De coronacrisis is nog lang niet voorbij, we gaan ons nog lang in stilte moeten bezighouden. Dus leek een reeks gastblogs leuk om de boel wat op te vrolijken. Ik nodigde uit om een vriendenboekje in te vullen, en kreeg veel respons. Vandaag leren we Tamara kennen. Veel leesplezier!

Naam: Tamara

Leeftijd: 31 jaar

Mijn hobby’s: Mijn hobby’s bestaan vooral uit gamen, series kijken en wandelen. Verder speel ik ook graag gezelschapsspelletjes, schrijven en tekenen op de Ipad.

Hier vind je me op het internet (blog, instagram…):
https://www.meerdanmama.be
https://www.instagram.com/tamaradurnez/

Dit ben ik in 3 woorden: Gevoelig, introvert en thoughtful (attent dus, heb het even moeten opzoeken).

Als kind wilde ik dit worden: Oh, ik vond dat altijd al een moeilijke vraag! Ik had dat precies niet echt en ik was best jaloers op de mensen die zo hun levensroeping al hadden gevonden, of dachten dat ze dat gevonden hadden, tenminste. Ik zei altijd maar “Juffrouw” om iets te zeggen, maar eerlijk had ik geen idee.

Dit is/was mijn beroep: Wel, ik heb de lerarenopleiding gevolgd dus there’s that. Na jaren als (online) jobcoach ben ik net veranderd van werk, nu ben ik een soort van digital content creator waar ik vooral een fotografe assisteer. Dat gaat van sociale media, websites bouwen, helpen met basic editing en nog veel andere zaken. Voor mij is vooral variatie belangrijk.

Ik ben goed in: Aanvoelen, ik kan mensen heel goed aanvoelen en weet vaak wel wat er moet gezegd zijn of net niet. Ik vind gevoelens belangrijk en geef daar ook graag ruimte voor. Wat best ironisch is want zelf kan ik eigenlijk helemaal niet zo goed onder woorden brengen wat ik voel of wat ik nodig heb.

Ik ben slecht in: Loslaten. Dingen waar ik geen macht over heb, kan ik wonderbaarlijk gemakkelijk loslaten. Maar andere zaken blijven als een video in mijn hoofd spelen: dan vraag ik me af of het aan mij ligt en of ik er iets aan kon doen.
Alleen zijn. Hoewel ik heel veel nood heb aan alleen-zijn haat ik het om alleen te zijn, een beetje een contradictie van mijn persoonlijkheid. Ik heb graag mensen rond mij en het liefst mijn man. Dat hoeft niet per se in dezelfde ruimte te zijn, maar toch in hetzelfde huis. 

Ik word blij van: Mijn kindje Remus – lekker eten – het zonnetje – mijn man – op reis gaan – een goeie tas koffie – mooie foto’s – wandelen – buiten zijn – een goede nachtrust – kleine gelukjes.

Heb ik een hekel aan: Wind, kortzichtige mensen, horrorfilms, (veel) lawaai, drukte

Mijn beste eigenschap: Die vind ik dus echt een moeilijke. Ik dacht eerst aan ondernemend zijn, maar eigenlijk ben ik lang niet zo ondernemend als ik zou willen zijn. Ik hou het bij attent zijn, ik hecht heel veel belang aan vriendelijkheid en dankbaar zijn. Ik ben dan meestal ook de persoon die speciaal een mail verstuurt om “bedankt” te zeggen. Ik stuur kaartjes op als mensen het moeilijk hebben. Ik onthoud verjaardagen. Als mensen iets vertellen tegen me waar ze naar uitzien, ga ik ook altijd vragen hoe dat geweest is. Ik hecht daar gewoon enorm veel belang aan. 

Nutteloos talent: Zelfs al kijk ik een hele tijd niet op een horloge: ik kan de tijd echt heel erg goed inschatten, vaak tot op de minuut. Het gebeurt echt maar heel zelden dat ik me verlies aan tijd. De tijd uit het oog verloren, komt dus bijna niet voor bij mij.

Grootste blunder: Ik heb veel blunders begaan, zoals vallen over een voetbal in het midden van de speelplaats. Maar ik kan zo gauw niets bedenken dat het vernoemen waard is.

Ik ben bang voor: Ik ben echt bang voor dingen die kunnen ontploffen, haha. Tot groot ergernis van mijn man, die elektricien is van opleiding en dus best wel veel doet dat kans heeft op ontploffing. Zo vergat ik eens de batterij van mijn elektrische fiets uit te trekken maar we zaten al in bed. Ik had zo allerlei verhalen gelezen van ontplofte fietsbatterijen dus hij moest eruit. Mijn man weet dat ik blijf zeuren tot hij hem gaat uittrekken dus hij stond op om dat te doen. Het grappige is dat ik de batterij in huis had gelegd en hij dacht dat de batterij buiten was bij de fiets. Heeft hij in zijn ondergoed naar de garage geweest (waar je eerst onze tuin moet voor doorkruisen) om dan te beseffen dat die batterij doodleuk binnen lag maar dat ik dat even heb vergeten te vertellen. We hebben wel gelachen die avond, ofja. Ik toch.          

