Dat niet alle gevolgen van ziek thuis zijn persé negatief moeten zijn.

  • Ik vind mezelf een beetje terug, de laatste weken. De grootste angst- en paranoïagedachten lijken te verdwijnen. Ik ben minder opgejaagd. Ik kan gelijk écht omgaan met de gedachte: jaagt u niet op jong, je hebt tijd. Geniet van dat bad. Er zit niemand achter u, blijf op uw gemak zitten. Laat nog wat warm water bijlopen. Ik had last van zwarte gedachten en paranoia (vóór ik ziek werd) en die verdwijnen beetje bij beetje. Ik vraag me niet meer zo vaak af of iemand kwaad zou zijn op mij. Ik heb wat rust gevonden in mijn hoofd. Ik kan beter relativeren.
  • Ik krijg weer meer goesting in koken. Ik deed dat zo graag, een tijd geleden, en dat was heel erg weggedeemsterd. Koken was functioneel en moest snel gaan. Ik heb weer tijd om soep te maken. Elke week een andere soep, waarbij groentesoep wat te gewoon is en tomatensoep niet goed verteert, dus allerlei andere dingen die een beetje anders zijn maar niet té. Paprikasoep met banaan. Of soep met zoete puntpaprika en appelsien. Witloofsoep. Venkelsoep. Courgettesoep met komijn. Of ik durf al eens een taart te maken, stel je voor.
  • Ik lees weer veel meer. Lezen bleef beperkt tot een kwartier tot een uur ongeveer in bed (al naargelang hoe snel ik in slaap viel). Nu lees ik overdag ook. Op mijn telefoon, en dat synchroniseert dan met mijn Kindle. Handig allemaal. Ik heb al veel boeken gelezen die ik erg mooi vond (het laatste was De negen dagen van Rabbit Hayes door Anna McPartlin, tranen met tuiten bijwijlen, de kankerconnectie is toevallig, ik ben er absoluut niet naar op zoek). En ik geniet veel meer van dat lezen.

Wat negatief is, is dat ik erg moe ben. Ook als ik goed slaap en niet veel vermoeiende dingen doe. Wat niet wil zeggen dat ik soms niet goed slaap en wel vermoeiende dingen doe. Ik blijf in beweging. Ik roest niet vast in mijn zetel. Het goede is dan weer dat mijn conditie toch stilaan weer wat verbetert.

Foto door Jon-Paul Hansen (een Finn-family-internet-friend), van de toei of in het Engels tui, een Nieuw-Zeelandse vogel. De eerste serie waar ik op Netflix naar keek trouwens was Top of the Lake, een Nieuw-Zeelandse serie waarin een hoofdpersonage Tui heet, en waarvan ik genoten heb. Toen JetAir daarna nog eens Tui werd ook, was het helemaal compleet.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

5 reacties

  1. Paprikasoep met banaan!! Klinkt goddelijk! Zou je me dat recept ajb willen doorsturen?
    Ik heb ook nog wel een paar verrassende receptjes voor je, als je wil, makkelijk klaar te maken en boordevol gezonde fittemientjes!

  2. nog een receptje : wortel met sinaasappel en verse gember. Gember is een warm kruid en als het je aanspreekt, veel thee met citroen en gember drinken! (dit was geen raad van tante Kaat!) Verder courage! Bij Gaffeltuig zingen ze : Courage à l’abordage . . . (voor de melodie moet je bij Herman zijn) Zoentje

    1. Oh ja, gember! Gebruik ik ook regelmatig, ook lekker om te marineren (kip in sojasaus, gember en look, mmm). Dankje Yo 🙂 xx

Zeg het eens?