Als cadeau voor Lili’s eerste verjaardag besloot ik kleedjes te maken. Vermits het een cadeau was, mocht de stof al eens wat luxueuzer zijn dan wat ik normaal koop, en kocht ik paneelstofjes bij Bambiblauw. De korenbloemen en de giraf. Vooral die giraf stak al lang mijn ogen uit. Zalig stofje.

De stof steelt de show, dus het modelletje moest simpel, en dat werd dan het a-lijn jurkje van de Dromenfabriek. Goed patroontje, gratis, en erg makkelijk om maken. Ik maakte maat 86.

Eerst maakte ik een testversie van het kleedje, om het patroon uit te proberen (doe ik liever niet met dure stof) en te kijken of de maat goed was. Ik gebruikte een stofje dat ik kreeg van Andere Oma Nadine, dat ik op het eerste zicht (gekreukt en onverwerkt) niet veel soeps vond. Maar toen het kleedje af was, vond ik het eigenlijk best wel mooi, en zo belandde het toch bij de cadeautjes voor Lili haar verjaardag.

Op de voorzijde stak ik kamsnapjes.

Achteraan twee grote knopen (ook al uit de verzameling van Andere Oma Nadine) en twee rekkertjes om wat meer silhouet te geven.

Er zit een foutje in de stof, jammer. Maar echt opvallen doet het uiteindelijk niet.

Ons lieverdje paste het kleedje eens, en ik vond de maat OK. Ruim, maar voor een baby mag een kleedje op de groei gemaakt zijn. Dan heeft ze er nog wat geniet van.

De echte verjaardagskleedjes dan. Het stofje met de korenbloemen is langs beide kanten hetzelfde.

Voor de voering gebruikte ik zeer eenvoudige witte katoen. Op de achterkant zelfde systeem met de knopen, deze keer grote blauwe, alweer uit de voorraad van Andere Oma Nadine.

En dan natuurlijk dé leukerd met Sophie de Giraf! Zalig stofje. Voorkant met de giraf, waarvan ik eerst vreesde dat de kop te groot zou zijn voor een babyjurkje, maar viel me dat even mee. Een mens kan toch niet anders dan grinniken als hij dit jurkje ziet.

De achterkant is zonder giraf. Maar dat vind ik OK, anders zou het misschien wat teveel geweest zijn. Met grote groen-witte knopen, weet je van wie? Ah ja, van Andere Oma Nadine!

Ik ben echt benieuwd hoe ons zonnestraaltje er gaat uitzien in deze jurkjes. Misschien komen daar wel eens wat foto’s van. Hè Janna?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

Zeg het eens?