Mijn guilty pleasure: Ik zit af en toe wel eens met een lepel in de chocopot, oeps.

Mijn slechte gewoontes: Ik pruts aan m’n lip en da’s echt zo’n slechte gewoonte. Ik ben ook wel een beetje een emo-eter.

Mijn grootste teleurstelling: Laten we zeggen dat bepaalde vriendschappen toch wel een diepe teleurstelling bij me opgeroepen hebben. Ik heb ze toen doorgeknipt. En na al die jaren voelt dat soms nog wel pijnlijk aan.

Het beste wat me overkomen is: Cliché uiteraard maar toch wel mijn kindje Remus. Verder kus ik ook mijn beide handjes met mijn man. Hij voelt voor mij echt de liefde van mijn leven.

Ik heb er spijt van dat ik nooit: Mijn valiezen gepakt heb en gewoon naar het buitenland vertrokken ben. Ik heb lang gedroomd van wonen in het buitenland. Niet per se heel mijn leven, maar gewoon een (half)jaar zou al fijn geweest zijn. Maar het is er nooit van gekomen en intussen heb ik dat al aanvaard. Maar ik vind het op zich wel jammer.

Mijn lievelingseten: Momenteel zou ik kiezen voor spaghetti, haha. Maar vraag het me volgende maand en het kan iets anders zijn!

Dit lust ik niet: Ik hou niet van salami, drop, icetea, spuitwater en koffie zonder melk. Ik moet mijn koffie met melk!

Mijn lievelingskleur: Blauw, geen twijfel aan! Toen ik heel klein was, had ik een blauw potlood vast en er kwam zo’n glanzende hemelsblauw uit dat potlood. Ik vond het zo mooi dat ik het meteen gebombardeerd had tot lievelingskleur. Ik denk trouwens dat dit een van mijn eerste herinneringen is die ik nog bewust weet.

Mijn favoriete boek: Dokters van Erich Segal, dat is echt een prachtig boek. Ik heb het meermaals gelezen en ook meermaals gekocht want ik ben het eens kwijtgeraakt, haha.

Mijn favoriete film: Ik ben niet zo’n filmkijker maar als ik iets moet kiezen, wordt het Moulin Rouge. Qua tekenfilm is mijn favoriet Tangled.

Mijn favoriete muziek: Ik hou echt een beetje van vanalles maar het mag al wel wat harder gaan voor me. Maar niet te hard, je zal me niet gaan vinden op Ieperfest, dat nu ook niet. Ik hou van Linkin Park, Avenged Sevenfold, Hammerfall en Imagine Dragons, maar ook van Justin Timberlake, The Pretty Reckless, Muse, The Van Jets, Levellers en andere.

Ik surf elke dag naar: Instagram en Facebook.
Eigenlijk ook echt veel op shopping sites maar gelukkig net niet elke dag.

Mijn favoriete reisbestemming: Ik zou kiezen voor Andalusië, het zuiden van Spanje. Dat was onze huwelijksreis en dat heeft toch een speciaal plaatsje in mijn hart. Verder is Parijs ook altijd een winner.

Favoriete plek om te wandelen/fietsen: Ik hou van het Preshoekbos dat zich bevindt tussen Lauwe (waar ik woon) en Marke. Ik vind dat zo’n luxe dat we er in 10 minuten te voet kunnen staan. Om te fietsen zou ik kiezen voor naast de Leie. In mijn jeugdjaren woonde ik in Poperinge en dat was helemaal niet ver van de zee, ik wandelde toen echt graag en veel langs het strand. Ik mis dat eigenlijk wel.

Mijn ideale vrije dag: Mijn ideale dag zou beginnen met uitslapen, wakker worden met het zonnetje, uitgebreid en rustig ontbijtje. Wat gaan wandelen met het gezin, gewoon lekker rustig en genieten van de omgeving en elkaar. En gaan eten in het zonnetje op een terras.

Superkracht die ik wil bezitten: Ik zou het heel erg cool vinden om te kunnen teleporteren naar waar ik wil, ook al heb ik de plaats nog nooit gezien bijvoorbeeld. Oh en ik kan meenemen wie ik maar wil. Stel je voor dat je ’s ochtends jezelf teleporteert naar de Niagara watervallen en ’s avonds gewoon lekker in je eigen bedje kan slapen. Of dat je daar een paar dagen verblijft, de afstand hoef je al niet meer te doen. 

Deze actrice mag de hoofdrol spelen in de film over mijn leven: Hilary Duff, want ik hoor wel dat ik op haar gelijk (als mijn haar goed valt en het licht juist zit en ik voor de verandering eens iets anders aan heb dan een legging).

Deze celebrity mag eens bij me langskomen: Haha, van mijn man kreeg ik een hall pass voor Ian Somerhalder maar ik zou me maar ongemakkelijk voelen mocht hij langskomen. Veel liever zou ik Tina Guo willen ontmoeten, zij is een bekende celliste die speelt bij Hans Zimmer en ik heb zoveel bewondering voor haar harde werk en wat ze doet in het leven.

