Coronacadeautjes, ofte het verhaaltje van de Prinses en de Kip. Want ah ja, zoals Janna schreef op haar Instagram: erwten en kikkers zijn zo passé.

20200406-DSC_0581

Er was eens… een prinsesje dat zich verveelde.

20200406-DSC_0623

De oma van dat prinsesje wilde een beetje helpen om die verveling te verdrijven, en maakte de eerste week van de opsluiting van de Prinses in haar kasteel een dekentje en andere spulletjes voor het poppenbed.

poppenbed

De week erna werd er een Jip en Janneke voorleesboek geleverd.

jip

De oma concentreerde zich voor die cadeautjes vooral op het oudste Prinsesje. Het kleine prinsessenzusje amuseert zich nog met eenvoudige dingen, de grote Prinses mist school en haar vriendjes en de juf en weet met zichzelf soms geen blijf.

Oma maakte als cadeautje voor deze week een nieuwe prinsessenjurk, een plan dat uitgroeide tot een prinsessenpakket. Ze haakte een kroontje voor beide prinsesjes.

20200401_111503

Het prinsessenkleed werd de eenvoudige Simple Dress die wat langer gemaakt werd en met véél stof zodat er zwier in zit, en er werden pofmouwtjes aangezet.

jurk01

Juffrouw Prinses houdt zoals zoveel kleine meisjes van roze én van bling, dus werd de andere oma Nannydien ook gemobiliseerd, en werd via speciale fietskoerier en met de nodige veiligheidsmaatregelen wat extra glitter geleverd. Waardoor er opeens ook ruimte was voor een tasje voor de Prinses, allemaal met materiaal voorhanden bij oma, vaak gekregen van de andere oma.

20200405_131527 (1)

De rest van de glitter en bling werden op het jurkje genaaid. Oma naaide voor het eerst met lint met pailletten, en dat ging verbazend vlot. Niet één naald gebroken! Als finishing touch werden bloemetjes op de rok genaaid.

Maandag ging de oma fietsen, en werd het pakje vanop veilige afstand afgeleverd. De Prinses weet heel goed dat ze niet dichtbij mag komen. Het kleed werd enthousiast onthaald en meteen aangetrokken, de kroon van de mini-Prinses past de Prinsessenpapa ook, en de Prinsessenmama schakelde meteen over naar foto-modus. De oma bekeek het allemaal vanuit haar hoekje van de tuin.

20200406_114335

De foto’s van de prinsesjes werden allemaal gemaakt door de Prinsessenmama.

20200406-DSC_0738

Het kleed heeft een rok waarmee je kan zwieren!

20200406-DSC_0656

Daar worden kleine Prinsesjes blij van.

20200406-DSC_0690

En ze leefden nog lang en gelukkig en ze hadden vree veel leute!

20200406-DSC_0639

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

25 reacties

 1. Schitterend 😍
  Waar heb je nu dat haakpatroontje uit gehaald?
  Misschien zou ik mij hier ook eens kunnen mee bezig houden. Heb ook nog genoeg glitter voor een kleed .. .

 2. Wat prachtig om te zien en te lezen. Wat een fotogenieke kleindochters heb je. Echt zalig. Zo ook de jurk en de kroontjes die je maakte. De meisjes boffen maar met zo’n oma!

  1. Dankjewel! Het zijn fotogenieke meisjes, en hun mama kan zeer goed om met een camera.
   En weet je, ik ben blij dat ik zo toch iets kan doen. Want nergens mee kunnen helpen, het is toch wel erg zuur. Ik ben niet het soort oma dat altijd op de kleinkinderen past, ik heb altijd gezegd dat ik niet in zo’n vast stramien wil. Maar ik spring wel eens in, en ik ga regelmatig eens langs… en dat mis ik keihard. Ben blij dat ik dit toch kan!

 3. Welke prinses wil nou nog robijnen of diamanten in haar kroon. Wat schattig gemaakt.
  Dat is het leukst om met “spulletjes” die nog in huis hebt dat soort dingen te maken, Het is een prachtig prinsesje, en eh… niet alleen door de jurk hoor, wat een snoetje!

  1. Het is inderdaad een prachtig prinsesje… 🙂
   Ik heb daar enorm veel plezier aan, aan spulletjes maken met wat ik liggen heb. Is vaak ook gerief dat ik gekregen heb, zoals zowat alles wat ik hiervoor gebruikt heb. Het kleedje is gemaakt van een laken dat ik kreeg van de andere oma, en dan ben ik blij dat ik dat zo’n mooie bestemming kan geven 🙂

    1. Zalig! Gewoon dat tevreden gevoel als je zoiets in elkaar gestoken hebt. En al helemaal als ze er nog blij mee zijn ook 🙂

      1. Inderdaad 🙂 Ik ben niet zo’n carnavaltype, maar dat neemt de andere oma met plezier van me over. Maar verkleedkledij maken voor alledag, vind ik dan weer heerlijk 🙂

 4. Oh, wat een heerlijk verhaaltje! Zo tof ook dat beide oma’s samenwerken om zo’n dingen voor hun kleindochter te kunnen doen. Mijn hart brak wel een beetje bij de foto van jou uit je hoekje. Enerzijds super dat je ze toch hebt kunnen zien, anderzijds wil je natuurlijk helemaal niet in dat hoekje blijven zitten, maar gewoon geknuffeld worden door de prinses.

  1. Wij zijn een goeie samenwerkende vennootschap, de andere oma en ik. En ik apprecieer dat ook enorm.
   Ja, ik had ze graag eens goed geknuffeld en eens aan hun zachte velletjes gevoeld en geroken 🙂 Maar tegelijk ben ik blij dat ik er met de fiets eens langskan en aan het hek kan zwaaien… er zijn zoveel grootouders die daarvoor te ver wonen. Dus ik heb nog geluk. Maar ik mis ze wel…

Zeg het eens?