Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

Vorige week had ik Sunflower van Paul Weller, waarop Goofball op oudejaarsavond doordraaide met het zeer dansbare British Mode van Goose.

Waar ik heel enthousiast van werd, want het was een gelaagde keuze. Een nummer met gitaren refereert naar de gitaren van Paul Weller, de titel British Mode een Brit op te volgen, de link met de Brexit is ook geestig, het roterende camerawerk zelfs, en daarbij ben ik nogal enthousiast over Goose. Eén van de beste Belgische groepen, en tussen mijn voorliefde voor Crowded House en Tool (om twee uitersten te nemen) past dansmuziek perfect in. Dus, hoera voor Goose!

Ik wist meteen dat ik in het dansgenre wilde blijven, maar die dieren in de groepsnaam, dat trok me ook wel aan. Ik botste op dit zalige lijstje, en zag allerlei mogelijkheden buiten de dansmuziek, zoals Fleet Foxes en de Fabulous Thunderbirds (ik weet het, discutabel maar kijk naar dat logo van Thunderbird mail! En Tuff Enuff is toch de max?), er was Echo & the Bunnymen maar die passeerden hier misschien al vaker, en eigenlijk, ik had bij hen zelfs voor een dubbel kunnen gaan. Er waren The Black Crowes en de Counting Crows en ik dacht zelfs aan the Turtles. Ik kon ook de titel nemen en Caribou van The Pixies kiezen. En ik had zelfs voor Goofball haar suggestie Red Zebra kunnen gaan. Maar, genoeg, GENOEG!! Het werd Gorillaz. Heerlijke dansmuziek met “mijne grote maat” Damon Albarn. En daar gaat zelfs nog een linkje terug naar Paul Weller en Brits, haha! Ik koos voor de laid back klassieker Clint Eastwood.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

22 reacties

 1. Het nummer is me ten zeerste bekend, maar ik ben er geen fan van. Daarentegen ben ik wel fan van je uitgebreide muziekkennis. Jij had carrière moeten maken als diskjockey!

  1. Ik hou wel van het laid back dansgevoel van dat nummer.
   Ik weet niet of ik goed geweest zou zijn als DJ. Ik ben daarvoor te eigengereid denk ik, zou teveel mijn eigen goesting willen draaien en te weinig de hits. Ik had wél beter bij de Music Man gesolliciteerd. Of in de FNAC had ik ook wel graag willen werken.

  1. Mijn moeder durfde al eens mopperen dat ik er teveel mee bezig was. Ik vond dat ik ondertussen geen andere deugnieterij uitstak 🙂

   1. Dat is zo. Ik was er als jong meisje/vrouw ook zoveel mee bezig, maar bij ons was iedereen dat in de familie, dus dat was geen probleem. Nu ben ik helaas helemaal niet meer op de hoogte.

 2. ’t is wel luie dansmuziek eh…zo wandeldansen maar mijn kin wiebelt er automatisch bij naar voor en achter. Is eigenlijk perfect om op te wiebelen op mijn bureaustoel

Zeg het eens?