar de rit naar de Mont Ventoux kijken. Niet op de berg (waar blijkbaar de eerste toeschouwers nu al gearriveerd zijn), maar aan de voet van de berg.

Vrijdag gaan we de tijdrit tussen Bourg-Saint-Andéol en La Caverne du Pont d’Arc volgen. Hopelijk vinden we een leuk plaatsje op het parcours. Het statief en een dikke vette telelens zitten al klaar voor die dag. Foto’s maken!

Op zaterdag plannen we een luie dag (of gaan we eventueel de berg eens op), waarna we op zondag naar Annecy vertrekken. Daar hebben we in Sévrier aan het meer een plaatsje op een camping geboekt voor 4 nachten. De Tour kampeert daar ook in de buurt tijdens die dagen. We proberen dan eventueel één of meer ritten mee te pikken, en gaan uiteraard ook de omgeving verkennen. Ik heb gelezen dat er aan het meer een heel mooi fietspad zou zijn (voie verte du lac d’Annecy), dus gaan we misschien wel eens fietsen (als mijn os sacrum het toelaat).

Op 21 juli vertrekken we stilaan huiswaarts, met een tussenstop in Bulgnéville. Waarna we op vrijdag 22 juli echt huiswaarts sjezen, ons gerief thuis binnensmijten, de camper gaan stofzuigen op de oprit van mijn ma en Herman, en hem *snik* weer gaan inleveren.

(waarna we gelukkig nog een week thuis zijn om te bekomen)

Zei ik al dat we er zin in hebben? En dat het allemaal nieuw is en dat we wellicht veel zullen bijleren ook?

En meteen hier al een antwoord op de meest gestelde vraag tot nog toe: “En? Ziet Nic dat zitten om met zo’n mobilhome te rijden?” Ja, toch wel. Bij de verhuis van Janna heeft hij met een bestelwagen gereden van een collega, een Mercedes Sprinter met dubbele as, en daar was hij meteen mee weg. Het zal nu ook wel loslopen. Alhoewel hij stilaan toch wel een klein beetje zenuwachtig wordt.