Bovenaan op mijn bucketlist staat: Slovenië en/of Kroatië. Ik wil er al een tijdje heen, dus ik hoop dat het er binnenkort eens van komt.

Mijn lievelingsquote: You win some, you lose some.
Dat is een quote die mijn vorige vriend zei en die ik altijd onthouden heb. In het leven win je soms en verlies je soms. En ook dat is oké. Dat vind ik best een geruststellende gedachte. Maar ik heb eigenlijk veel quotes waar ik best wel iets aan heb, ik ben echt zo’n quotepersoon.

Mijn levensmotto: Op mijn Instagram in mijn bio staat: Ik weet het vaak ook niet. En dat is eigenlijk ook wel een beetje een motto. Ik doe maar wat. En dat is oké. Of hakuna matata, dat is ook goed. 🙂

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

33 reacties

 1. Een vlotte eerlijke jongedame met het hart op de juiste plaats.
  Eén dingetje viel op, namelijk het perfect kunnen inschatten van de tijd. Heb ik dus ook. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik ooit nog een uurwerk heb gedragen, maar ben in mijn 62-jarig bestaan nog nooit ergens te laat gekomen (tenzij op plaatsen waar ik echt niet wou zijn :)).

  1. Dank je wel voor het mooie complimentje! Ah, wat leuk een mede-tijds-inschatter te ontmoeten, ik kom er vrij weinig tegen. Ik vind het op zich wel een toffe eigenschap maar ook weer niet. Ik ben soms jaloers aan mensen die zo kunnen opgaan in iets dat de tijd als het ware voorbijvliegt, dat gevoel heb ik niet echt omdat ik zo tijdsbewust ben. En dan vraag ik me soms wel af of ik misschien gewoon nog wat moet vinden waarin ik de tijd echt uit het oog zou kunnen verliezen.

   1. Ik ben ook zo’n mede-tijds-inschatter. Mijn moeder heeft dat ook. Ze had er, lang geleden toen op veel plaatsen in de stad nog klokken stonden, ook een sport van gemaakt om te weten waar die allemaal stonden en er ook gebruik van te maken indien nodig 🙂

  1. Oh ja, ik weet het nog van de gastposts rond “in eigen land” hier door Anne. Kortrijk heeft echt veel te bieden hé, Preshoekbos is echt wel nog een groot, leuk bos, vind ik! 🙂

 2. Fijn je hier te ontmoeten, je leest vooral als een heel empathische dame, en laat ik dat net hoog in het vaandel dragen.
  Maakte je die tekeningen zelf? Ik vind ze heel mooi, toch wel benieuwd hoe je deze maakt?

  1. Dank je wel, ook fijn jou te ontmoeten! Empathisch zijn, is echt een kerneigenschap bij mij, daardoor studeerde ik ook sociaal werk.
   Wat leuk dat je mijn tekeningen mooi vind, dank je wel! Ik maak ze op de Ipad met apple pencil en de app Procreate (en handleidingen). Ik had destijds lang getwijfeld of ik zo’n pencil zou aanschaffen maar ik vind het zo leuk. Ik was vandaag ook weer bezig met een tekeningetje en ik bak er doorgaans niet zo veel van, de app is op zich zo geweldig dat het iets moois maakt van wat in mijn geval soms wel gekriebel is 😀

 3. Dag lieve (denk ik wel) Tamara. Zo leuk om dit te lezen. Je hebt een heel zonnig karakter wat ook duidelijk op de foto’s is te zien.
  Heel fijn dat je zo meevoelend bent. Je hebt een prachtig gezin.
  Ik wens je nog heel veel moois toe!

  1. Dank je wel, ik herkende ook veel in jouw vriendenboekje post! Teleporteren zou toch echt cool zijn hé, stel je voor dat je zin hebt in zo’n lekkere echte Italiaanse pizza ofzo, effe heen en terug. Check!

  1. Oh, wat fijn te lezen, dank je wel! Ik heb een heel goede vriendin die fotografe is en nu werk ik ook voor haar. Dat zorgt ervoor dat ze wel vaak mooie foto’s kan maken van mij en mijn gezin, handig! Ikzelf ben meer het type die er 10 moet nemen voor een goede foto, haha. Fijn jou ook te ontmoeten!

 4. Leuk je hier te lezen! Ik ben ook al eens op je blog gaan neuzen inmiddels. Blauw en spaghetti daar kan ik me helemaal in vinden. En in het nooit eens langere tijd in het buitenland gewoond te hebben eigenlijk ook wel…

  1. Wat leuk je te ontmoeten! Leuk dat we overeenkomsten hebben, haha. Nja, op een gegeven moment word je gewoon te ‘oud’ of ‘life happened’ zoals ze het zeggen en komt het er gewoon niet meer van.. Nu, voor mij is dat nu wel oké, zeker nu met het virus..

   1. Herkenbaar. Ik durfde het uiteindelijk gewoon nooit echt aan, altijd bij wat dromen gebleven. Maar intussen is dat ook helemaal OK eigenlijk 🙂 Het hoeft niet meer. Hopelijk kunnen we dit jaar weer wat reizen, dat is ook al goed.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: